Cele mai romantice gesturi din filme

de Gloria Sauciuc în 13 Feb 2014
Vă invităm să vă lăsaţi pradă, pentru câteva momente, emoţiilor pozitive

Valentine's Day e o zi în care suntem ajutaţi (în această societate a noastră de consum) să onorăm evenimentul cu tot felul de produse ieşite pe bandă rulantă - neapărat în formă de inimioară - de la bomboane, la ursuleţi cu inimi roşii, toate aşteapă astăzi şi mâine să fie oferite.  Noi ne amintim astăzi, cu atâta iubire în vitrine, că istoria cinema-ului este presărată cu momente pe cât de romantice, pe atât de dătătoare de bună-dispoziţie.

Iată mai jos unele dintre cele mai romantice gesturi din filme. Vă invităm să vă lăsaţi pradă, pentru câteva momente, nostalgiei, dar şi amintirilor revigorante, şi să ne spuneţii ce gesturi din filme v-au făcut - de-a lungul timpului - să lăcrimaţi ori să zâmbiţi. Vă invităm să alcătuiţi propirul top cu variantele de mai jos.

10. Scrisorile de dragoste

Film: P.S. I Love You

Gestul lui Gerry merge dincolo de romantism si de orice idee comună de dragoste şi ataşament. Dând dovadă de grijă şi iubire nemărginite, el îi lasă soţiei, Holly (Hilary Swank), zece mesaje care să o ghideze în viaţă după dispariţia lui şi care o vor ajuta şi să se redescopere pe sine, suprinzând-o şi îmbogăţindu-i existenţa.

9. Edward uită de frica sa de înălţimi
 
Film: Pretty Woman
 

Deşi „înţelegerea” dintre omul de afaceri Edward Lewis (Richard Gere) şi Vivan (Julia Roberts), cea pe care o angajase drept escortă, se încheie, acesta îşi dă seama că nu este pregătit să o lase să plece şi se hotărăşte să devină acel cavaler pe cal alb pe care ea şi-l dorea.

Edward uită de frica sa de înălţimi şi escaladează scara de incendiu a clădirii în care locuia Vivian. Înarmat cu simbolul etern al dragostei arzătoare, un buchet de trandafiri roşii, el iniţiază un schimb de replici ce injectează o doză de umor siropoasei scene.

8. Grădina de flori

Film: Big Fish

Pentru a o impresiona pe aleasa inimii sale, Ed se foloseşte de ceva mai mult decât un simplu buchet de flori. Îi umple acesteia grădina din faţa complexului studenţesc în care locuia cu florile despre care ştia că sunt preferatele sale, narcisele.

7. Montarea unui telescop

Film: A Walk to Remember

Sub presiunea timpului, Landon (Shane West) este decis să îndeplinească toate dorinţele sufletului său pereche, printre care se află şi asamblarea unui telescop cu ajutorul căruia Jamie să se simtă mai aproape de stele…

6.  Sacrificiul de sine

Film: Titanic

Rose abandonează barca de salvare pentru a ajunge la Jack, apoi el face gestul suprem, de ultim sacrificiu: alege să moară pentru ca Rose să poată trăi.


5. Arwen alege să devină muritoare
Film: The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Să trăiască pentru totdeauna şi să-l vadă pe bărbatul pe care îl iubeşte murind ori să renunţe la nemurire - aceasta este dilema cu care se confruntă Arwen, îndrăgostită de Aragorn (interpretat de Viggo Mortensen).
Deoarece Sauron ameninţă cu eradicarea tuturor seminţiilor Pământului de Mijloc, Aragorn - crescut de elfii din Rivendell, dar în realitate moştenitorul Regatului Gondor - porneşte la luptă, iar Arwen îl aşteaptă, având viziunea unui viitor cu el, deşi nimeni nu mai crede în victoria oamenilor.

4. Bradley îşi abandonează povestea
Film: Roman Holiday/Vacanţă la Roma (1953)

Un jurnalist renunţă la cel mai tare subiect pe care l-ar putea scrie în toată cariera lui pentru o femeie pe care abia a cunoscut-o. Joe Bradley (Gregory Peck), ziarist american, se află la Roma pentru a participa la conferinţa de presă pe care Prinţesa Anya urmează să o susţină. Când întâlneşte pe străzile Romei o femeie care vizitează de una singură oraşul, i se alătură şi între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste. Atunci când femeia se dovedeşte a fi nimeni alta decât prinţesa Anya, reporterul nostru decide că nu va scrie nimic despre "evadarea" tinerei şi nici despre zilele petrecute împreună.


3. Ultima macaroană
Lady and the Tramp/Doamna şi Vagabondul (1955)

Lady, o frumoasă căţeluşă cocker spaniel auriu, ajunge într-o parte rău famată a oraşului unde îl întâlneşte pe Trump, un vagabond metis, care o salvează din ghearele unor câini nemiloşi.
Când cei doi servesc cina, o porţie mare de spagetti, o macaroană buclucaşă ajunge în gura (pardon, botul) amândurora, astfel încât sărutul e gata pregătit.

2. Întoarcerea în cinematograful copilăriei
Cinema Paradiso (1988)

Gesturile romantice nu trebuie să fie neapărat între doi îndrăgostiţi. Acest moment, care ne vine de la câştigătorul Oscarului Giuseppe Tornatore, îi are ca protagonişti pe un proiecţionist şi pe băieţelul cu care împărtăşeşte aceeaşi iubire de cinema. Atunci când află că prietenul său Alfredo (Philippe Noiret) a murit, Salvatore Di Vita (Jacques Perrin) se întoarce în oraşul natal şi îşi pune în cinematograful copilăriei sale (cinematograful ce urmează a fi dărâmat) pelicula pe care Alfredo i-a lăsat-o.



1. Rick o lasă pe Ilsa să plece
Casablanca (1942)

Într-un bar din Casablanca, doi foşti amanţi se reîntâlnesc într-o conjunctură care îi sileşte să pună pe primul plan nu sentimentele, ci datoria. E război. Intrarea trupelor germane în Maroc e iminentă.

Americanul Rick Blaine (Humphrey Bogart) a reuşit sa faca rost de hârtiile necesare pentru ca două persoane să poată lua avionul către Lisabona. Când însă află ca femeia după care încă suferă, Ilsa Lund (Ingrid Bergman), este la Casablanca, acum măritatăa cu un marcant lider ceh, Victor Laszlo (jucat de Paul Henreid), căutat de nazişti, Rick râmâne încă o dată fără ea; de data asta, el este cel care decide... Scena are loc pe aeroportul marocan.

Sursa top: Empire

Exploreaza subiecte similare:

Casablanca, Cinema Paradiso, Giuseppe Tornatore, Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Roman Holiday, The Lord of the Rings: The Return of the King, Viggo Mortensen, Philippe Noiret, Gregory Peck, Paul Henreid, Jacques Perrin, Lady and the Tramp

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 13 februarie 2014 10:46
interesant top........toate momentele si gesturile sunt interesante si cred emotionante......cu siguranta fiecare din noi avem un astfel de moment preferat,asa ca topul se poate schimba in sufletul altora.......
cotzofica pe 13 februarie 2014 12:10
Interesant că a fost introdus în top şi Cinema Paradiso, în care se prezintă "un altfel de romantism". Referitor la scenele romantice bărbat/femeie ar mai fi multe filme de enumerat (The Notebook, Serendipity, Sweet November, etc).
spiritul pe 13 februarie 2014 16:18
Si in filmul Somewhere in time au fost cateva gesturi foarte dragute.
silviu1985 pe 13 februarie 2014 21:18
daca s-ar face un top 3 as vota
1 lord of the ring : castiga detasat....
2 doamna si vagabondul : dragut desi este animatie
3 ar fi cinema paradiso...

restul... din punctul meu de vedere .. nu imi plac...

zeno.marin pe 14 februarie 2014 12:19
Cele mai reumatice gesturi, din dragoste, dar fara Mircea Radu...
"Arwen alege să devină muritoare". Problemele de cuplu precum si nepotrivirea de caracter dintre cei doi se vor solda cu un divort care va scoate repede la iveala cat de neinspirata a fost ireversibila decizie...
"Să trăiască pentru totdeauna şi să-l vadă pe bărbatul pe care îl iubeşte murind" - batran, gras, chel, senil si cu pempersii mereu plini de lacrimi.

alex_il_fenomeno pe 22 februarie 2014 17:14
Foarte frumoase... Sunt filme de urmarit impreuna cu persoana iubita.
denisa_liza pe 11 martie 2014 18:00
Faza cu Arwen imi place! si cea cu rose si jack
pe 16 ianuarie 2021 16:11
Comentariu șters

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells