Cele mai reuşite adaptări SF

de Cristina Grigore în 26 Oct 2013
Fidele cărţilor, spectaculoase vizual

Ender's Game se pregăteşte de premiera de pe 1 noiembrie, iar fanii poveştilor SF sunt curioşi să vadă cât de bine s-au descurcat Gavin Hood şi echipa sa de producţie în transpunerea pe marele ecran a uneia dintre cele mai populare cărţi SF. Să vedem ce alte adaptări ale genului au  captivat până acum spectatorii şi care dintre ele au fost considerate printre cele mai reuşite.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Ender's Game, Gavin Hood, Fahrenheit 451, Ray Bradbury, François Truffaut, Julie Christie, Oskar Werner, The Andromeda Strain, Michael Crichton, Robert Wise, Kate Reid, Richard Fleischer, Charlton Heston, Edward G. Robinson, Soylent Green, Blade Runner, ridley scott, David Lynch, Philip K. Dick, Hampton Fancher, David Webb Peoples, A Scanner Darkly, The War of the Worlds, Tom Cruise, Children of Men, Alfonso Cuarón, Gravity, Cloud Atlas, Minority Report, Steven Spielberg, 2001: A Space Odyssey, Arthur C. Clarke, Stanley Kubrick

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 26 octombrie 2013 16:33
Cloud Atlas mi-a atras atentia in mod special
cosmin742000 pe 26 octombrie 2013 16:37
Dupa mine cele mai bune adaptari din cele mentionate sunt Faherenheit 451 si 2001 a space odissey
aavramescu23 pe 26 octombrie 2013 19:17
Blade runner, Minorty report, Cloud Atlas, War of the worlds , Children of men si nu in ultimul rand 2001 a space odissey
MikkaelWolfganger pe 26 octombrie 2013 19:59
Nu prea imi mai amintesc eu multe din Children of Men, dar stiu sigur ca nu prea mi-a placut tocmai pentru ca denaturase actiunea cartii intr-un mod destul de comercial si siropos.Si in ceea ce priveste War of the Worlds.Realizarea pur tehnica.Mai mult de atat eu nu am vazut la filmul ala.Eu nu inteleg unde ati vazut voi acting convingator, ca eu mai multa lemnoziatate pe cm2 de dialog si expresivitate rar am intalnit.Mi se pare extrem de overrated.A fost un prin pas tehnic si atat.
aavramescu23 pe 27 octombrie 2013 07:18
Se refera la variant aveche din War of the worlds. Cel cu Tom Cruise e remake si nu prea. Primul mi-a placut mult mai mult chiar daca are efecte special depasite
MikkaelWolfganger pe 27 octombrie 2013 10:19
Eu exact la primul ma refeream.Cel cu Tom Cruise e o versiune mult mai matura si mai desteapta decat primul.Asta e exact opusul primului: underrated si unjustly panned.
demi4you pe 28 octombrie 2013 00:57
Children of Men si Cloud Atlas
alex_il_fenomeno pe 13 decembrie 2013 20:22
Majoritatea au fost nemaipomenite, dar parca tot cele clasice ating cel mai bine...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells