Cele mai nefericite meserii din filme

de Gloria Sauciuc în 21 Sep 2009
Cele mai nefericite meserii din filme

Crezi că ai o meserie naşpa? "Poate fi şi mai rău", spun cei de la Moviefone.com, care au alcătuit un clasament al celor mai neplăcute meserii din filme, acum că regizorul Mike Judge, care e autorul expresiei "work sucks" din clasicul Office Space, s-a întors cu Extract, alt film care ne invită să avem o atitudine pozitivă faţă de mersul zilnic la muncă.


Avocat pentru Satana. Ca în "Pact cu Diavolul".
De ce e o muncă ingrată? Aproape că nu e mai e nevoie de explicaţii. În primul rând, pentru că şeful tău e diavolul (Al Pacino). La propriu. În al doilea rând, dacă pachetul salarial şi condiţiile de birou sunt excelente, la ce e bun tot aurul din lume dacă îţi pierzi sufletul?

Lucrător la Fastfood
Ca în "American Beauty"
De ce e naşpa: Lester Burnham (Kevin Spacey) e atât de nefericit în jobul lui de la birou, încât îşi dă demisia şi face o pauză lucrând ca angajat la fastfood. Vestea bună: poate mânca o mulţime de cartofi prăjiţi. Vestea rea: scorpia de nevastă-sa şi amantul ei fac o vizită pe la fastfood după o partidă de sex de după-amiază. Să nu spunem ce le-a pus în hamburgeri.
Merită de văzut şi: "Clerks II", "Half Baked", "Fast Food Nation", "Good Burger"

Prostituată
Ca în "Pretty Woman"
De ce e un job naşpa: Vivian, jucată de Julia Roberts, o fi pus mâna pe un cavaler cu maşină sport după ce a făcut şi a dres în povestea asta a-la Cenuşăreasa, dar toate suferinţele pe care le-a trăit până la finalul basmului îi amintesc de unde a pornit: de pe trotuar. Şi majoritatea bărbaţilor nu arată chiar ca Richard Gere.
De văzut şi: Monster

Un trântor de birou
Ca în:"Office Space"
De ce e un job naşpa: Dosare peste dosare. Birouri claustrofobice. Un şef care nu încetează să tot pună mâna pe valorosul tău capsator roşu. Deci munca la Initech e groaznică. Cel puţin Milton (Stephen Root) are un plan salvator de a se pensiona mai devreme. Şi de a lăsa biroul să se prăfuiască, pentru totdeauna.
De văzut şi:"Fight Club" (fotografia principală a articolului).

Un transportator de droguri
Ca în "Maria Full of Grace"
De ce e un job naşpa: Sătul(ă) de hârţoage? Ia încearcă să devii cărăuş de droguri, precum Maria (Catalina Sandino Moreno), în "Maria FUll of Grace". Chiar după ce ai înghiţit 60 de pastile de heroină, ai înşelat controlul vamal şi ai scăpat de moartea prin supradoză, tot mai ai de-a face cu dealeri de droguri rivali care vor să-ţi ia gâtul. Preferăm jobul de birou.

Gunoier
Ca în "Men at Work"
De ce jobul e naşpa: Cum ar putea să nu fie? În "Men at Work", Charlie Sheen şi prietenul Emilio Estevez trăiesc din strânsul gunoaielor. Însă după ce găsesc prin tomberoane un cadavru, cei doi profesionişti se fac ambiţioşi şi se pun pe căutat asasinul. Partea proastă? Nici măcar nu sunt plătiţi pentru orele suplimentare.

Ce alte joburi din filme v-au dat fiori reci pe şira spinării?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TAMARAINSA pe 22 septembrie 2009 07:10
Profesia de mama necasatorita .
Si de profesoara.Combinatia aceasta este ...ridicola.
Dar am trait in doua lumi, sisteme...
Am scris un jurnal. Contiunua dar acum scriu mai codificat, mai 'apoetic'.
Ma ingana si elevii si colegii...
Meditatiile pe care unii colegi le practica, fara metoda si interes, aduc educatiei mult
nenoroc.

El_Myguel pe 22 septembrie 2009 12:00
muncitor necalificat pe santier...e multa munca...caldura...colegi manelari care se drojdesc cu posirca ieftina de la basarab...da cel putin castigi cat un medic sau inginer debutant...si in plus poti sa fluieri toate pipitele care trec vara prin preajma santierului:))
margott pe 29 aprilie 2012 15:09
Dragut articolul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells