Cele mai captivante filme SF în pregătire pentru 2017

de Gloria Sauciuc în 27 Dec 2016
Iată filmele SF pe care le aşteptăm anul viitor (în ordine alfabetică):

Alien: Covenant
Cu Ridley Scott din nou la cârmă, este filmul ce urmează lui Prometheus (2012). Sequel-ul (şi prequel la Alien-ul original) o are pe Katherine Waterston protagonistă,  destul de apropiată de stilul lui Ellen Ripley, din ce vedem în primele imagini date publicității. Cu Danny McBride și Michael Fassbender în rolurile câtorva dintre membrii echipajului, acţiunea urmărește  periplul navei spaţiale Covenant, cea care descoperă ceea ce pare o planetă paradisiacă, dar se dovedeşte a fi un loc mult mai puţin prietenos.

Annihilation
La doi ani după şocantul Ex Machina, Alex Garland şi Oscar Isaac s-au întors cu povestea unei femei biolog (Natalie Portman) care se angajează într-o expediţie „periculoasă, secretă, într-un loc unde nu se aplică legile naturii”. Jennifer Jason Leigh este psihologul echipei.

Blade Runner 2049
Dacă întoarcerea lui Harrison Ford în The Force Awakens a făcut noul Star Wars cel mai aşteptat SF al anului 2015, întoarcerea lui Ford într-un sequel la Blade Runner foarte întârziat are potenţialul de a face filmul lui Denis Villeneuve - în care mai joacă Ryan Gosling - o alegere favorită a anului următor. Unul dintre cele mai scumpe filme cu rating Nerecomandat minorilor sub 15 ani, conţinutul filmului este încă secret, dar ştim că Robin Wright, Jared Leto şi Dave Bautista vor juca în el.

 The Dark Tower
Idris Elba şi Matthew McConaughey încununează această adaptare după Stephen King: primul este un cavaler singuratic care patrulează universul alternativ din Mid-World; cel de-al doilea este un vrăjitor rău pornit să împiedice pe eroul de 11 ani în încercarea lui de a atinge Turnul Întunecat şi de a salva lumea de la o soartă tragică. Regizorul danez Nikolaj Arcel (al cărui ultim film a fost povestea de dragoste A Royal Affair) semnează o abordare neconvenţională a cărţii lui Stephen King.

Geostorm
Spaţiul cosmic pare să fie o destinaţie preferată a anului 2017. Pentru Geostorm, câteva aspecte sunt factori favorizanţi: regizorul este un veteran al filmului Independence Day, Gerard Butler joacă un rol important, apoi, fratele personajului său descoperă un plan de asasinare a preşedintelui (Andy Garcia).

Ghost in the Shell
Distribuirea lui Scarlett Johansson în cea de-a doua ecranizare a manga-ului japonez a făcut câteva sprâncene să se ridice, însă mult mai multe aşteptări vizează povestea lui Rupert Sanders. Juliette Binoche apare în rolul doctoriţei.

Kong: Skull Island
Filmul nu este o continuare a motion-capture-ului King Kong, ci mai degrabă un film înrudit cu Godzilla lui Gareth Edwards. Tom Hiddleston, Brie Larson, John Goodman şi Samuel L. Jackson joacă în povestea unor exploratori care, în Hawaii, dau peste o maimuţă uriaşă şi furioasă.

Life
De data aceasta, Ryan Reynolds şi Jake Gyllenhaal sunt doi astronauţi care cultivă, pe Marte, anumite organisme vii descoperite local. La început sunt încântaţi, apoi bucuroşi, apoi din ce în ce mai îngrijoraţi pe măsură ce descoperă ca aceste fiinţe i-ar putea distruge nu doar pe ei ci, dacă se întorc pe Pământ, pe orice altceva există acolo.
 
Star Wars: Episodul VIII
Cu un Rogue One câştigând competiţia la box office de Crăciun într-un mod aproape neaşteptat, sunt semne puternice ca Star Wars: Episodul VIII să fie cel puțin la fel de popular. Mark Hamill se pare că va avea un rol puţin mai mare, iar Harrison Ford un rol puţin mai restrâns.

Pe care dintre SF-urile de mai sus îl așteptați cel mai tare?

Exploreaza subiecte similare:

Alien Convent , Annihilation , The Dark Tower, Geostorm, Ghost in the Shell, Kong: Skull Island, Star Wars: Episode VIII, Life, Blade Runner 2049

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viorellll pe 27 decembrie 2016 13:30
Pe toate ...
xerses pe 27 decembrie 2016 21:02
Și eu la fel.
Dimz pe 27 decembrie 2016 22:05
Am mari asteptari de la Blade Runner 2049
mihnea_aspru95 pe 8 ianuarie 2017 18:57
Toate vor fi faine, dar in special ALIEN si Kong: Skull Island.
Qube86 pe 22 ianuarie 2017 21:11
Cu exceptia lui ''Geostorm''...si eu astept restul lansarilor...Toate sunt titluri promitatoare...dar sunt aproape de 100% sigur ca nu vor reusi sa confirme toate...Cine stie...ar fii ceva ca ''Geostorm'' (un film care nu ma atrage catusi de putin) sa fie unul dintre cele mai reusite filme din aceasta lista :)) Timpul va spune daca au meritat asteptarea sau nu...
Phantom_sub pe 26 ianuarie 2017 20:17
blade runner 2049, life, star wars VIII,
Cretzulynne pe 17 martie 2017 12:53
Ordinea hype-ului meu:

1. The Dark Tower
2. Alien: Covenant
3. Life
4. Ghost in the Shell
5. Blade Runner 2049
6. Kong: Skull Island
7. Annihilation
8. Star Wars 8
9. Geostorm

+ surprizele !

mihnea_aspru95 pe 19 martie 2017 18:47
A L I E N, LIFE, Blade Runner 2. Acestea vor excela din toate punctele de vedere.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells