Cele mai bune soundtrack-uri din 2015

de Gloria Sauciuc în 9 Dec 2015
Piese originale compuse pentru trei dintre filmele produse de Universal Pictures, și lansate în România anul acesta de Ro Image 2000, au primit nu mai puțin de 11 nominalizări la cea de-a 58-a ediție a premiilor Grammy. Ceremonia Grammy Awards va avea loc pe 15 februarie 2016 la Staples Center, Los Angeles

Nominalizările la Grammy Awards 2016 au fost anunțate și, cum era firesc, muzica de film nu lipsește din listă. Iată o prezentare a cântecelor compuse pentru film și soundtrack-urilor nominalizate, iar la finalul articolului o serie de compoziții care ne-au „mișcat” anul acesta, fără să fi primit vreo nominalizare la Grammy Awards. Care este preferata voastră din lansările de anul acesta?

Nominalizată la Melodia anului, „See You Again” - Wiz Khalifa featuring Charlie Puth (din Furious 7)

See You Again, single-ul lui Wiz Khalifa cu Charlie Puth este un tribut adus actorului Paul Walker, cel care și-a pierdut viața într-un accident auto pe când se filma Fast and Furious 7. Melodia originală a fost creată de către Charlie Puth, apoi Khalifa a fost invitat pentru a adăuga acesteia versuri de rap. Melodia poate fi auzită la finalul celui de-al 7-lea film din serie, atunci când Paul Walker și Vin Diesel o iau fiecare pe câte un alt drum. Videoclipul oficial conține și această scenă. Melodia, care a ajuns pe locul 1 în topul The Billboard Hot 100 și a rămas în topuri pentru 28 de săptămâni, este dedicată lui Paul Walker și comemorării acestuia, conținând înregistrarea vocală a lui Charlie Puth și versurile de rap ale lui Wiz Khalifa care scot în evidență cât de mult însemna Paul Walker pentru cei dragi. See You Again este o odă unui prieten de care te leagă o viață întreagă de apropiere.

Cea mai bună interpretare pop-solo „Love Me Like You Do” - Ellie Goulding, din Fifty Shades of Grey

Melodia a primit recenzii favorabile de la site-urile specializate în critica muzicală. Samantha Grossman de la publicația Time a descris-o drept „fierbinte” și drept un „plus semnificativ pentru coloana sonoră de la Fifty Shades of Grey”. Ryan Reed de la Rolling Stone a remarcat că „rezultatul final este excepțional, luând în calcul și caracterul senzual al filmului”. Jim Farber, de la NY Daily News scria: „Cu vocea ei de fetiță rătăcită, Goulding sună așa de dulce chiar atunci când se lasă pradă pericolului. Muzica ei, de asemenea, aduce cu ritmurile baladelor lui Phil Collins din anii 80”. Robbie Daw de la Idolator a descris „Love Me like You Do” drept „o baladă în care Goulding suprapune vocea ei suavă, discretă, peste un fundal agitat de muzică electronică semnat de către producător, Max Martin”. Direct Lyrics completa: „o producție nostalgică având sunete de tobe este ambianța perfectă pentru vocea eterică a lui Ellie”. Lucas Villa de la AXS a lăudat-o pe Goulding pentru „echilibristica perfect stăpânită între delicatețe și putere”, numind melodia drept „intimă și magnifică”.

Nominalizare la categoria „Cel mai bun cântec R&B” și „Cea mai bună interpretare R&B”: Earned It (Fifty Shades of Grey) - The Weekend

Melodia artistului canadian The Weeknd a apărut ca și single principal pe coloana sonoră a filmului Fifty Shades of Grey din 2015, fiind inclus pe cel de-al doilea album al grupului, Beauty Behind the Madness. The Weeknd a fost implicat în proiect de la început. Tom Mackay, manager la Republic Records, a explicat „Este singura melodie care apare de două ori în film”. Regizor Sam Taylor-Johnson a relatat că vocea canadianului a sedus instantaneu și s-a potrivit perfect filmului.

La categoria „Best Score Soundtrack For Visual Media” a fost nominalizat cântecul The Theory of Everything - Jóhann Jóhannsson

Compozitorul Johann Johannsson a semnat coloana sonoră pentru The Theory of Everything. Aceasta a fost descrisă drept „cuprinzând amestecul tipic artistului de instrumente acustice și electronice”. Jóhannsson comenta că „întotdeauna conține niveluri de înregistrări live, fie cu orchestra, cu formația sau cu un instrument solo, cu muzică electronică și cu un peisaj sonor” venit din diverse surse”.

Ce alte melodii ne-au mai plăcut anul acesta de la Jóhann Jóhannsson? Melodia The Beast, artistul: Johann Johannsson, filmul: Sicario

O coloană sonoră sugerând o amenințare plutind în aer, melodia lovește parcă în organele interne ale publicului, de parcă milioane de orci ar trece, în pas de marș, prin porțile iadului, scrie publicația Empire. Probabil nu e o melodie recomandabilă pentru Crăciun.

Nominalizată la „Cea mai bună melodie rap: Glory, artistul: John Legend and Common, filmul: Selma

Câștigător al The Best Song la Oscaruri, coloana sonoră originală a lui John Legend a fost o alegere potrivită pentru drama Avei DuVernay despre mișcarea pentru drepturi civile.

Anul acesta ne-a mai plăcut melodia Mars, artistul: Harry Gregson-Williams, filmul: The Martian

Ca un fel de Pink Floyd în costum de astronaut, prima melodie din tema filmului The Martian are un vibe potrivit imponderabilității, cu un început electronic dând naștere apoi unei orchestrații tenebroase.

Melodia: Solomon Lane, artistul: Joe Kraemer, filmul: Mission: Impossible - Rogue Nation

Joe Kraemer a exploatat spiritul (și tema clasică din MI) a lui Lalo Schifrin, într-o memorabilă nouă coloană sonoră pentru Rogue Nation. Punctul de interes? Tema lui Sean Harris pentru super-eroul negativ Solomon Lane, o temă care se construiește încetul cu încetul.

Melodia: Mission Rome, artistul: Daniel Pemberton, filmul: The Man from U.N.C.L.E.

Coloana sonoră a lui Daniel Pemberton a reușit să depășească nivelul filmului, fiind vibrantă și cu sunete de percuție. Dacă suita Bullitt a lui Lalo Schifrin și Persuaders Theme de la John Barry ar fi unite, rezultatul așa ar arăta, sunt de părere cei de la EmpireOnline.

Melodia: Chasing The Dragons, artistul: Michael Giacchino, filmul: Jurassic World

După alte 12 luni, melodia lui Michael Giacchino ornează unul dintre cele mai mediatizate filme al anului: Jurassic World a trezit spiritul părinților muzicii de film, Korngold și Steiner. În plus, se pare că lui Giacchino îi plac jocurile de cuvinte (dovada titlurile melodiilor compuse pentru Jurassic World: Love In The Time Of Pterosauria și Bury The Hatchling, jocuri de cuvinte cu Love In The Time of Cholera= Dragoste în vremea holerei și Bury The Hatch= Îngroparea securii războiului), ceea ce nu strică.

Melodia: Bundle of Joy, artistul: Michael Giacchino, filmul: Inside Out

Anul acesta a fost anul Giacchino, compozitorul semnând muzica pentru nu mai puțin de patru premiere de Hollywood: Inside Out, Tomorrowland, Jupiter Ascending și Jurassic World. Nu știm ce anume l-a inspirat, dar aplaudăm rezultatul final, așa cum reiese și din ultima capodoperă Pixar.

Exploreaza subiecte similare:

Paul Walker, Fast and Furious 7, Vin Diesel, Ellie Goulding, Fifty Shades of Grey, Sam Taylor-Johnson, The Theory of Everything, Jóhann Jóhannsson, Sicario, John Legend, Common, Selma, The Martian, Harry Gregson-Williams, Mission: Impossible - Rogue Nation, Daniel Pemberton, The Man from U.N.C.L.E., Michael Giacchino, Jurassic World, Inside Out, Tomorrowland, Jupiter Ascending

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 9 decembrie 2015 13:13
Sicariooo:>
Costirik pe 9 decembrie 2015 15:23
Singurul lucru bun la mizeria numita 50 shades of Grey a fost soundtrack-ul.
marius7x pe 9 decembrie 2015 17:26
The Man from UNCLE clar. Dar melodia:
Peppino Gagliardi - Che vuole questa musica stasera

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells