Cele mai bune 10 filme ale anului, după Institutul American de Film

de Cristina Grigore în 17 Dec 2015
Nu lipseşte din listă Star Wars: The Force Awakens

Sfârşitul de an vine în plan cinematografic cu o mulţime de evenimente ale industriei menite să celebreze producţiile, actorii şi realizatorii cu merite deosebite în cele 12 luni trecute. Printre acestea se numără şi cel organizat de Institutul American de Film, care a publicat ieri lista sa anuală cu preferinţele în materie de producţii cinematografice şi de televiziune. Din cele zece filme anunţate nu lipseşte recent lansatul (şi entuziasmantul) Star Wars: The Force Awaknes.

Lista este completată de titluri ce se vor regăsi în nominalizările de breaslă ce preced Oscarurile: Carol, The Martian, Spotlight, The Big Short, Bridge of Spies, Room, Straight Outta Compton, Mad Max: The Fury Road şi Inside Out. Au fost însă lăsate pe dinafară producţii bine cotate în cursa pentru o statuetă: The Revenant, Steve Jobs, Joy şi The Hateful Eight.

La capitolul seriale TV, nu a fost uitat Mad Man, care a primit un premiu special anul acesta, dată fiind longevitatea serialului şi numărul mare de premii obţinute în anii anteriori, inclusiv din partea AFI. Serialele numite ale lui 2015 au fost: The Americans, Better Call Saul, Black-ish, Empire, Fargo, Game of Thrones, Homeland, Master of None, Mr. Robot şi Unreal.

Destinatarii premiilor vor fi onoraţi în cadrul unei ceremonii stabilite pentru 8 ianuarie, în vinerea dinaintea anunţării Globurilor de Aur.

 

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Carol, The Martian, Spotlight, The Big Short, Room, Bridge of Spies, Mad Max: Fury Road, Straight Outta Compton, Inside Out, Mad Men, The Americans, Better Call Saul, Black-ish, Empire, Fargo, Game of Thrones, Homeland, Master of None, Mr. Robot

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 17 decembrie 2015 11:09
Star wars e pe 10? Era greu sa aratati un clasament sub forma unui top 10?
bogyvaly pe 17 decembrie 2015 11:26
Nu e un top, este o lista de nominalizari
bogyvaly pe 17 decembrie 2015 11:34
Nu este nimic surpinzator ca The Revenant sau The Hateful Eight nu se afla in nominalizari pentru ca regula premiilor date de Institutul American de Film spune ca se nominalizeza doar filmele lansate oficial.
cosmin742000 pe 17 decembrie 2015 11:43
Anul asta nu s-au facut 10 filme nu bune , macar acceptabile de toate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells