Cel mai scump film produs în China a fost scos din cinematografe la trei zile după lansare

de Cristina Grigore în 17 Iul 2018
Pelicula a costat peste 100 de milioane de dolari şi nu a reuşit să obţină nici măcar 10 milioane la box office

Producţia fantasy Asura a marcat o premieră negativă în cinematograful chinez. Filmul a fost retras din cinematografe la doar trei zile de la lansare din cauza slabelor încasări, de numai 7,1 milioane de dolari, în condiţiile în care bugetul de producţie a fost de aproximativ 117 milioane de dolari.

Potrivit MovieWeb.com, care citează un site chinez, există şi alte explicaţii pentru situaţia în care se află cel mai scump film produs vreodată în China. Realizatorii spun că au de gând să facă unele modificări şi apoi să relanseze pelicula. Există însă şi voci care susţin că aceasta a fost sabotată printr-o serie de false cronici negative publicate pe un site local de tipul lui Rotten Tomatoes. Acest lucru se presupune că ar fi afectat enorm lansarea, mai ales că filmul a avut o slabă campanie de promovare.

În plus, Asura a avut parte de o competiţie puternică la box office, căci interesul spectatorilor chinezi s-a întreptat către filme aclamate precum Dying to Survive, ce a mai strâns în week-end încă 69 de milioane de dolari (ajungând la 366 milioane) şi Hidden Man, filmul unui regizor chinez cu greutate, ce s-a lansat cu 46,2 milioane de dolari. Ambele producţii au avut bugete pe jumătatea celui necesar pentru Asura.

Filmul este o adaptare originală a unei vechi poveşti desprinse din mitologia tibetană şi cuprinde o mulţime de personaje răspândite în mai multe regate. În prim-plan se află regatul dorinţei pure, Asura, ameninţat de ambiţiile altor lideri. La producţie au colaborat nume celebre în filmul chinez (ce au lucrat şi la co-producţii americano-chineze de succes), iar în rolul central a fost distribuit un sex-simbol local, actorul Lei Wu. Intenţia producătorilor era ca Asura să dea startul unei francize în genul lui Lord of the Rings, însă şansele ca acest lucru să se mai întâmple sunt destul de slabe acum.

Exploreaza subiecte similare:

Asura 

Alte știri din cinema

Jason Momoa nu a văzut încă Aquaman, iar motivul este înduioşător

Filmul se va lansa în cinematografele noastre pe 21 decembrie

O potenţială regizoare a lui Black Widow crede că „este foarte obositor să vezi un film Marvel”

Lucrecia Martel este de părere că s-ar putea renunţa la unele efecte vizuale

Viitorul film Pixar se numeşte Onward. Vor face parte din distribuţie Tom Holland şi Chris Pratt

Regizorul Dan Scanlon explică, pe scurt, care este povestea animaţiei aflate în pregătire

A doua şansă: Jennifer Lopez şi linguriţa de sirop

Revenirea divei la cinema reuşeşte să ofere ceea ce promite

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 17 iulie 2018 12:46
Daca este tot un film cu ”zburatori” cum sunt multe filme chinezesti inspirate din povesti traditionale de-ale lor, nu ma mira de insuccesul peliculei. Dacă nici ai lor au ajuns să nu mai guste asemenea filme, asta ar trebui să le de-a de gândit. Părerea mea.
rob1cul pe 17 iulie 2018 18:52
eh vai... dar de Solo of Star Wars in China nimic de rau ?:) Nu va lasa haturile?!:)

Nu ati inteles nimic, din amandoua peliculele. Chinezii numai GUSTA aerul prost de Hollywood, indiferent ca e facut de originali sau de copiile compatriotilor. NU mai vor sa vada povesti proaste, reboot-uri, remake-uri etc. Vor ceva NOU si BUN.

into_the_labyrinth pe 18 iulie 2018 03:10
Bineînţeles că un film este făcut să aducă încasări. Şi evident că, dacă e vorba de cel mai scump film produs în China, aşteptările sunt pe măsură. Dar chestia cu 3 zile... puteţi să mă consideraţi outdated, însă mai întâi mi-am trecut mâna peste ochi şi apoi am mai citit de două ori.
Aşa încât nu voi comenta despre film (doar nici nu l-am văzut!), dar nici off-topic.

Incredibil! Eu zic că mai bine îl scoteau după 3 ore! Adică, dacă tot au cheltuit atât cu el, era prea mare efortul să îl mai lase câteva săptămâni să vadă ce mai strângeau? Şi dacă unii voiau totuşi să îl vadă? Oare totul se măsoară numai în bani?

(Bine, varianta cu modificările şi relansarea peliculei aduce un plus de sens, ca şi explicaţia cu recenziile negative. Totuşi şi aici aş avea de obiectat, recenziile unui film au importanţă, dar nu reflectă întotdeauna valoarea reală a filmului. În general, nu cu referire neapărat la Asura).

carmen_angelus_romila pe 26 iulie 2018 10:49
o fi cel mai scump film chinezesc, dar in general aceste productii isi gasesc greu public pentru a umple salile de cinema,
carmen_angelus_romila pe 8 august 2018 09:52
Dezolant si falimentar acest mod de-a arunca cu bani, dar sper sa nu se confirme in totalitate, catalogarea acestora drept chinezarii...!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells