Cel mai nou roman al autoarei seriei Fifty Shades Of Grey se va ecraniza

de Gloria Sauciuc în 26 Feb 2020
Despre „The Mister”, criticii literari au scris că frapează discrepanța dintre modul în care e conturat protagonistul - ca un bărbat sofisticat - și replicile siropoase și stupide pe care le dă

O nouă carte a autoarei romanelor Fifty Shades of Grey va fi ecranizată, de data aceasta sub egita studiourilor Universal. „The Mister”, al scriitoarei E.L. James, este primul roman ce nu are legătură cu seria Fifty Shades Of Grey, scrie avclub.com. Povestea este una..., cum altfel, de dragoste, între un Don Juan londonez bogat și tânara venită din Albania pe care o angajează ca menajeră, scrie jezebel.com.

Aleissa a ajuns în Anglia (țara de origine a scriitoarei) în urma unui mariaj aranjat, dar - odată venită la Londra - tânăra devine victima unor traficanți de femei. Reușește cu greu să scape și se adăpostește la o prietenă poloneză, care îi va intermedia jobul de menajeră la tânărul și atrăgătorul Maxim Trevelyan. Când traficanții încearcă să o răpească pe tânără, Maxim o trimite pe proprietatea din Cornwall a familiei lui. Cei doi vor ajunge, inevitabil, să se îndrăgostească unul de celălalt.

Lupta pentru obținerea drepturilor de ecranizare a lui The Mister a fost acerbă, scrie Variety, care mai menționează că The Mister a fost pe lista New York Times a celor mai bine vândute romane din 2019, timp de nouă săptămâni la rând. Criticii literari au desființat cartea, dar iată că studiourile s-au luptat să o ecranizeze, licitând sume importante și oferindu-i scriitoarei E. L. James oportunități în detrimentul unor scriitori mai talentați.

Iată ce scria Cinemagia la data lansării producției Fifty Shades Darker: „E.L. James nu are talent literar iar lipsa unui stil, absența unei expresivități, a unui vocabular variat din cărțile Fifty Shades s-au tradus la nivel de scenariu printr-o platitudine, ba chiar inepție a replicilor. Lipsa de experiență ca scenarist a romancierei E.L. James s-a văzut în liniaritatea filmului și schematismul personajelor: există numai o singură nevoie dramatică (cea a lui Grey, de a o avea înapoi pe Anastasia), nevoie care se satisface în primele cinci minute de film (fata acceptă să reia relația cu Grey), antagoniștii care ar fi putut amorsa/aduce suspans filmului sunt ca inexistenți, iar scenariul merge înainte din inerție”...

Despre The Mister, criticii literari au scris că frapează discrepanța dintre modul în care e conturat protagonistul - ca un bărbat sofisticat - și replicile siropoase și stupide pe care le dă. Pe de altă parte, Aleissa este o pianistă de geniu, pasionată de literatură britanică clasică, dar care se ocupă doar de menaj...

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades of Grey, E.L. James, Fifty Shades Darker

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
James21 pe 7 martie 2020 19:16
Film grozav! În cele din urmă am văzut FULL HD streaming de la Vrăjitoarele din pădure

Iată locul în care l-am văzut: FMOVIES21.ORG

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells