Ce vedem pe ecranul IMAX până la sfârşitul anului

de Ştefan Dobroiu în 24 Iul 2014
Cinemagia publică lista premierelor aşteptate pe ecranul gigant

Avem unul singur în întreaga ţară şi cum am putea să nu-i acordăm atenţie? Cinemagia a întrebat distribuitorii de film din România şi a aflat lista următoarelor premiere lansate şi pe ecranul IMAX. Află din materialul de mai jos care sunt aceste titluri şi de ce ai vrea să le vezi în cele mai bune condiţii. Este posibil ca lista de mai jos să fie completată cu noi titluri (sperăm din tot sufletul să vedem şi Dracula Untold pe ecranul IMAX, dar titlul nu este confirmat încă în acest format), pentru că uneori filmele primesc undă verde pentru IMAX şi cu o lună înaintea lansării. Pe pagina fiecărei noi premiere de pe site-ul Cinemagia vei găsi precizarea dacă filmul respectiv este adus şi pe ecranul gigant.

Hercules - 25 iulie
Startul premierelor IMAX îl dă Dwayne Johnson în completarea biografiei lui Hercules. Filmul lui Brett Ratner reia povestea fiului lui Zeus după ce semizeul a dus la bun sfârşit legendarele sale munci şi ni-l arată la maturitate, dezorientat de o tragedie personală. Când prinţesa Ergenia (Rebecca Ferguson) îi cere ajutorul pentru a-şi apăra Tracia natală, Hercule nu are niciun motiv să refuze, iar de aici urmează o încleştare pe viaţă şi pe moarte cu inamici nenumăraţi... Într-o cronică publicată ieri Variety laudă anvergura filmului, 3D-ul, dar şi intensitatea bătăliilor puse în scenă de Brett Ratner, în cea mai complexă producţie din cariera regizorului.

AICI un material despre proiectele de viitor ale lui Dwayne Johnson. Bonus: o poză "colosală" a actorului devenită virală pe internet.

Gardienii galaxiei/Guardians of the Galaxy - 8 august
Primele tweet-uri legate de această nouă încercare de franciză Marvel au fost mai mult decât entuziaste, iar ultimul trailer, care îmbină umorul cu un montaj de secvenţe de acţiune cel puţin spectaculoase, ne îndeamnă să credem că Gardienii galaxiei ar putea deveni blockbusterul verii. Dacă până acum filmele Marvel ne-au ţinut pe Pământ sau Asgard, Gardienii galaxiei ne poartă la sute de ani lumină în galaxie, într-o aventură cu mare potenţial din punct de vedere vizual, prin urmare de-abia aşteptăm să vedem această colorată poveste spaţială regizată de James Gunn pe ecranul IMAX. Oare în secvenţa de pe genericul de final să-l vedem pe Ultron, antagonistul din The Avengers: Age of Ultron sau Ant-Man? Dacă e să îl credem pe James Gunn, nu: acesta a declarat că secvenţa nu are nicio legătură cu filme viitoare, dar că prezintă un element nou al universului cinematografic Marvel!

AICI un articol despre premisele şi miza lui The Avengers: Age of Ultron, aşteptat pe ecrane din 1 mai 2015.

Ţestoasele Ninja - 22 august
Am pus această readucere pe marele ecran a popularelor ţestoase pe lista noastră cu cele mai tari opt filme de acţiune de văzut în a doua jumătate a anului (click AICI) şi suntem siguri că mulţi dintre puştii care se delectau în anii '90 cu aventurile animate ale lui Donatello, Rafael, Leonardo şi Michelangelo şi-au propus o reîntâlnire cu ţestoasele cu începere din 22 august. Faptul că producător este Michael Bay ne face să intuim că un buget generos a fost cheltuit pe efectele speciale şi ne place şi alegerea lui William Fichtner, un actor eficient în roluri negative, pentru interpretarea antagonistului Shredder. Vor reuşi ţestoasele ajutate de jurnalista April O'Neill (Megan Fox) să dejoace planurile odioase ale lui Shredder?

The Equalizer - 26 septembrie
Denzel Washington a dovedit de nenumărate ori că poate face trecerea de la roluri dramatice la acţiune, iar la sfârşitul lui septembrie îl vom vedea pe actor în rolul lui Robet McCall, un detectiv particular care îi ajută pe cei mai neputincioşi membri ai societăţii atunci când le ies în cale adversari mult mai puternici sau mai bogaţi. Este şi cazul tinerei prostituate Teri, care supără mafia rusească şi devine ţinta răufăcătorilor. Ştim de la început că puţini sunt actorii mai potriviţi decât Denzel Washington să interpreteze un erou gata de orice pentru a frânge câteva oase de mafiot, dovedind că resursele infinite şi cruzimea sunt inutile într-o confruntare cu un erou care chiar ştie ce face.

Interstellar: Călătorind prin univers - 7 noiembrie
Am numărat şi nu ne convine deloc că până la premiera lui Interstellar mai avem de aşteptat trei luni şi jumătate! Într-o perioadă în care Hollywood-ul se îneacă în sequeluri, prequeluri şi spin off-uri, Christopher Nolan nu are egal în ambiţia sa de a aduce pe ecran filme originale de mare anvergură. În Interstellar călătorim câţiva ani în viitor, când omenirea este condamnată la moarte din cauza epuizării resurselor de hrană de pe glob. Cu ajutorul unei noi tehnologii, un echipaj de astronauţi (Matthew McConaughey, Anne Hathaway) este trimis în cele mai îndepărtate zone ale galaxiei în încercarea de a descoperi un nou sălaş pentru rasa umană. Recunoaştem că ultimul trailer nu ne-a entuziasmat, dar avem mare încredere că Nolan va face un nou, interesant şi spectaculos pas înainte cinematografic cu această premieră din 7 noiembrie.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 - 21 noiembrie
Au început să apară teasere şi postere cu cel de-al treilea film Jocurile foamei, iar acestea sugerează că efortul de producţie din spatele filmului este cu totul impresionant. Oricât de brutale au fost părţile anterioare, sequelul are toate şansele să le întreacă, pentru că încleştarea va cuprinde întregul Panem, aruncându-i pe asupriţii locuitori ai districtelor într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu imaculatul Capitoliu. Katniss (Jennifer Lawrence) se află exact în mijlocul luptei, mânată de dorinţa de a-l salva pe dragul ei Peeta (Josh Hutcherson), acum prizonier depersonalizat de tortura psihologică a duşmanului ei de moarte, preşedintele Snow (Donald Sutherland). The Mockingjay lives!

Hobbitul: Bătălia celor cinci armate - 19 decembrie
Ne plângeam nu demult că încă nu a început campania de promovare pentru ultimul film The Hobbit. Ei bine, a început: acum avem un poster şi două imagini şi aşteptăm cât de curând un teaser trailer în care cu siguranţă îl vom zări pe Smaug năpustindu-se asupra adversarilor săi. Vor reuşi gnomii, elfii şi oamenii, ajutaţi de hobbitul Bilbo (Martin Freeman), vrăjitorul Gandalf (Ian McKellen) şi Bard Arcaşul (Luke Evans) să-l înfrângă pe dragon? Chiar dacă ştim deja răspunsul la întrebare de-abia aşteptăm să vedem cum şi-a folosit Peter Jackson consistentul buget de efecte speciale pentru a face legătura între filmele The Hobbit şi celebra sa trilogie, Stăpânul inelelor.

Care crezi că este cel mai interesant film din această listă? Ce alt film din 2014 ai vrea să vezi în format IMAX?

Exploreaza subiecte similare:

Hercules, Dwayne Johnson, The Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, Teenage Mutant Ninja Turtles, Megan Fox, Luke Evans, Ian McKellen, Martin Freeman, The Equalizer, James Gunn, Denzel Washington, Interstellar, Christopher Nolan, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 24 iulie 2014 10:46
Guardians of the Galaxy si The Hobbit clar trebuie vazute la IMAX pentru ca o sa fie superbe vizual. Interstellar chiar nu stiu... nu-mi dau seama din trailer cum o sa fie filmul :)
legolas05 pe 24 iulie 2014 10:48
The Hobbit merita vazut in IMAX sper sa am ocazia sa il vad si eu
cristi23 pe 24 iulie 2014 14:43
interesante filme......insa anul asta in fomat imax au mai fost deja o gramada de filme.nu se poate spune ca acuma incepe.......cred ca fiecare film ar fi grozav de vazut in format imax........sau macar cele foarte bune....insa preturile pt asa ceva sunt......cam,cam......mari
Bayard pe 24 iulie 2014 21:20
Merita doar alea care au fost filmate special pentru IMAX, adica alea care chiar au inchiriat camere speciale pentru o parte din film.... restul le poti vedea bine mersi, sau chiar mai bine intr-o sala 3D clasica
Mishu25 pe 24 iulie 2014 20:23
Interstellar

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells