Ce vedem la început de an la cinema. Recomandări pentru 1, 2 și 3 ianuarie 2016

de Gloria Sauciuc în 1 Ian 2016
Iată o împărțire tematică a producțiilor care ne așteaptă pe marile ecrane zilele acestea

E vacanță, așa că am putea spune că avem tot timpul din lume la dispoziția noastră. Dacă o vizită la cinema e în planul vostru perioada aceasta, consultați programul cinema de pe Cinemagia. Selectați orașul în care vedeți filmul, apoi cinematograful, iar lista cu filmele care rulează la respectivul cinema se afișează, cu orele (click pe oră pentru a afla și prețul), plus mențiunea legată de subtitrare sau dublaj. Iată care sunt recomandările noastre, pe categorii de preferințe. Vizionare plăcută!

Acțiune și aventuri

Creed, în avanpremieră din 1 ianuarie

Pentru nostalgicii seriei „Rocky”, iată că Sylvester Stallone se întoarce în filmul Creed, considerat de fani ca fiind o contribuție semnificativă la franciză. Filmul își propune să valorifice nostalgia publicului față de episoadele mai vechi din serie și să sublinieze teza că, la pagubă sau la câștig, munca cinstită și corectitudinea sunt mai presus de orice. „Își poartă singurătatea ca pe o medalie de onoare și spune mai multe cu privirea decât în cuvinte”, a scris USA Today despre interpretarea lui Sylvester Stallone. Criticii de film îl văd în cărți și pentru Oscar. Despre argumentul specialiștilor și marele atuu al filmului, puteți citi în articolul Iată atuurile-cheie ale celor 12 filme din 2015 cu șanse reale la Oscar.

La limita extremă 3D

Noul Point Break este un film care, dincolo de subiect și de orice semnificație, este un veritabil cadou adus tuturor iubitorilor de adrenalină. Peisaje de vis, acțiune care îți taie respirația, spectaculosul fiind potențat de tehnologia 3D. Surferii s-au echipat acum, față de filmul din 1990 și cu parapante, costume de skydiving și plăci de snowboard și - de data asta - au ceva atât din idolii fanilor sporturilor extreme, din eroii de acțiune dar și din eroii negativi care organizează meciuri ilegale de box prin subsoluri. Point Break îți taie respirația.

Jocurile foamei: Revolta Partea a II a 3D

Deja de șase săptămâni în cinematografe, a fost văzut până acum de aproape 200.000 de români. Dacă sunteți printre cei care încă nu l-ați văzut, vacanța vă oferă ocazia să-l vizionați. Cu un mesaj politic puternic, arată publicului adolescent ce înseamnă un sistem totalitar, și îi învață că cei care susțin cel mai tare lichidarea unei dictaturi, vor fi mereu supuși tentației de a instaura o alta. În termeni mai puțin politici,  „dușmanul dușmanului meu nu e neapărat prietenul meu”. În plus, filmul e profund american și le arată tinerilor ce înseamnă asta - dacă e să ne raportăm strict la titlu, „Jocurile Foamei”, înțelegem că cea mai agresivă formă de nedreptate din film este înfometarea și pauperizarea, deși temele filmului sunt și totalitarismul, inegalitatea socială etc. Or, principala miză a Statului American este - alături de libertate - bunăstarea. Dintre tote statele democratice, America e cea care pune confortul și bunăstarea pe un piedestal atât de înalt.

În Inima Marii 3D

De patru săptămâni în cinematografele noastre, a fost văzut până acum de 85.000 de români. O vizionare în sala 4DX din București va pune sare și piper peste povestea arhi-cunoscută, cea a căpitanului Ahab și a obsesiei sale pentru cașalotul Moby Dick, dar care mizează pe efecte vizuale spectaculoase.

Filme care dau de gândit

Mustang, în avanpremieră de vineri, 1 ianuarie

Aflat pe lista scurtă a nominalizaților la Oscar 2016, categoria „Film străin”, intră de vineri în cinematografele noastre, cu o poveste care dă de gândit. Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute. Progresiv, părinții lor transformă casa într-o închisoare...

Daneza, în avanpremieră de sâmbătă, 2 ianuarie

Dincolo de drama personajelor principale, construită într-un crescendo subtil și devastator, impresionează scenografia, decorurile și interioarele: un film care bucură ochiul, pictural. Nu e vorba doar despre nuduri și peisaje - ceea ce alcătuiesc,ca și pânze pictate, mare parte din subiectul filmului, ci inclusiv despre interioare: scena cu profilul lui Einar/Lili (Eddie Redmayne) cu privirea în pământ, profilat pe peretele bleu într-o lumină diafană, este în sine un tablou. Remarcabilă și preocuparea de a surprinde o lumină „scandinavă” - scenele de zi au reușit cu brio să surprindă o luminozitate a Copenhagăi, fiind toate sub lumina uniformă a unui cer înnorat, după cum apar și scene de noapte (scenele cu Einar și Gerda, în semi-întunericul camerei). Scenografia a recreat magistral recuzita anilor 20 ai secolului trecut, acei „roaring twenties”, cu jazz, femei în ținută „flapper” și cu liberalizarea fără precedent a normelor sociale, plus inovațiile în domeniul artei. Apar interioare Art Nouveau, acțiunea fiind plasată într-un moment în care trendul artistic european tocmai trecea de la Art Nouveau la curentele artistice moderne.

Podul spionilor

E un film de actualitate pentru că protagonistul (Tom Hanks e în ipostaza unui avocat aflat în mijlocul unei campanii media de demonizare a dușmanilor Americii. Filmul plasează acțiunea în perioada cunoscută și ca „vânătoarea de vrăjitoare din anii 50”: toți cei bănuiți a fi comuniști au fost dați afară din funcții, chiar și la Hollywood,  pe baza supozițiilor de aderare la ideologia comunistă. Astăzi, pe fondul escaladării tensiunilor culturale între Islam și lumea occidentală, asistăm la același fenomen de demonizare în bloc a unei comunități, de data aceasta a musulmanilor, în urma unor evenimente tragice. Se menține un climat de ură și intoleranță.

Steve Jobs

Cu „un personaj de proporții shakespeariene, fascinant, brutal și spectaculos” (Danny Boyle), scenariul ia evenimente, unele din ele reale, altele imaginare, și le structurează în trei acte, în jurul lansărilor computerului Macintosh în 1984, a computerului NeXTcube în 1988, și apoi, a computerului iMac, din 1988. Șase personaje apar de trei ori, cu 40 de minute înainte de lansarea fiecărui produs, pentru a se ciocni unul de celălalt. „Sper ca oamenii să vadă cum s-a schimbat lumea în urma a ceea ce Steve Jobs a realizat cu dedicația, hotărârea, inteligența și pasiunea sa, dar și cu ce costuri personale”, a spus regizorul.

Filme pentru întreaga familie

Star Wars: Episode VII - Trezirea forței 3D

Ratingul filmului este „Audiență generală”, deși unele scene în care săbiile laser pătrund ca-n unt în corpul eroilor au potențial să îi șocheze pe cei mai mici dintre spectatori. Cu toate acestea, celor mici li se acordă o atenție specială, întrucât filmul rulează și în varianta dublată. în programul de pe Cinemagia, veți găsi mențiunea legată de tipul de proiecție (dublată sau cu subtitluri).

Faptul că vestitul Războiul Stelelor continuă este ceva de senzație, atât la Hollywood cât și în presă. Noul film este deja un blockbuster, iar regizorul J.J. Abrams țintește la statutul de regizor-cult, și întoarcerea starurilor din 1977 are șanse să trezească nostalgii: plus o referire fericită ca și poveste, imagine și senzație la Războiul Stelelor marca George Lucas, toate acestea recomandă filmul, dacă încă nu l-ați văzut. Alăturați-vă publicului extaziat!

Filme tematice, care păstrează magia/haosul sărbătorilor/vacanței

Oferta de comedii și filme care produc bună-dispoziție e consistentă în această perioadă. Surori bune şi nebune, Vacanţă cu „de toate", Haos de Craciun, Înainte de Crăciun, Poveste de dragoste ne promit stări de bine la cinema.

SF

Marțianul 3D

O comedie dramatică SF, cu o poveste cutremurătoare spusă cu zâmbetul pe buze. În cărți pentru premiul Oscar acordat regizorului Ridley Scott, dacă nu chiar pentru Cel mai bun film al anului. De bifat dacă veți participa la Predicțiile Oscar de pe Cinemagia.

Filme pentru copii

Snoopy şi Charlie Brown: Filmul, Peanuts 3D, Savva: Inima de războinic, Bunul Dinozaur 3D și Crăiasa Zăpezii 2, 3D îi așteaptă pe cei mici cu povești moralizatoare, încurajatoare, colorate și vesele. 

Exploreaza subiecte similare:

Creed, Point Break, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, In the Heart of the Sea, Mustang, The Danish Girl, Bridge of Spies, Steve Jobs, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, The Martian, All Gone South, Sisters, poveste de dragoste, The Peanuts Movie, Savva. Heart of the Warrior, Snow Queen 2, The Good Dinosaur

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 2 ianuarie 2016 21:28
As opta pentru filmul Creed

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells