Ce urmează pentru Bong Joon Ho, marele câștigător la Oscar 2020?

de Gloria Sauciuc în 12 Feb 2020
Un viitor în televiziune înaintea oricărei oferte Marvel

Sud-coreeanul Bong Joon Ho - regizorul filmului Parasite, care a primit cele mai importante patru premii Oscar în dimineața zilei de 10 februarie, din partea Academiei Americane de Film, este unul dintre cei mai prolifici cineaști ai ultimelor două decenii din Coreea de Sud, autorul unor filme precum Memories of Murder/Salinui chueok, The Host/Gwoemul, Mother/Mama, Okja. Dar abia thrillerul Parasite l-a transformat pe regizorul de 50 de ani într-un star global. Dar ce urmează pentru sud-coreean, ce proiecte are în plan? Marilor studiouri de la Hollywood cu siguranță le-a atras atenția.

IndieWire scrie că următorul proiect al lui Bong este pentru televiziune. Începând cu luna mai, TNT va lansa serialul Snowpiercer, o adaptare a SF-ului distopic din 2013 al cineastului. Bong este producător executiv al seriei, ce îi are în distribuție pe nou descoperitul Daveed Diggs (Hamilton, Blindspotting) și pe Jennifer Connelly. Serialul va fi plasat într-un viitor distopic unde ce a mai rămas din civilizație trăiește într-un tren perpetuum mobile, împărțit pe clase sociale. Cei bogați trăiesc în lux, în prima parte a trenului, pe când cei săraci trăiesc la limita supraviețuirii, în spatele trenului. Diggs joacă rolul celui care va conduce revoluția săracilor împotriva celor bogați.

Totodată, Bong dezvoltă pentru HBO adaptarea pentru micul ecran a lungmetrajului care i-a adus celebritatea internațională - Parasite. Informația a fost confirmată luna trecută de către HBO. Bong va fi producător alături de Adam McKay. Acesta din urmă, câștigător de Oscar pentru scenariul filmului The Big Short a mai colaborat cu HBO în calitate de producător a serialului Succession.

Bong a dat câteva detalii publicației The Wrap despre serialul Parasite. „Când menajera inițială Mun Gwang (Lee Jung Eun) se întoarce la casa de lux pe care pusese stăpânire familia de șarlatani se vede că a pățit ceva la față. Soțul ei o întreabă ce i s-a întâmplat, dar femeia nu răspunde. Eu știu de ce are acele zgârieturi și vânătăi pe față. Am o poveste pentru asta și, dincolo de acest fir mai explic de ce femeia știe de existența acelui buncăr. Ce relație are ea cu arhitectul casei de știe că reședința de lux are o astfel de ascunzătoare. Există, așadar, aceste ploturi nedezvoltate în lungmetraj”.

La conferința de presă de după Gala Oscar, Bong a răspuns cu privire la planurile lui de viitor „Trebuie să lucrez, e job-ul meu. Am tot muncit în ultimii 20 de ani și - independent ce s-a întâmplat la Cannes sau la Oscar - am dezvoltat două proiecte la care continuu să lucrez, nimic nu s-a schimbat datorită acestor premii. Unul este în coreeană, celălalt în engleză”. Regizorul a spus publicației Variety anul trecut că cele două producții nu sunt „filme de buget mare”. Bong a completat - „filmul coreean este plasat la Seoul și are elemente de acțiune și horror. E dificil să definești genul filmelor mele. Proiectul englezesc este o dramă bazată pe evenimente reale ce au avut loc în 2016. Trebuie plasat jumătate în Marea Britanie, jumătate în SUA”.

Bong a mai declarat unei alte publicații, Vanity Fair, că visează să facă un film de acțiune de anvergură, în genul The Great Escape, cu Steve McQueen protagonist.

Un lucru Bong sigur nu îl va face, după marea victorie de la Oscaruri - nu va regiza filme Marvel, dacă e să credem declarațiile lui. Lui Bong nu îi plac „personajele care poartă costume mulate din spandex”, declarând publicației Variety că acest gen de filme îl fac să se simtă inconfortabil când le privește. „Nu suport costumele prea strâmte”. Dintre producțiile cu supereroi, Bong a declarat că i-a plăcut producția Logan, semnată de James Gunn și James Mangold.

Exploreaza subiecte similare:

Bong Joon Ho, Okja, Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Parasite, Adam McKay, The Great Escape, Logan, Snowpiercer, Madeo, Gwoemul, Salinui chueok

Alte știri din cinema

Ultimul sezon al serialului supranatural Preacher, din 20 februarie exclusiv la AMC

„Este amuzant în maniera în care Kafka e amuzant, în plus cu urmăriri de mașini și explozii”, scrie despre sezonul final publicația The Verge

Pentru violență, Mulan e primul remake live-action al Disney cu rating puţin permisiv

Chiar și așa, ratingul acordat face posibilă vizionarea filmului de către familii

Serialul Doctorul cel bun „transmite un mesaj de speranță”

Sezonul 2 din The Good Doctor/Doctorul cel bun rulează joia, de la ora 22.00, la AXN

Prima imagine cu Cletus Kasady, alias Carnage din Venom 2

În benzile desenate, simbiotul Venom fuzionează cu Kasady

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells