Ce spun criticii despre filmul în care Emma Thompson renunță complet la haine

de Gloria Sauciuc în 19 Iun 2022
Good Luck to You, Leo Grande s-a lansat pe 17 iunie pe platforma de streaming Hulu

Emma Thompson joacă în Good Luck to You, Leo Grande rolul lui Nancy, o femeie proaspăt ieșită la pensie și - de curând - rămasă văduvă, și - în plus - aflată la limita capacității de a suporta propria ei nefericire. Ieșind din rutina ei strictă, ea angajează un bărbat care se prostituează, o escortă de lux pe care l-a găsit, cumva, pe Internet, pe nume Leo (Daryl McCormack). Femeia închiriază o cameră luxoasă de hotel, unde se întâlnește cu bărbatul. Dame Emma Thompson, acum în vârstă de 63 de ani, renunță complet la haine în acest film, acceptând nuditatea frontală.

Filmul este împărțit în patru acte, și - fiecare - are propriul curs și propriul ritm, cu margini aspre, cu amânări și cu pauze, cu momente frumoase sau amuzante, pe măsură ce acești doi străini încep să se cunoască unul pe celălalt într-o relație evident plătită de către una din părți. Lucrurile nu se derulează într-un mod linear: așa se întâmplă în general cu emoțiile. Și mai mult cu viața sexuală, mai ales cu o persoană într-atât de pudibondă precum Nancy”, scrie Rogerebert.com.

Este o ușurare să vedem un film atât de sincer pe un subiect tabu, cel al sexualității, și atât de deschis față de complexitățile sexualității, mai ales că cinematograful de astăzi este deconcertant de pudic...

„Ceea ce se întâmplă între ei este, desigur, de factură sexuală, dar e vorba de mai mult decât atât. Se deschide un teritoriu fascinant din punct de vedere filosofic unde concepte precum intimitatea, vârsta și importanța plăcerii sexuale, fie că e vorba de tine însuți sau de altcineva, intră în scenă. Structura filmului Good Luck to You, Leo Grande este simplă, dar modul de realizare în mod clar implică grijă și meticulozitate.

Este o ușurare să vedem un film atât de sincer pe un subiect tabu, cel al sexualității, și atât de deschis față de complexitățile sexualității, mai ales că cinematograful de astăzi este deconcertant de pudic. Leo Grande vorbește despre sexualitatea femeilor mai în vârstă, și nu doar despre sex, ci și despre bagajul asociat cu sexualitatea, bagaj care le privează de bucurie și de împlinire.

Există un moment în care Emma Thompson își privește propriul corp dezbrăcat în oglindă, poate prima dată. Nuditatea e una. Nuditatea emoțională e altceva. Good Luck to You, Leo Grande are loc pentru ambele”.

Thompson a fost întotdeauna o actriță excelentă, însă aici ea atinge un nou nivel, un loc unde vulnerabilitatea ei ca persoană și încrederea ei în sine ca actor se amestecă în ceva glorios...

Time Magazine scrie că „Thompson a fost întotdeauna o actriță excelentă, însă aici ea atinge un nou nivel, un loc unde vulnerabilitatea ei ca persoană și încrederea ei în sine ca actor se amestecă în ceva glorios. Nu se teme să întruchipeze stilul băgăcios al lui Nancy - unele dintre lucrurile pe care i le spune lui Leo sunt pur și simplu groaznice, trădându-i obiceiul de a-i judeca pe ceilalți. Filmul este turnat în mod excelent - niciodată lumina dintr-o cameră de hotel nu a arătat într-atât de senzuală și de bogată. Și asta o pune în valoare și pe Thompson. Arată grozav, și nu pentru că nu ar avea riduri (pentru că are) ci pentru că are o piele atât de luminoasă. 

Momentul de eliberare vine la final, în clipa în care Nancy se privește, goală, în oglindă. Vedem tot ceea ce vede și ea - pielea lăsată din jurul stomacului, sânii care au pierdut lupta cu gravitația. Thompson, care are 63 de ani, a discutat scena în interviuri, subliniind cât de greu a fost pentru ea, o femeie care mereu nu a fost mulțumită de cum arată, să se dezgolească în acest fel. Dar ea trebuie să știe - sau cel puțin sperăm că știe - că privirea aceea de pe fața ei, sau de pe fața lui Nancy, pe măsură ce urmărește cu privirea fiecare detaliu de pe propriul corp, este ca atingerea unui comutator. Nemulțumirea față de propriul corp este o lipsă de respect pentru cât de departe ne-a adus. Știm, în inimile noastre, că aici Thompson a spus adevărul, pentru toată lumea”.

Vulture scrie că „Good Luck to You, Leo Grande este unul dintre cele două filme ale anului care se petrece preponderent într-o cameră de hotel și este despre o femeie, englezoaică albă, care descoperă senzualitatea cu ajutorul unui tânăr frumos de culoare - o situație care are propriile conotații atunci când vine vorba de stereotipii sexuale. Însă, în timp ce filmul Three Thousand Years of Longing al lui George Miller, lansat la Cannes Film Festival (n.red) care iese la finalul verii, vorbește despre exotism, Good Luck to You, Leo Grande încearcă să vadă personajele din rolurile principale ca pe oamenii din spatele stereotipurilor în care suntem tentați să îi încadrăm.

Asta funcționează mulțumită calității jocului, cu Thompson reușind ca de obicei în rol - fragilă, vulnerabilă, înfricoșată, pompoasă - în rolul lui Nancy, o femeie față de care simțim înțelegere fără să simțim milă, mai ales atunci când nu se poate abține să întrebe despre viața personală a lui Leo de-a lungul `ședințelor` lor succesive”.

Într-un interviu cu vogue.co.uk, actrița Emma Thompson  a declarat - „Regizoarea noastră, Sophie Hyde, s-a dezbrăcat și ea în timpul scenelor în care filmam goi și așa ne-a dat indicații. Am vorbit despre trupurile noastre și despre ce ne-a plăcut și nu ne-a plăcut la ele. Lista mea cu ce nu mi-a plăcut la trupul meu a fost cea mai lungă. Dar, în cele din urmă, asta mi-a reamintit cât de egalizator și înălțător poate fi să stai cu alți oameni exact așa cum te-a făcut mama. Este mai ușor să fii sincer atunci când nu există literalmente nimic de ascuns. Este inevitabil umilitor, dar după aceea nu prea mai este ceva de care să te temi”.

Exploreaza subiecte similare:

Emma Thompson

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells