Ce filme sa nu lipseasca din colectia ta

de Gloria Sauciuc în 24 Oct 2007
Ce filme sa nu lipseasca din colectia ta

To Kill A Mockingbird /Sa ucizi o pasare cantatoare, in regia lui Robert Mulligan, este - incepand cu aceasta saptamana - disponibil pe DVD in retelele Diverta, Hollywood Music & Film si in magazinele de specialitate din toata tara. Gregory Peck a castigat un premiu Oscar® pentru interpretarea din "To Kill A Mockingbird" unde joaca rolul unui avocat din Sud care apara un negru acuzat de viol. Cartea, dupa care s-a facut ecranizarea din 1962, a castigat premiul Pulitzer. Modul in care sunt prezentate locurile, timpul si trairile, fac din acest film o capodopera.

In „To Kill A Mockingbird”, o femeie alba acuza un barbat negru de viol. Desi este evidenta nevinovatia barbatului, rezultatul previzibil al acestui proces face ca niciun avocat sa nu indrazneasca sa-l apere pe acuzat, cu exceptia lui Peck. Apararea plina de compasiune pregatita de el, duce la pierderea multor prieteni dar si la respectul si admiratia celor doi copii ai sai, ramasi fara mama.

Filmul a obtinut mai multe premii Oscar in 1962: Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Actor, in rol principal – Gregory Peck, Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Scenariu Adaptat – Horton Foote, Premiul Oscar pentru Cea Mai Buna Scenografie - Henry Bumstead/ Alexander Golitzen/ Oliver Emert, Premiul Oscar pentru Cea Mai Buna Imagine Alb/Negru – Russell Harlan si Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Actor intr-o Drama – Gregory Peck.

Al doilea film pe care vi-l recomandam – pentru ca se lanseaza astazi pe DVD – este "Nimic nou pe frontul de vest/ All Quiet On The Western Front", distins cu Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Film – in 1930 si Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Regizor – Lewis Milestone. Filmul este o antologie de scene faimoase: Ayres prins intr-un crater de obuz impreuna cu omul pe care il omorase, prima intalnire intre veterani si recruti, infanteristi secerati de mitraliere; lumina lunii care inoata impreuna cu fermiere frantuzoaice, discursul pacifist al lui Ayres,  culminand cu impuscarea maiinii unui soldat care dorea sa atinga un fluture...

 Povestea din „All Quiet On The Western Front” urmareste un grup de recruti germani in Primul Razboi Mondial, in drumul lor de la idealism la deziluzie. Asa cum spune prsonajul principal (Lew Ayres), "Traim in transee si luptam. Incercam sa nu fim ucisi - asta e tot."

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells