A doua ediție a festivalului va avea loc în perioada 24-26 octombrie 2024 si va include proiecții de filme, conferințe, ateliere, expozitii, dezbateri și întâlniri cu publicul.
Timp de trei zile, festivalul va include proiecții de filme, conferințe, ateliere, expoziții, dezbateri profesionale și întâlniri cu publicul. Aceste evenimente le vor permite copiilor, tinerilor și chiar adulților interesați să descopere cele mai noi filme de animație, precum și tehnicile și povestea din spatele acestora. De asemenea, invitații vor participa în școli la ateliere de animație organizate cu prilejul festivalului. Festivalul are un dublu scop: pregătirea și educarea noii generații pentru artă, în special pentru arta animației și cinematografiei.
Invitații speciali ai festivalului vor fi: multi-premiatul producător și președintele Uniunii Cineaștilor Maghiari, Muhi András (cu peste 100 de filme în portofoliu, printre care On Body and Soul, The Story of My Wife, Larry, Without Air), Baumgartner Zsolt (regizor de film de animație din Ungaria), al cărui lungmetraj de animație Kojot négy lelke a fost propus de Ungaria pentru categoria Cel mai bun film internațional la Premiile Oscar 2024; Péterffy Zsófia (regizoare de film de animație - Ungaria), care a câștigat premiul la Festivalul de la Veneția în 2002 cu filmul său Kalózók szeretője și premiul EFA; și, nu în ultimul rând, laureatul Festivalului de Film de la Veneția din România, Bogdan Mureșanu, care a câștigat în acest an un premiu prestigios cu filmul său Anul nou care n-a fost. Bogdan Mureșanu va fi prezent cu scurtmetrajul Opinci, în calitate de scenarist, și va vorbi despre noul proiect, scurtmetrajul de animatie Magicianul. Printre invitații prestigioși se numără Valentin Urziceanu (Merge și așa), Mirona Radu, Radu Nicolae (Mercy Street), Radu Vasile Igazsag, Felméri Cecilia, Balázs Zoltán, Fazakas Szabolcs si Ferencz Boglárka.
Animafilm va avea o expoziție cu obiectele studioului la Festivalul de Animație pentru Copii și Familie Sf Gheorghe.
Cristinel Bostan, animator în Canada, va susține o conferință online la Festivalului de Animație pentru Copii și Familie SzAFI Sfântu Gheorghe. Numele său se regăsește pe genericele producțiilor: Sonic the Hedgehog 2, Transformers: Ascensiunea bestiilor, Beacon 23, Those About to Die, etc.
''Pentru Sonic the Hedgehog 2 am avut câteva scene ce trebuiau construite de la zero și scene de îmbunătățit. A fost un proces dificil. Fiecare are stilul lui de lucru, modul de folosire al cheilor, curbelor (weighted/non - weighted), straturi de animație, straturi de geometrie, etc. Ultima scenă la care am lucrat a fost una foarte lungă, cu toate personajele principale în cadru. Pentru ca scena era foarte lungă și complicată, iar timpul de execuție foarte scurt, mi-am unit forțele cu Adam Ellwanger, lead pe proiect. Împreună am stabilit strategia și tactica execuției, am convenit la un punct unde scena va fi tăiată și pentru ca pipeline-ul nu suporta lipirea a două scene, a trebuit constant să reconstruim scena de fiecare dată când trebuia arătată clientului spre aprobare. '' (Cristinel Bostan)
Radu Nicolae, cunoscut publicului pentru interpretarea rolului principal (Viorel) din Racheta albă, serialul difuzat în perioada comunistă la TVR, o sa fie prezent la Festivalul de Animație pentru Copii și Familie Sf Gheorghe cu productile: Mercy Street și Miriam.
Scurtmetrajul de animație Fram ursul polar, regizat de Ștefan Buzea, o să fie difuzat în premieră la festivalul din Ținutul Secuiesc. Ștefan Buzea este fiul cuplului de animatori Zaharia şi Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animaţie "Bălănel şi Miaunel", "Temerarii de la scara 2", "Roboţel şi Creionel"
Veronica Solomon, cunoscută pentru creațiile sale și participarea sa la serialul Animat Planet, aduce la festival Tuu-Tuu-Til, un scurtmetraj de animație prezentat în premieră în vară la Festivalul Internațional de Animație de la Annecy.
Filmul eveniment al festivalului este lungmetrajul de animație Pelikan blue/ Kék pelikán, de Csáki László, producție realizată în Ungaria, 2023.
Ziua Internațională a animației se sărbătorește anual, din inițiativa Asociației Internaționale de Film Animat (ASIFA). La 28 octombrie 1892, la Musee Grevin din Paris, a fost proiectat primul film animat din istorie - ''Pauvre Pierrot'' realizat de Charles-Emile Reynaud.