Cannes 2014: covorul roşu, în imagini

de Gloria Sauciuc în 16 Mai 2014
17 imagini pline de strălucire de cel mai important festival de film al lumii

Lambert Wilson a anunţat, în mai multe limbi, deschiderea celui de-al 67-lea Festival de la Cannes, miercuri seara, în impozanta sală a Grand Théâtre Lumière. Energia lui era de-a dreptul contagioasă atunci când a descris într-un mod picant greutăţile participanţilor la Festival: „Diavolul stă în detalii, aşa cum ne-a avertizat Nietzsche! Luni de tortură pentru a putea ajunge în faţa camerelor de filmat din întreaga lume!Vă felicit, sunteţi eroii mei!"

După o magnifică interpretare a unui fragment din muzica filmului The Piano, interpretat de către însuşi compozitorul său, Michael Nyman, completată cu fragmente din film (acesta, în regia lui Jane Campion, a câştigat Palme d'Or în 1993), Festivalul a adus omagii Preşdintei Juriului prin imagini, elogiind poezia discretă a filmelor sale: „Sufletul este un chibrit, o scânteie.." îi spune pe ecran Harvey Keitel lui Kate Winslet...

Jane Campion s-a alăturat, pe scenă, lui Lambert Wilson. „Sunt onorată să fiu preşedintele juriului, un juriu magnific".

Pe măsură ce festivitatea se apropia de final, un Lambert Wilson galant s-a adresat lui Jane Campion, cu următoarele cuvinte: „Acum câţiva ani, la Paris, am avut onoarea de a dansa toată noaptea cu Nicole Kidman. Trebuie să trăiesc din nou experienţa". Şi, pe ritm de salsa, maestrul de ceremonii a arătat publicului câţiva paşi de dans, cu frumoasa australiancă în braţe.

Regizorul nominalizat anul acesta la Oscar Alfonso Cuaron şi actriţa Chiara Mastroianni au fost cei care au rostit tradiţionala formulă de start a Festivalului: „Declar deschisă cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de la Cannes", cu puţin înainte de a cânta un „La mulţi ani!" Sofiei Coppola şi lui Tim Roth. Iată, în paginile ce urmează, o galerie foto din primele trei zile ale Festivalului de Film de la Cannes!

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Olivier Dahan, Paz Vega, Nicole Kidman, Grace of Monaco, Lambert Wilson, Blake Lively, Mr. Turner, Timothy Spall, Dorothy Atkinson, Marion Bailey, Mike Leigh

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 24 octombrie 2015 23:56
Cannes, probabil cel mai renumit festival de film european... :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells