« Înapoi la pagina festivalului

Cannes 2013: Orlando Bloom şi Forest Whitaker în Zulu

de Gloria Sauciuc in 15 Apr 2013
Cannes 2013: Orlando Bloom şi Forest Whitaker în Zulu

Cel de-al 66-lea Festival de la Cannes se va încheia pe 26 mai cu proiecţia thriller-ului Zulu, filmat integral în Africa de Sud, de către Jérôme Salle, fiind o adaptare a romanului omonim al lui Caryl Ferey.

Acţiunea are loc în Cape Town, într-o Africa de Sud trăind încă cu amintirea Apartheid-ului, acolo unde mahalale sărace se întâlnesc cu cartiere selecte.

Doi poliţişti aflaţi în patrulare, Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean al lui Gore Verbinski, Lord of the Rings al lui Peter Jackson) şi Forest Whitaker (The Last King of Scotland al lui Kevin McDonald, Ghost Dog, La Voie du Samourai al lui Jim Jarmush) sunt surprinşi în timpul unei anchete pline de suspans care îmbină elemente ale filmului politic cu investigaţia socială.

O scurtă recenzie a romanului noir Zulu, publicată în Telerama, ne apropie mai mult de subiect, prin descrierea contextului în care se desfăşoară acţiunea: o ţară unde sărăcia lucie începe nu departe de cartierele centrale opulente, acolo unde delincvenţa bate toate recordurile, unde violenţa exprimă nu doar sărăcie, ci şi povara unui trecut violent pus pe planul doi de către reconcilierea naţională.

"Caryl Ferey îşi alege cu grijă personajele şi demarează în forţă, cu scena unei crime care readuce în atenţie cazul unui ucigaş în serie, a cărui urmă se pierde prin periferii şi prin baruri clandestine, doar pentru a descoperi un caz de trafic de medicamente. Carte politică şi roman social, Zulu este un roman poliţist formidabil înzestrat cu un farmec diabolic", a scris Telerama.

Cu scenariul semnat împreună cu Julien Rappeneau, Zulu este produs de către Richard Grandpierre (Eskwad) în colaborare cu Pathe, Lobster Tree şi M6 Film. Distribuţia este asigurată de către Pathe. Melodia filmului a fost compusă de către Alexandre Desplat. În 1988, Forest Whitaker a câştigat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes, cu Bird al lui Clint Eastwood.

Cel de-al 66-lea Festival de la Cannes se deschide miercuri pe 15 mai cu proiecţia lui Marele Gatsby, în regia lui Baz Luhrmann, avându-l pe Steven Spielberg ca preşedinte al juriului. După Bérénice Bejo, Audrey Tautou va fi maestra de ceremonii a celui de-al 66-lea Festival de la Cannes, care va avea loc de pe 15 până pe 26 mai. Actriţa va avea ca misiune să prezinte gala de deschidere şi cea de închidere a celebrului Festival de pe Croazetă.

Lista completă de filme din selecţia oficială va fi anunţată joi pe 28 aprilie, la tradiţionala conferinţă de presă.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 24 mai 2013 16:18
De abia astept sa il vad si eu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells