« Înapoi la pagina festivalului

Cannes 2013: blockbusterele de vânzare

de Gloria Sauciuc in 18 Mai 2013
Cannes 2013: blockbusterele de vânzare

Companiile de vânzări aduc în fiecare an la Festivalul de Film de la Cannes o varietate de filme, căutând cumpărători/distribuitori pentru ele. Proiecte de filme ce urmează să devină următoarele blockbustere sunt prezentate pe hârtie sau cu extrase video. Piaţa de film de la Cannes e locul în care sunt promovate şi filmele de autor, cele de artă, de la ficţiune până la documentare.

Martin Scorsese va fi prezent pe Croisette, la Cannes, pentru a prezenta Silence, adaptarea de mult pregătită după romanul lui Shusaku Endo. IM Global îl va prezenta cumpărătorilor, iar Andrew Garfield va juca alături de Ken Watanabe în rolul unui misionar creştin, în Japonia secolului XVII. Producţia filmului începe în iunie 2014.

Lionsgate prezintă la Cannes drama de epocă A Little Chaos, cea de-a doua realizare a lui Alan Rickman ca şi regizor, în care actorul britanic joacă alături de Kate Winslet şi de Matthias Schoenaerts, în povestea a doi peisagişti rivali, de la curtea lui Ludovic al XIV-lea.

Passengers, SF-ul romantic al lui Keanu Reeves e promovat de Exclusive Media. Reese Witherspoon deţine rolul feminin. Reeves şi Witherspoon joacă rolurile a doi ocupanţi de pe o navă spaţială, care se îndreaptă spre o colonie îndepărtată.

Film Nation şi cu partenerii săi pentru realizarea lui Looper, Endgame Entertainment, CAA şi FilmDistrict s-au reunit la Cannes pentru prezentarea lui Selfless. Tarsem Singh este regizorul acestei saga pe tema transplantului de creier, care îl are pe Ryan Reynolds în rolul principal.

FilmNation a mai făcut la Cannes un pas cu thriller-ul Solace, Anthony Hopkins şi Colin Farrell fiind protagoniştii. Povestea filmului este un joc de-a şoarecele şi pisica, în care un detectiv cheamă în ajutor pe un doctor cu puteri de clarvăzător pentru a prinde un asasin. Filmul va fi distribuit de către SND în Franţa, Roadshow Films în Australia şi Noua Zeelandă şi de către eOne în Spania, fiind vândut zilele acestea la Cannes în mai multe alte teritorii. Alfonso Poyart va regiza filmul Solace după un scenariu semnat de Sean Bailey, Ted Griffin, James Vanderbilt şi Peter Morgan. Din distribuţie mai fac parte Abbie Cornish şi Jeffrey Dean Morgan.

Voltage Pictures a încheiat un număr de înţelegeri pentru Dallas Buyers Club, o dramă cu Matthew McConaughey, produsă de către Focus Features şi pregătită pentru premieră în timp pentru sezonul de premii. Jennifer Garner, Jared Leto şi Steve Zahn vor juca, regia fiind semnată de către Jean Marc-vallee.

Robert De Niro, Jason Clarke şi Omar Sy joacă în thriller-ul Candy Store de la Good Universe. În film, un fost ofiţer de poliţie căzut în dizgraţie se luptă cu forţele răului la New York. Stephen Gaghan va fi regizorul.

Columbia Pictures deţine drepturile de difuzare pentru Statele Unite a filmului Fury, cu Brad Pitt în rolul principal, în regia lui David Ayer. Acţiunea filmului se petrece la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Justin Timberlake va participa la campania de vânzări pentru Spinning Gold de la Foresight Unlimited, biografia legendarului impresar Neil Bogart, care în anii '70 a lansat cariera unor legende ale muzicii - printre care Donna Summer şi Kiss.

Panorama Media a ajuns pe Riviera cu Pride And Prejudice And Zombies. Burt Steers va fi regizorul, iar Lily Collins va juca rolul principal, în această ecranizare după Seth Grahame-Smith, ce amestecă genul horror cu lumea romanelor lui Jane Austen, plasate în secolul XIX.

The Weinstein Company distribuie Big Eyes al lui Tim Burton, cu Amy Adams şi Christoph Waltz în rolurile a două personaje reale, artiştii Walter şi Margaret Keane, al căror proiect de film de animaţie este Anomalisa, adaptarea piesei Posh a lui Lone Scherfig, produsă de Blueprint.

WestEnd caută să încheie perioada de pre-vânzări pentru Manglehorn al lui David Gordon Green, cu Al Pacino în rolul principal, despre un om obişnuit, aflat în pragul bătrâneţii, care ascunde un trecut întunecat. Drama Midnight Sun, plasată în anii '1940, are pe Jesse Eisenberg şi pe Emile Hirsch în rolurile principale.

Tot în Piaţa de film de la Cannes va fi prezentat Alive Alone, o dramă produsă de către Thunder Road în regia lui Khurram Longi, cu Matthias Schoenaerts şi cu Noomi Rapace în rolurile principale, împreună cu Born To Be King al lui Peter Capaldi, cu Ewan McGregor şi Kate Hudson protagonişti. Cel de-al doilea a fost distribuit anterior de către Indomina.

Thrillerul The Geography of Hope, în regia lui Neil LaBute, cu Ethan Hawke, Vera Farmiga şi Emmanuelle Devos în rolurile principale îşi va căuta, de asemenea, cumpărători la Cannes. SC Films al lui Simon Crowe vine pe Croisette cu animaţia Gus 3D, cu vocea Dakotei Fanning. Ealing Metro este în negocieri pentru dreptul de distribuţie pentru Last Man Out, cu Pierce Brosnan în rolul unui fost asasin plătit al Armatei Republicane Irlandeze, bântuit de propriul său trecut.

Wild Bunch va proiecta primele fragmente din filmul Welcome to New York, inspirat din cazul real al lui Dominique Strauss-Kahn, lansând concomitent vânzările şi pentru filmul fraţilor Dardenne Two Days, One Night, cu Marion Cotillard în rolul unei tinere care, de-a lungul unui weekend, încearcă să îşi convingă colegii de serviciu să lase deoparte cursa în căutarea bonusurilor, lucru care ei i-ar permite să îşi păstreze locul de muncă. Filmul, o coproducţie a Les Films du Fleuve şi Denis Freyd de la Archipel 25, se va turna vara aceasta.

Bac Films va proiecta primele imagini ale westernului modern The Ardor, în regia lui Pablo Fendrik, plasat undeva în junglă, cu Gael Garcia Bernal şi Alice Braga protagonişti. Elle Driver îşi începe vânzările cu drama Nobody wants the Night, un film plasat în zona arctică şi regizat de către Isabel Coixet, şi cu L'Homme Que L'On Aimait Trop, un film poliţist cu acţiunea plasată chiar pe Riviera franceză şi semnat André Téchiné.

Pathe International va demara vânzările cu thriller-ul lui Andrea di Stefano - Paradise Lost, care are în distribuţie pe Benicio Del Toro, Josh Hutcherson şi pe Carlos Bardem. Gaumont a început procesul de vânzare a lui Gemma Bovery, o adaptare semnată Anne Fontaine după romanul grafic satiric al lui Posy Simmonds, despre expatriaţii britanici care odată trăiau în Franţa. Filmul are ca protagonişti pe Gemma Arterton şi pe Fabrice Luchini. Les Films du Losange vor prezenta trailerul filmului românesc Rocker, al lui Marian Crişan.

De curând lansata companie Versatile vine la Cannes cu Satisfactions, comedia romantică a lui Roberto Cantarella, cu Harvey Keitel şi Catherine Deneuve protagonişti.

Aldamisa International va ispiti cumpărătorii cu Chef, o comedie a lui Jon Favreau, croită special pe măsura lui Robert Downey Jr., pe care îl puteţi vedea zilele acestea în cinematografele româneşti pe post de Iron Man. Din distribuţie mai fac parte Sofia Vergara şi John Leguizamo.

International Film Trust prezintă în Film Market The Toxic Avenger, pentru care Arnold Schwarzenegger este în negocieri să joace rolul principal.

Wild Bunch a achiziţionat de curând drepturile de vânzări pentru comedia Wish I Was Here a lui Zach Braff, despre un actor şomer care se hotărăşte să facă şcoală acasă cu cei doi copii ai săi. Proiectul a creat ceva agitaţie în timpul ultimelor săptămâni datorită hotărârii lui Braff de a cere sprijinul site-ului de subscripţie publică Kickstarter pentru a asigura cel puţin o parte din buget. Până la ora actuală, s-au strâns 2,5 milioane în condiţiile în care targetul iniţial era de 2,0 milioane.

O proiecţie-test care anticipează premiera cu Gérard Depardieu în rolul unui bărbat puternic condus de un apetit sexual, alături de Jacqueline Bisset în rolul soţiei sale, este programată către finalul Festivalului.

Wild Bunch a demarat în forţă la Cannes şi vânzările pentru The Price of Fame al lui Xavier Beavois, inspirat din povestea reală a celor doi inadaptaţi care au furat cadavrul lui Charlie Chaplin din locul său de veci din Elveţia.

La Cannes au demarat, de asemenea, vânzările la Jimmy's Hall, o producţie în regia lui Ken Loach, inspirată din povestea reală a lui Jimmy Gralton, ostracizat de către vecinii săi după ce a deschis un salon de dansuri.

Lionsgate UK a achiziţionat dreptul de difuzare pentru următoarele titluri: drama Locke, comedia Born to be King, The Keeping Room, Horns, comedia de familie What We Did on Our Holiday şi povestea de dragoste Love, Rosie. Cu Tom Hardy, Tom Holland, Ruth Wilson, Alice Low şi Olivia Colman, filmul este despre viaţa unui om care se dezvăluie în decursul unei curse contracronometru de nouăzeci de minute. Cu Ewan McGregor şi Kate Hudson, Born to be King are scenariul şi regia semnate de Peter Capaldi. Filmul este despre un figurant care îşi descoperă asemănarea colosală cu o stea de cinema. The Keeping Room este plasat la sfârşitul Războiului Civil American: un soldat lăsat la vatră din armata unionistă întâlneşte un grup de femei lăsate de izbelişte. În regia lui Daniel Barber (Harry Brown) şi cu scenariul semnat de Julia Hart, filmul are în rolurile principale pe Sam Worthington, Hailee Steinfeld şi Brit Marling. Lionsgate UK a achiziţionat filmul Love, Rosie cu Lily Collins în rolul titular , cu Sam Claflin în rolul prietenului şi a iubitului ei ghinionist, Alex.

Altitude va da publicităţii primul material filmat de la Son of a Gun, un thriller de acţiune cu Ewan McGregor şi cu Alicia Vikander, de la regizorul Julius Avery.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 22 iunie 2013 11:01
Sper ca majoritatea sa ajunga la noi in tara, sunt film de vazut!
alex_il_fenomeno pe 22 iunie 2013 11:01
filme* scuze de greseala.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells