Campania „Teatru în ghetuțe”, inițiată de Teatrul Ion Creangă, între 1 și 7 decembrie

de Cinemagia în 27 Nov 2019
Așază în ghetuța Moșului un cadou pentru copiii care au nevoie de ajutor și scrie alături de Teatrul Ion Creangă povestea unei fapte bune

Între 1 și 7 decembrie, Teatrul Ion Creangă din București îi invită pe toți spiridușii din oraș – copii, părinți și bunici – să i se alăture pentru o nouă ediție a Campaniei Teatru în ghetuțe. Organizată pentru al șaselea an consecutiv în preajma zilei de Moș Nicolae, campania se desfășoară la Sala Mică a Teatrului, care se transformă cu această ocazie într-un laborator al faptelor bune, cu scopul de a colecta donații pentru copiii care au nevoie de ajutor.   

Donațiile strânse în cadrul campaniei vor fi distribuite începând cu data de 8 decembrie celor peste 200 de copii cu vârsta cuprinsă între câteva luni și 18 ani, care provin din familii aflate în situații precare și care se află în evidența Asociației Samusocial din România.

În spiritul edițiilor precedente ale campaniei, Sala Mică găzduiește și o sesiune de ateliere și lecturi, menite să aducă în atenția micuților spiriduși importanța faptelor bune. Organizate pe întreaga durată a programului de colectare, cu participarea actorilor și colaboratorilor Teatrului Ion Creangă, aceste activități sunt deschise tuturor copiilor care oferă donații.

Ce puteți dona? Articole vestimentare, inclusiv hăinuțe și accesorii de iarnă, încălțăminte de iarnă/sport, saci de dormit, pături, cărți, cărți de colorat, rechizite, ghiozdane, jocuri și jucării, cărucioare, sisteme de purtare a copilului – portbebe, kituri cu produse pentru bebeluși: suzete, scutece de unică folosință, șervețele umede, șampon, cutii cu lapte praf. Toate obiectele donate vor fi noi sau în stare foarte bună, curate (***kiturile cu produse pentru bebeluși vor fi preluate doar în pachete sau recipiente sigilate). Recomandăm spălarea și călcarea articolelor de îmbrăcăminte înainte de a fi donate. Vă rugăm să verificați jocurile și jucăriile oferite, pentru a nu avea defecțiuni sau piese lipsă. În eventualitatea în care intenționați să donați mai multe articole/obiecte, vă recomandăm sortarea acestora în prealabil și împachetarea lor separat. 

Programul de colectare a donațiilor. Donațiile sunt așteptate la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei 21-23) zilnic, între 1 și 7 decembrie, conform următorului program:

  • Duminică, 1 decembrie – între orele 11:00 – 16:00
  • Luni, 2 decembrie – Vineri, 6 decembrie, între orele 18:00 – 20:00
  • Sâmbătă, 7 decembrie, între orele 11:00 – 13:00 & 15:00 – 20:00

 

Programul de ateliere și lecturi pentru spiriduși

Spiridușii care oferă donații sunt invitați să ia parte la următoarele ateliere și lecturi de povești, susținute la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă.

Duminică, 1 decembrie
11:00 – 16:00 – Atelier de decorațiuni: Origami

Luni, 2 decembrie
18:00 – 19:30 – Atelier art & craft: Personaje de Crăciun
19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Cerasela Popescu

Marți, 3 decembrie
18:00 – 19:30 – Atelier de decorațiuni: Felinare din borcane
19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Carmen Palcu

Miercuri, 4 decembrie
18:00 – 19:30 – Atelier de decorațiuni: Coronițe pentru pomul de Crăciun
19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Vera Linguraru

Joi, 5 decembrie
18:00 – 19:30 – Atelier de decorațiuni: Figurine din fetru
19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Ani Crețu

Vineri, 6 decembrie
18:00 – 19:30 – Atelier art & craft: Personaje de Crăciun
19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Alexandrina Halic

Sâmbătă, 7 decembrie
11:00 – 13:00 – Atelier de decorațiuni: Felinare din borcane
15:00 – 19:30 – Atelier de decorațiuni: Figurine din fetru
19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Julieana Drăghici

Teatrul Ion Creangă

Sunt mai bine de 50 de ani de când Harap Alb, primul personaj care a pășit pe scena Teatrului Ion Creangă, a invitat publicul în lumea fantastică a artelor spectacolului pentru copii. De atunci, mii de spectacole și sute de proiecte au transformat Teatrul într-una din cele mai prestigioase instituții de spectacole din țară. Astăzi, Teatrul Ion Creangă continuă să spună povești croite pe măsura tinerilor săi spectatori: de la spectacole senzoriale, create special pentru bebeluși, la spectacole educative, dedicate exploratorilor aflați la vârsta primelor călătorii teatrale, la producții care cercetează marile titluri ale literaturii române și universale. Urmărește activitatea Teatrului pe www.teatrulioncreanga.ro.

Asociația Samusocial din România

Samusocial din România (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgență) este un dispozitiv de intervenție de urgență care vine în întâmpinarea persoanelor fără adăpost. Implicarea asociației constă în asistență socială și medicală, consiliere psihologică, medicamente, mâncare, îmbrăcăminte, acte de identitate, ajutoare sociale, dosare sociale, reinserție și acompaniere socio-profesională. Aflați mai multe despre activitatea asociației și despre cum puteți susține eforturile acesteia pe www.samusocial.ro.

Pentru informații suplimentare despre Campania Teatru în ghetuțe, persoana de contact este Anca Scurtu – Marketing, Comunicare și Management educațional – Teatrul Ion Creangă, e-mail anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro, tel. 0743 367 108.

Alte știri din cinema

Primul trailer No Time to Die. Final de serie Bond în stil mare pentru Daniel Craig

Filmul se va lansa în cinematografele noastre pe 10 aprilie

Scarlett Johansson era să rateze rolul din MCU. Cine ar fi trebuit să fie Black Widow

Filmul Black Widow va intra în cinematografele noastre pe 1 mai 2020

Filmele lunii decembrie

Decembrie este cea mai polarizată lună a anului în cinematografe

Un nou film Planeta Maimuțelor este în lucru, cu regizorul seriei Maze Runner la cârmă

Ultimul film din serie, War for the Planet of the Apes, a fost lansat în 2017

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells