Camera terorii, un rapel la istoria recentă mai mult decât un horror

de Gloria Sauciuc în 30 Oct 2016
The Disappointments Room/Camera terorii rulează în premieră în cinematografele noastre

The Disappointments Room reia tema casei bântuite: o familie cu un copil mic, dar și cu o istorie dramatică în spate, se mută într-o casă izolată, un conac vechi din mediul rural, la rândul ei cu o istorie mult mai malefică - camere secrete, prezențe misterioase, zgomote ciudate, forțe nerostite și oculte, o poartă spre altă lume. Rețeta a fost aproape aceeași în The Haunting, Poltergeist, The Amityville Horror.

The Disappointments Room face și un rapel destul de sinistru la realitate: drama copiilor născuți cu diformități și ascunși de ochii lumii, în camere secrete din casele părinților sau în instituții, în America începutului de secol XX, nu este nicidecum o ficțiune (chiar dacă în realitate lucrurile se derulau ceva mai puțin tenebros decât în film).

The Disappointments Room reușește să scoată la iveală o astfel de poveste dureroasă și în orice caz adevărată. Dureroasă, însă nu înspăimântătoare: scopul filmului horror este să sperie, și mai puțin să întristeze publicul. Villainul filmului, deși dintr-un alt timp, e mai degrabă uman și, în loc să fie înspăimântător, e doar josnic și demn de dispreț. Filmul are astfel un potențial excelent pentru o critică socială, însă ratează la capitolul horror.

Tema personajului labil psihic - Dana (Kate Beckinsale) - prin a cărui halucinații devine vizibilă o realitate paralelă, este urmată bine și convingător, frumoasa britanică jucându-și convingător partitura.
 

Exploreaza subiecte similare:

The Disappointments Room, Kate Beckinsale

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 2 noiembrie 2016 18:32
Cu siguranta merita urmarit; eu o voi face...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells