Burta balenei, în competiţia secţiunii Filmmakers of the Present, la Locarno

de Gloria Sauciuc în 14 Iul 2010
Burta balenei, în competiţia secţiunii Filmmakers of the Present, la Locarno

România are două filme în principala secţiune competiţională a Festivalului  de Film de la Locarno - Morgen, în regia lui Marian Crişan, şi Periferic, de George Bogdan Apetri, dar  şi un film în secţiunea Filmmakers of the Present: Burta balenei, de Ana Lungu şi Ana Szel.

Ana Lungu (născută în 1978) este absolventă a Facultăţii de Psihologie UITM şi a UNATC – Regie de film, iar Ana Szel (33 de ani) este absolventă a Universităţii de Muzică Bucureşti şi a SNSPA.Pentru cele două regizoare, acest film reprezintă debutul în lungmetraj.

Lungmetrajul de 64 de minute este o producţie a Umbrela Film şi 42 Km Film şi o are în centru pe Ana, de 30 de ani, care locuieşte cu părinţii. Rămasă singură acasă în weekend, constată că şi-a pierdut telefonul, ceea ce o împiedică să afle dacă a sunat-o sau nu Ciprian, cu care a avut o aventură în seara precedentă. Spre amuzamentul şi enervarea prietenilor, care vin la ea să vadă un film, vizionarea este frecvent întreruptă de schimbul de mesaje absurde dintre Ana şi presupusul hoţ al telefonului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 14 iulie 2010 16:57
interesant...sa vedem ce o sa iasa!
marius93 pe 14 iulie 2010 17:57
Super !
ofelik_cat pe 14 iulie 2010 19:04
suna bine !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells