Boyhood, ales Cel mai bun film la Critics Choice Movie Awards 2015

de Cristina Grigore în 16 Ian 2015
Birdman s-a ales cu şapte trofee, inclusiv pentru Cel mai bun actor şi Cel mai bun scenariu original

Cei 300 de membri ai Broadcast Film Critics Association au votat ieri lista câştigătorilor celei de-a 20-a ediţii a Critics Choice Movie Awards. Aşa cum s-a întâmplat şi la Globurile de Aur, Boyhood şi-a adjudecat premiul pentru Cel mai bun film, iar Richard Linklater a fost numit Cel mai bun regizor. Ellar Coltrane a fost numit, pentru rolul central din Boyhood, Cel mai bun tânăr actor, iar Patricia Arquette a luat trofeul Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Birdman, filmul cu cele mai multe nominalizări la premiile Critics Choice, a ieşit câştigător la şapte categorii – Cel mai bun actor şi Cel mai bun actor într-o comedie (Michael Keaton), Cel mai bună echipă de actori, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun montaj şi Cea mai bună scenografie.

Cel mai bun film-comedie a fost numit The Grand Budapest Hotel, Cel mai bun film de acţiune Guardians of the Galaxy, iar cel mai bun SF, Interstellar. The Lego Movie (surprinzător, exclus de pe lista titlurilor nominalizate la Oscar) s-a ales cu premiul pentru Cel mai bun film de animaţie. Efectele vizuale din Dawn of the Planet of the Apes au fost considerate cele mai reuşite, iar documentarul Life Itself, despre viaţa şi cariera criticului de film Roger Ebert, a fost, de asemenea, preferat.

Premiile Critics Choice sunt unul dintre cele mai sigure indicaţii referitoare la câştigătorii celor mai reprezentative trofee Oscar. Mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics’ Choice Awards de până acum, la categoriile de interpretare şi cel mai bun film, au câştigat premii Oscar, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru 70% dintre regizori.

Exploreaza subiecte similare:

Boyhood, Richard Linklater, Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Birdman, The Grand Budapest Hotel, Guardians of the Galaxy, Interstellar, The Lego Movie, Dawn of the Planet of the Apes, Life Itself

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells