Box office. Opt filme care vor salva 2016 de la dezastru

de Gloria Sauciuc în 1 Iul 2016
Urmează opt filme care ar putea înclina balanța în favoarea declarării anului 2016 ca unul profitabil pentru studiouri

Pentru a descrie starea box-office-ului din 2016 și a raportului dintre așteptări și încasări, studiourile de film folosesc, se pare, cuvântul „dezastruos”. Cu toate acestea, mai există încă speranță, scrie Cinemablend, datorită următoarelor opt filme ce vor fi lansate în a doua jumătate a anului, mai mari speranțe pentru gloria box-office-ului.

1. Jason Bourne

Data lansării: 29 iulie

Ştie deja cine este, dar cu siguranță nu știe toată povestea. După ani de inactivitate, Jason Bourne revine la datorie în această vară, cu Matt Damon și Paul Greengrass revenind şi ei pentru a pune din nou pe ecrane acțiunea și suspansul care au consactat seria Bourne. Dacă nu ni se pare încă destul de interesant, Julia Stiles este Nicky Parsons, iar Tommy Lee Jones, Alicia Vikander şi Vincent Cassel sunt diverse personaje care îl vânează pe Bourne, în numele legii și al ordinii.

2. The Founder

Data lansării americane: 5 august (deocamdată fără o dată de lansare în România)

Michael Keaton a mai bătut la ușa Premiilor Academiei și ar fi câştigat dacă nu se amesteca Eddie Redmayne (un Oscar binemeritat, de altfel). Probabil Keaton va intra din nou în atenţia Academiei interpretându-l pe Ray Kroc, omul care a dus brandul McDonald la nivelul pe care îl știm în prezent. Da, Michael Keaton face hamburgeri, încheie afaceri și „mănâncă” pe capete competiția, cu lăcomie. După cum arată trailerul, va fi o sărbătoare atât pentru juriu, cât şi pentru public, deoarece această dramă convingătoare arată ca o poveste plină de viaţă despre emoție și trădare.

3. Suicide Squad/Brigada sinucigaşă

Data lansării: 5 august

Dacă nu alegeam ordinea cronologică, probabil am fi pus „Brigada sinucigaşă” în vârful listei. Filmul lui David Ayer a ridicat aşteptările publicului cu fiecare nou trailer, până la punctul în care se simte că se lansează un alt film Marvel memorabil. După relativa dezamăgire provocată de „Batman v Superman”, „Brigada sinucigaşă” este lovitura de care DC Comics şi Warner Bros au nevoie ca să rămână în joc.

4. Doctor Strange

Data lansării: 4 noiembrie

Un alt film Marvel care se lansează în acest an, „Doctor Strange” este o perspectivă atractivă din două mari motive. În primul rând, are o distribuţie de categorie A, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, flancat de Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen și Rachel McAdams. În al doilea rând, și mai important, această călătorie a lui Strange va deschide partea magică și mistică a Universului Cinematografic Marvel şi va lăsa loc unor evoluții emoţionante și interesante în viitor.

5. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Data lansării: 18 noiembrie

Oscarizatul Eddie Redmayne devine Newt Scamander, cel mai celebru magizoolog din lume, care călătoreşte printre cele mai fantastice creaturi şi ne readuce universul Harry Potter într-o altă rundă de filme. „Fantastic Beasts and Where to Find Them” este un film aşteptat, al cărui scenariu este scris de J.K. Rowling.

6. Moana

Data lansării: 23 noiembrie

Disney a dat lovitură după lovitură în ultimii doi ani, așa că „Moana” vine deja cu unele așteptări, mai ales după „Zootopia”, plăcuta surpriză Disney din această primăvara. „Moana” are câţiva aşi în mânecă, gata să-i dea statutul de star de box-office, printre care Dwayne „The Rock” Johnson și compozitorul/textierul Lin-Manuel Miranda. În plus, este prima prinţesă Disney polineziană.

7. Rogue One: A Star Wars Story

Data lansării: 16 decembrie

Există mute zvonuri care circulă în jurul acestui film, dar trebuie date la o parte ca să vă bucuraţi de noua producție al lui Gareth Edwards fără aşteptări nejustificate şi fără prejudecăţi. În timp ce se presupune că tonul filmului este îndulcit pentru a se potrivi cu canonul primului „Star Wars”, sperăm că acest nou film „Star Wars” va fi suficient de bun să ne uimească şi că Ben Mendelsohn va fi un villain destul de tare.

8. Passengers

Data lansării: 30 decembrie

Ce se obţine când se amestecă un scenariu de pe lista neagră cu câteva staruri sexy și talentate care nu au mai lucrat împreună? Ei bine, o poveste de dragoste pe o navă spaţială, adică „Passengers”, în care Jennifer Lawrence şi Chris Pratt se îndrăgostesc în spațiu. Și din secvenţele prezentate la CinemaCon în acest an, se pare că există multe momente ce ameninţă supraviețuirea şi momente de romantism pentru cei doi.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Bourne, The Passenger, Moana, The Founder, Doctor Strange, Suicide Squad, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Rogue One: A Star Wars Story

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
DarkRazor pe 4 iulie 2016 02:33
Ar putea fi si Assassin's Creed. Are deja un numar mare de fain datorita jocurilor.
DarkRazor pe 4 iulie 2016 02:33
fani*
camaleonii pe 4 iulie 2016 14:16
La ce buzz a generat trailer-ul, nu m-ar mira daca Assassin's Creed va fi un fel de Warcraft al boxoffice-ului...adica un esec major. Nu-l vad sa stranga peste 100 de milioane de dolari in SUA si peste 400 in intreaga lume.
camaleonii pe 4 iulie 2016 14:14
Gloria, The Founder va fi un succes de boxoffice doar din prisma faptului ca bugetul filmului este de 7 milioane de dolari. Insa filmul nu va strange peste 50 de milioane de dolari in SUA niciodata. Nu inteleg ce cauta pe lista. Cum nu inteleg nici unde este animatia celor de la Universal - The Secret Life of Pets, un film care are sanse sa stranga peste 300 de milioane de dolari doar in SUA.
gamblerrambler pe 6 iulie 2016 11:13
Lasa ca 2017 va compensa:
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_film

gamblerrambler pe 6 iulie 2016 11:15
Dar trebuie sa remarc ca mai toate filmele mari aparute anul asta sunt cam seci si mult sub asteptari.
Dintre toate filmele mari aparute in ultimele 6 luni, doar Deadpool merita Oscar

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells