Box, nunți cu bucluc și luptă contra mafiei, de 1 mai la TV

de Cinemagia în 1 Mai 2020
Ali (TNT, 17:50), Bridesmaids (Diva, 21:00), Gangster Squad (Film Now, 22:25), astăzi pe micul ecran

Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de programul complet al posturilor TV de la noi, rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Iată cele mai bune titluri programate pe micul ecran vineri, 1 mai. Consultați programul pentru oferta completă.

Will Smith a primit o nominalizare la Oscarul pentru Cel mai bun actor principal datorită interpretării sale din Ali, film difuzat în această după-amiază de postul TNT. Acest film biografic este despre viaţa şi cariera boxerului cunoscut sub numele de Muhammad Ali. Filmul explorează modul cum, în ciuda talentului gigantic în ring, cariera lui Ali a avut de suferit din cauza poziţiei sale faţă de războiul din Vietnam, dar şi pentru religia islamică. Filmul urmăreşte doar perioada 1964-1974 din viaţa campionului, arătând preferinţele religioase, opiniile politice, meciurile de box, partidele de sex şi ceva momente de reflecţie cu privire la viaţă.

Comedia Bridesmaids, difuzată de DIVA de la ora 21, este de neratat! „Filmul regizat de Paul Feig şi produs de celebrul Judd Apatow are inimă, umor şi secvenţe suficient de indecente pentru a plăcea ambelor sexe”, scria Cinemagia odată cu lansarea filmului în cinematografele din România acum nouă ani. Kristen Wiig dovedeşte că poate ţine un întreg film pe umeri: ea este Annie, o tipă care cu siguranţă a cunoscut şi zile mai bune, după ce cofetăria îi dă faliment, iubitul o părăseşte, iar colegii de apartament îi fac zile amare. Vestea că cea mai bună prietenă a ei se căsătoreşte o dă şi mai mult peste cap, dar Annie trage aer în piept şi spune da când Lillian (Maya Rudolph) o roagă să-i fie domnişoară de onoare şi s-o ajute cu organizatul nunţii. Bridesmaids merge în mult mai multe direcţii şi ajunge să fie şi comedie romantică şi comedie absurdă şi satiră şi aşa mai departe, într-un melanj de scene trăsnite care pur şi simplu nu te va lăsa să te uiţi la ceas.

A treia propunere de petrecere a serii în fața micului ecran pe care v-o facem este filmul Gangster Squad, difuzat de Film Now, de la ora 22:25. O cronică a luptei Departamentului de Poliție din Los Angeles (LAPD) pentru expulzarea mafiei din coasta de est a Los Angelesului anilor '40 și '50. Filmul acordă momente importante episodului cu selectarea membrilor viitoarei echipe anti-mafie. Aşa îi cunoaştem pe fiecare în parte. Cei cinci sunt jucaţi de Josh Brolin (sergent John O'Mara, liderul echipei), Ryan Gosling (sergent Jerry Wooters, „raţionalul”), Anthony Mackie (Coleman Harris, „cuţitarul”), Giovanni Ribisi (Conway Keeler, eminenţa cenuşie a echipei), Robert Patrick (pistolarul Max Kennard) şi Michael Peña (Navidad Ramirez, ucenicul pistolarului).

Nătângi, naivi, inconştienţi chiar - de vreme ce atacă frontal, sau se lansează în luptă fără să aibă o strategie, ori să se gândească la resursele gangsterilor, sunt foarte curajoşi, incoruptibili, dintr-o stofă pe care Mickey Cohen (Sean Penn) nu o înţelege, gata să lupte cu pistoale contra arme automate (acest lucru respectă şi adevărul istoric - poliţia americană nu a avut arme automate până la apariţia echipelor SWAT.

Filmul are mult umor, dozat în porţii mici, violenţă cât să devină nerecomandabil tinerilor sub 15 ani şi acţiune. Emma Stone, pe post de iubită a gangsterului, reuşeşte să surprindă frământările interioare ale acestei tinere venite în Los Angeles pentru a deveni celebră, dar care ajunge pe mâinile unui infractor.

Exploreaza subiecte similare:

Will Smith, Ali, Bridesmaids, Paul Feig, Emma Stone, Gangster Squad, Kristen Wiig, Josh Brolin, Ryan Gosling, Michael Peña, Anthony Mackie, Sean Penn, Recomandări TV

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells