Blade Runner 2049, primele reacţii. Criticii numesc filmul „o capodoperă”

de Cristina Grigore în 28 Sep 2017
Pelicula cu Harrison Ford şi Ryan Gosling se lansează în cinematografele noastre pe 6 octombrie

Vestea realizării unui nou film Blade Runner nu a fost prea bine primită la început, căci nu se întâmplă des ca remake-urile să se ridice la nivelul aşteptărilor şi să vină cu o poveste şi o execuţie mai bună ca a originalului.

Însă odată cu numirea în scaunul regizoral a lui Denis Villeneuve, a protagoniştilor… şi odată cu primele imagini din film, scepticismul publicului s-a dizolvat. Iată că previzionarea la care au fost invitaţi criticii de film americani a confirmat faptul că Blade Runner 2049 merită văzut. Iar aceasta este o afirmaţie modestă, căci filmul a fost catalogat drept „o capodoperă.

De notat că pelicula cu Ryan Gosling, în care revine şi starul producţiei originale, Harrison Ford, are un celebru şi aclamat director de imagine, Roger Deakins (cu 13 nominalizări la Oscar). 

Fondatorul site-ului Fandango, Erik Davis, a spus despre film pe contul său de Twitter: „Blade Runner 2049 este o capodoperă a genului SF; e tipul de film pe care rar îl mai vezi în ziua de azi. Uluitor din punct de vedere vizual. Absolut fantastic!”

„Am urmărit întreaga proiecţie, de 2 ore si 43 de minute, cu tot cu genericele. M-a impresionant mai mult decât originalul. Nu credeam că acest lucru este posibil”, a spus Bryan Alexander, critic de film al publicaţiei USA Today.

„Am văzut un SF făcut ca la carte. Face noile Star Wars să arate ca nişte filme LEGO în live action”, a spus şi redactor al site-ului Fandom (wikia.com/fandom), Drew Dietsch.

„Este unul dintre rarele sequel-uri ce vine cu îmbunătăţiri în comparaţie cu originalul. Interpretările sunt grozave. Vizual, e uluitor. Villeneuve a dat lovitura”, scrie Scott Menzel (fondatorul Los Angeles Film Critics Society).

„Blade Runner 2049 a fost unul dintre filmele care m-au fascinat. Te captivează total şi te poartă, parcă, într-o altă lume. Denis Villeneuve a creat o capodoperă”, a fost de părere şi Jenna Busch (Comingsoon.com).

Şi Anne Thompson, de la Indiewire.com, a lăudat filmul, mai ales imaginea acestuia, pentru care este convinsă că Roger Deakins merită un Oscar. Eric Eisenberg (CinemaBlend.com) spune despre film că este „fenomenal, un SF cu rădăcini noir ”, „cel mai bun film al lui 2017, până acum”.

Blade Runner 2049 se lansează în cinematografele noastre pe 6 octombrie. 

Exploreaza subiecte similare:

Blade Runner, Denis Villeneuve, Ryan Gosling, Harrison Ford, Blade Runner 2049, Roger Deakins

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 30 septembrie 2017 16:25
Pai e normal,daca nici pe asta nu il apreciezi....Va lua probabil vreo 3,4 oscaruri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells