Black Panther: Wakanda Forever și Black Adam, probabil vor fi interzise pe cea de-a doua piață din lume ca mărime

de Gloria Sauciuc în 12 Nov 2022
Filmele de acțiune cu Johnson, precum Hobbs & Shaw (2019), Skyscraper (2018) și Rampage (2018), au câștigat mai mult în China decât în SUA

Hollywood-ul are acum mai puțină expunere în China, iar interdicția la adresa filmelor cu supereroi costă încă studiourile zeci de milioane de dolari din potențialele venituri. Cele mai mari două filme cu supereroi de la Hollywood, de la finalul lui 2022, anume Black Panther: Wakanda Forever (Disney) și producția Black Adam (Warner Bros.), cu Dwayne Johnson, se așteaptă să fie interzise de cenzură în China, pe măsură ce autoritățile chineze continuă să restrângă accesul producțiilor americane pe cea de-a doua piață din lume, ca mărime, pentru producțiile de film, scrie The Hollywood Reporter.

Astfel, studiourile oferă, în China, și mai puțin decât înainte, din cauza înăspririi cenzurii în această țară la care se adaugă politicile cu privire la COVID. Chiar și așa, cenzurarea celor mai mari producții cu supereroi costă studiourile zeci de milioane de dolari în potențiale venituri.

Autoritățile de la Beijing foarte rar își anunță sau își explică deciziile legate de cenzurarea filmelor, ceea ce obligă atât studiourile cât și fanii să aștepte, să spere și să facă presupuneri. Surse din China susțin că atât Black Panther 2 cât și Black Adam ar avea puține șanse să treacă de cenzură.

Merită spus că primul film Black Panther a câștigat 105 milioane de dolari în China în 2018, în timp ce filmele lui Dwayne Johnson, precum Skyscraper (98 milioane de dolari încasări în China) sau Hobbs&Shaw (201 milioane de dolari încasări) au avut rezultate semnificative.

Totuși, interdicția lui Black Panther 2, deși greu de înghițit pentru Disney și pentru miile de fani chinezi, este previzibilă într-un fel considerând trecutul acestora.

Cândva, cea mai profitabilă serie, Avengers: Endgame, câștiga 629 milioane de dolari, dar - începând cu Black Widow în 2020 - ultimele șase titluri Marvel au fost interzise în China. Unii au crezut că interdicția este țintită asupra producțiilor Marvel. Alții au formulat teorii cu privire la motivele pentru care fiecare film în parte a atras nemulțumirea autorităților chineze: de pildă , faptul că Simu Liu și Chloe Zhao au făcut comentarii critice la adresa autorităților din China, sau pentru că Spider-Man: No Way Home afișa în mod ostentativ imaginea Statuii Libertății.

La Black Panther 2, se crede că motivul ar fi venit datorită reprezentării unor personaje homosexuale - războinica Aneka (Michaela Coel) sau garda de corp a Dorei, Ayo (Florence Kasumba), care au o relație.

La rândul lor, studiourile însele au făcut pași pentru a elimina personajele controversate de pe ecran: 20 th Century Fox tăia orice aluzie la homosexualitatea lui Freddy Mercury, iar Warner Bros. elimina din dialoguri sugestii la o relație homo, mai scrie THR.

În schimb, Disney a preferat o abordare intransigentă, refuzând să elimine momentele homo din Beauty and the Beast din 2017 la solicitarea cenzorilor din Malaiezia, sau din Lightyear la protestele din Arabia Saudită și China.

Numai The Batman de la Warners Bros. și DC a avut premiera în China în ultimii trei ani. Filmul a încasat acolo 25,3 milioane de dolari - mai degrabă puțin considerând genul.

Pentru Black Adam, un distribuitor chinez a anunțat că își pierde speranțele că filmul va ajunge în sălile locale, iar impactul asupra cinematografelor chineze s-a simțit: vânzările au scăzut cu 35% față de 2021. Ce anume va fi înfuriat cenzura chineză? Poate faptul că în film joacă Pierce Brosnan, în rolul personajului Doctor Fate. Într-adevăr, acum vreo doi ani, Brosnan făcea publică o poză veche de douăzeci de ani în care se afișa cu Dalai Lama, văzut de către autoritățile chineze drept un separatist periculos și un inamic public.

Chiar și așa, dacă Wakanda Forever va avea un rezultat bun și fără vânzările din China - vorbim de preconizări de 175 de milioane de dolari numai în Statele Unite, Black Adam de la DC chiar avea nevoie de un impuls pozitiv: filmul a încasat 321 de milioane pe plan global, dar a și costat 200 de milioane numai producția, fără promovare. Și filmele de acțiune cu Johnson, inclusiv Hobbs & Shaw (2019), Skyscraper (2018) și Rampage (2018), au câștigat mai mult în China decât în SUA.

Exploreaza subiecte similare:

Black Panther: Wakanda Forever, Black Adam 

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells