Biografia lui Whitney Houston I Wanna Dance With Somebody, cu Naomie Ackie, are dată de premieră și distribuție completă

de Marina Florea în 1 Mai 2022
În anii '90 Whitney Houston era cel mai bine plătită actrița de culoare de la Hollywood

I Wanna Dance With Somebody, biografia oficială a celebrei Whitney Houston, urmează să aibă premiera în România pe 23 decembrie 2022, anunță Sony Pictures. Naomie Ackie, născută la Londra, va juca rolul celebrei dive, chiar dacă aceasta era din Newark, New Jersey.

Din palmaresul actriței britanice, premiată cu BAFTA, fac parte Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, Master of None și The End of the F***ing World.

Primul poster al filmului a apărut pe site-ul oficial al lui Whitney Houston. Regia musical-ului e semnată de către Kasi Lemmons, care a mai semnat Harriet (2019) și clasicul film cult Eve’s Bayou, cu Lynn Whitfield și Samuel L. Jackson (1997). Scenariul este semnat de către Anthony McCarten (The Theory of Everything – 2014, Bohemian Rhapsody – 2018 și The Two Popes – 2019).

Alături de Ackie apar Stanley Tucci în rolul mentorului lui Houston, Clive Davis. Ashton Sanders va juca rolul soțului lui Houston, cântărețul de R&B Bobby Brown. Clarke Peters și Tamara Tunie vor juca rolul părinților lui Houston, iar prietena și asistenta ei, Robyn Crawford, va fi jucată de Nafessa Williams.

Mama lui Houston, Cissy, a fost câștigătoare de premiu Grammy cu grupul The Sweet Inspirations, cântând de-a lungul timpului cu Elvis Presley, Aretha Franklin și Bette Midler, iar verișoara Dionne Warwick este o altă legendă a muzicii pop. Societatea care deține drepturile asupra biografiei artistei a fost implicată, alături de soțul văduv Davis, care este și unul dintre producătorii filmului.

Acțiunea filmului urmărește viața cântăreței din copilărie și până la moartea prematură în 2012, la 48 de ani. De la moartea cântăreței au mai existat proiecte legate de biografia acesteia. În 2018, regizorul Kevin Macdonald realiza un documentar controversat, Whitney, în care fratele cântăreței o acuza de abuz pe verișoara sa, dând naștere unor controverse în familie. În 2017, Whitney: Can I Be Me? De la regizorii Nick Broomfield și Rudi Dolezal era la fel de controversat, ridicând problema drogurilor și a identității sexuale a actriței. În 2015, Angela Bassett, nominaliată la Oscar, regiza primul film biografic dedicat lui Houston, cu titlul simplu Whitney. Filmul produs de Lifetime TV o avea în rolul principal pe Yaya DaCosta în rolul lui Houston, și a fost primit cu scepticism atât de public cât și de fani.

Nici în timpul vieții, cântăreața nu a fost străină de marele ecran cu roluri în Bodyguard (1992) alături de Kevin Costner, dar și în Dragoste de înger (1996), cu Denzel Washington și Sparkle (2012), cu Jordin Sparks. Astfel, în anii 90 actrița era cel mai bine plătită actrița de culoare de la Hollywood.

Exploreaza subiecte similare:

The Bodyguard, Whitney Houston, The Preacher's Wife, Sparkle, Master of None, The End of the F***ing World, Naomie Ackie

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells