Binge-ul perfect de Halloween

de Mihai Șerban în 30 Oct 2022
Un top al scurtmetrajelor din antologia animată Love, Death & Robots de pe Netflix

Love, Death & Robots e ca un soi de continuare a serialului antologic Black Mirror. Se simte tot ca un univers crepuscular, tehno-distopic, dar e animat, deci mult mai liber. E și în 2d, și în 3d, e și hiperrealist, și stilizat, un mozaic internațional de stiluri și de viziuni, o reinterpretare jucăușă a universurilor familiare și nostalgice din cultura populară a science-fiction-ului. Și ne dejoacă pe nesimțite percepția. Uneori, actorii nu se mai disting de CGI. Alteori, groaza cosmică se confundă cu o fantezie sublimă. Însă, ca în orice antologie, unele episoade sunt mai reușite decât altele, așa că am făcut un top al celor mai îndrăznețe, mai surprinzătoare și – în spiritul sezonului – a celor mai înfricoșătoare.

Beyond the Aquila Rift (vol 1, ep 2)

Sunt unele filme care te îngrozesc cu adevărat abia după ce se termină. Însă până atunci, această scurtă animație e simularea senzuală a unui spirit rătăcit prin univers. Așa cum filmarea în sine a fost o simulare. Actorii – ale căror replici, gesturi și mișcări au fost captate și ulterior animate – au avut o secvență de sex în care, practic, nu s-au prea atins.

Good Hunting (vol 1, ep. 10)

Un anime steampunk despre magie și modernitate, în care un vânător de spirite și iubita lui, care îi e și pradă, încearcă să înțeleagă lumea schimbătoare în care trăiesc. O lume din care magia se scurge și spiritele devin captive în corpul lor.  

Zima Blue (vol 1, ep. 18)

După ce și-a modificat corpul pentru a putea rezista tuturor condițiilor posibile din galaxie, pentru a o explora și a o înțelege, Zima Blue, cel mai mare artist al planetei, pregătește ultima sa lucrare. Prilej prin care își expune adevărata sa identitate.

The Tall Grass (vol 2, ep. 5)

Un tren străbate o câmpie de iarbă înaltă care lucește în mod ciudat. E o noapte tăcută iar trenul rămâne în pană. Orice ne imaginăm că ar putea ieși din iarba înaltă, cu greu putem intui frumusețea animației.

All Through the House (vol 2, ep. 6)

Acest stop motion e ca o surpriză de Crăciun primită de Halloween. Doi copii care așteaptă nerăbdători în pat să vină Moșul aud că mișună ceva în sufragerie, în jurul bradului. Și, evident, coboară să îl surprindă pe Moș Crăciun în acțiune. (Tim Miller, creatorul serialului, a făcut clar faptul că aceste animații sunt destinate adulților.)

The Drowned Giant (vol 2, ep. 8)

Un uriaș dezbrăcat ajunge eșuat pe malul mării, într-un sat de pescari. Lumea se adună să vadă spectaculoasa apariție, iar un jurnalist documentează moartea uriașului și reîntoarcerea sa în circuitul naturii.

Jibaro (vol. 3, ep. 9)

Dansul teribil al unui cavaler medieval mut cu o sirenă acoperită cu bijuterii devine o experiență senzorială de o forță rar întâlnită până și în animație.

Exploreaza subiecte similare:

Love Death & Robots, Tim Miller

Alte știri din cinema

Zack Snyder a încheiat filmările la Rebel Moon

Universul creat de Zack Snyder este cu un pas mai aproape de sosirea pe Netflix

Varianta întinerită a lui Indiana Jones, în primul trailer Indiana Jones and the Dial of Destiny

Deși acțiunea filmului este încă necunoscută, trailerul sugerează o revenire la clasicele aventuri ale lui Indiana Jones

Amrit Kaur și Pauline Chalamet vorbesc despre The Sex Lives of College Girls, disponibil pe HBO Max

Al doilea sezon a debutat pe HBO în 17 noiembrie și se va încheia pe 15 decembrie

Phoenix. Har/Jar, în premieră la TVR pe 8 decembrie

60 de ani de muzică în 104 minute

Părerea ta

Spune-ţi părerea
stricted pe 3 noiembrie 2022 08:55
ok. .
cavallioty pe 3 noiembrie 2022 18:11
Jibaro este fara cuvinte,la propriu si la figurat

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells