Benedict Cumberbatch, rugat de fondatorul lui WikiLeaks să nu accepte rolul din The Fifth Estate

de Cristina Grigore în 9 Oct 2013
Julian Assange este de părere şi că filmul despre organizaţia media pe care a creat-o nu este o idee bună

Pelicula ce spune povestea înființării website-ului ce a dat startul celor mai importante și numeroase scurgeri de informații secrete din toate timpurile, The Fifth Estate, nu este deloc pe placul fondatorului Julian Assange.

Australianul, activist, jurnalist și editor și-a exprimat în mai multe rânduri dezaprobarea vizavi de producția lui The Fifth Estate, despre care a susținut că este o inițiativă ”iresponsabilă, contraproductivă și dăunătoare” organizației sale și chiar a încercat să îl convingă pe Benedict Cumberbatch, cel care urma să îl interpreteze în film, să nu accepte rolul.

Actorul din Star Trek și Sherlock Holmes a declarat acest lucru într-un interviu acordat revistei Radar, în care a luat apărarea producției lui Bill Condon, afirmând că este absolut încântat de film și că acesta este ”frumos și echilibrat”.

Cumberbatch este de părere că principalul scop al filmului este acela de a face cunoscut întregii lumii demersul curajos al lui Assange și importanța acestuia. ”Ceea ce trebuie să facă acest film este să stârnească o polemică. Și sper că exact asta se va întâmpla”, a mai spus actorul.

Exploreaza subiecte similare:

The Fifth Estate, Benedict Cumberbatch, Bill Condon

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 5 noiembrie 2013 20:12
Este un mare actor ce poate face ceva minunat din orice partitura.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells