Benedict Cumberbatch face furori în rolul lui Hamlet

de Cristina Grigore în 27 Aug 2015
Prima reprezentație a piesei din Londra a doborât recordul la numărul de bilete vândute

Starul lui The Imitation Game, Star Trek Into Darkness şi al serialului Sherlock, actorul Benedict Cumberbatch, a urcat recent pe scena Barbican Theatre din Londra, la prima reprezentație a piesei Hamlet, în care a avut rolul titular. Actorul a fost elogiat pentru interpretarea sa de către public, notează bbc.com, iar piesa – o adaptare modernă în regia lui Lyndsey Turner – și-a găsit un loc aparte în istoria teatrului britanic, căci biletele la reprezentație s-au vândut în timp record.

În opinia colegului său de platou din Sherlock, Mark Gatiss, Cumberbatch a fost „magnific” drept Hamlet. La debutul piesei au asistat atât mama actorului, actriţa Wanda Ventham, cât si colegi de breaslă celebri ai acestuia: Martin Freeman, Dan Stevens (Dowton Abbey), Ray Davies (Kinks).

Și actorul Ciaran Hinds a făcut parte din distribuția piesei, în rolul lui Claudius.

Deși majoritatea publicațiilor au apreciat pozitiv interpretarea lui Cumberbatch, The Guardian a ținut să puncteze că actorul a făcut un joc „decent”, însă interpretarea sa a fost eclipsată de punerea în scenă, ce „a pus efectele vizuale deasupra coerenței și a dezvoltării corespunzătoare a personajelor”.

Cumberbatch a urcat ultima dată pe scenă în 2011, în producția National Theatre Frankenstein, în regia lui Danny Boyle. Rolul central în piesă i-a adus un premiu Olivier Award.

Sursă foto: www.telegraph.co.uk.

Exploreaza subiecte similare:

Benedict Cumberbatch, The Imitation Game, Star Trek Into Darkness, Sherlock

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells