Ben Schnetzer a semnat pentru rolul lui Sergiu Celibidache în filmul Cravata galbenă, în locul lui Rupert Friend

de Cinemagia în 2 Iun 2023
Filmul va urmări viața dirijorului de la copilăria în România, până la fuga sa dureroasă de acasă

Schnetzer va avea rol principal și îl va interpreta pe celebrul dirijor în anii tinereții, iar John Malkovich va juca rolul lui Sergiu Celibidache în ultima parte a vieții.

Ben Schnetzer este cunoscut pentru rolul principal din drama SF apocaliptică, Y: The Last Man, precum și pentru rolul din The Nap de pe Broadway, o producție regizată de Daniel Sullivan la Manhattan Theatre Club. De asemenea, din filmografia actorului fac parte The Grizzlies, Goat și Pride. În viitor, el va putea fi văzut în serialul Netflix The Three-Body Problem.

Actorul este reprezentat de Gersh, Curtis Brown și avocații David Weber și Lon Sorenson.

Cravata galbenă portretizează viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți, dar și unul dintre cei mai controversați artiști ai secolului XX.

Filmul va urmări viața dirijorului, de la copilăria sa în România, sub autoritatea strictă a unui tată disciplinar, până la fuga sa dureroasă de acasă, pentru a-și urma visul unei cariere în muzică. Lupta pentru supraviețuire în Germania, în timpul războiului și după acesta, căderea și ascensiunea într-o  carieră și o viață inimaginabile, care acoperă șapte decenii și toate cele patru colțuri ale globului. Aceasta este povestea de viață a unui artist de excepție, cu un destin remarcabil, dar sinuos, care a luptat împotriva prejudecăților, compromisului, convenției și comercialismului. Filmul ne face martorii unei căutări inspiraționale a unui om care și-a dedicat întreaga viață unui vis și s-a luptat din greu să fie acceptat de cei dragi inimii lui.

Filmul va fi regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi (regizorul apreciatului Octav - 2017), dupa un scenariu scris împreună cu James Olivier.

Filmările pentru Cravata galbenă încep luna aceasta în București. Producători sunt Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Andrei Boncea, Christopher Milburn, James Olivier și Robert W. Cort, producător executiv.

Exploreaza subiecte similare:

The Yellow Tie, Sergiu Celibidache, Ben Schnetzer, Adela Vrînceanu Celebidachi, Serge Ioan Celebidachi, Octav, Cristina Dobrițoiu, Andrei Boncea, The Grizzlies , Goat, Pride, The Three-Body Problem

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gim99 pe 2 iunie 2023 18:34
.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells