Ben Affleck şi scenaristul lui Argo vor aduce pe marele ecran preliminariile Războiului de Independenţă al SUA

de Cristina Grigore în 20 Mar 2013
Chris Terrio va adapta pentru marele ecran romanul Bunker Hill: A City, a Siege, A Revolution

Studiourile Warner Bros. au achiziţionat drepturile de producţie ale romanului Bunker Hill: A City, a Siege, A Revolution, scris de Nathaniel Philbrick şi vor să îi reunească pentru adaptarea acestuia pe regizorul lui Argo, Ben Affleck şi scenaristul acestuia, Chris Terrio  – recompensat cu un Oscar anul acesta pentru contribuţia sa la film.  

Potrivit Deadline.com, Pearl Street Films, compania de producţie a lui Ben Affleck şi Matt Damon a finanţat alături de Warner achiziţia drepturilor de ecranizare, ceea ce justifică alegerea lui Affleck în scaunul regizoral, ajuns prin Argo, The Town şi Gone Baby Gone, unul dintre cineaştii populari de la Hollywood.

Bunker Hill: A City, a Siege, A Revolution descrie tensiunile dintre soldaţii britanici şi locuitorii din Boston de după Boston Tea Party, protestul politic al coloniştilor britanici din Massachusetts faţă de noile taxele impuse de Guvernul Britanic, printre care şi cea pe comerţul cu ceai. Conflictul ivit în Boston a fost un element cheie printre conflictele ce au alimentat mai târziu Războiului de Independenţă al SUA din a doua jumătate a secolului XVIII.

Romanul documentează de asemenea bătăliile de la Lexington şi Concord, primele ciocniri militare ale acestei memorabile pagini din istoria americană, prin care cele treisprezece colonii britanice din America de Nord au devenit independente.

Exploreaza subiecte similare:

Argo, Ben Affleck, Chris Terrio, Matt Damon, The Town, Gone Baby Gone

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 20 martie 2013 10:02
Partea asta a razboiului a fost prezentata destul de bine in miniseria John Adams. Pacat ca la noi nu se mai fac filme istorice :(. Si nu zic neaparat filme militare, cu batalii uriase, dar macar sa fie actiunea plasata in trecut...
Fourleaf22 pe 20 martie 2013 15:43
Mai oscar bait de atat nu se poate.....foameeeeeeeeee, in loc sa faca ceva original...
Fourleaf22 pe 20 martie 2013 22:42
boring, chiar daca e istorie, sunt convins ca s-a mai facut candva un film despre asta, poate nu exact dar totusi...tot proiectul si oamenii implicati ma fac sa zic boooooring.
AndreBlack pe 20 martie 2013 15:52
Ar fi ceva interesant dar o sa se trezeasca cineva sa comenteze ca subiectul filmului nu este la fel cu realitatea .
alex_il_fenomeno pe 1 aprilie 2013 20:11
Cu asa genii, cum sa iasa ceva prost.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells