Ben Affleck: „mi-a plăcut ideea de a face un film ca un omagiu pentru vechile producţii cu gangsteri”

de Cinemagia în 11 Ian 2017
Filmul „Legea nopţii”, scris și regizat de Ben Affleck, care deține și rolul principal, intră la cinema pe 13 ianuarie

Să ne pregătim pentru „noul Argo”, deoarece Ben Affleck a scris, a regizat şi joacă în acest film bazat pe romanul lui Dennis Lehane. Acest film cu gangsteri are o distribuţie impresionantă și intră la cinema pe 13 ianuarie.

Povestea se desfăşoară în era prohibiţiei, la mijlocul anilor 20’, când traficul ilegal de alcool punea toată puterea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai ţine pasul.

Pentru că suficient curaj şi ambiţie garantau puterea şi banii, Joe Coughlin (Ben Affleck), fiul inspectorului poliţiei din Boston, a renunţat de mult la rigorile legii şi se bucură de beneficiile pe care i le aduce viaţa de infractor. Dar până şi în rândul proscrişilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii şi amanta unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi. Mişcarea se încheie tragic, ducându-l pe acesta pe un drum al răzbunării şi trufiei, direct în inima mafiei din Tampa.

Distribuitorul filmului, Freeman Entertainment, pune la dispoziția cititorilor Cinemagia un interviu cu Ben Affleck.

Întrebare: „Legea nopţii” este al doilea tău film inspirat din opera autorului Dennis Lehane. Ce te-a atras la romanul lui şi te-a convins să îl transpui pe marele ecran?

Ben Affleck:  Am citit cartea şi mi-a plăcut ideea de a face un film ca un omagiu pentru vechile producţii cu gangsteri de la Warner Bros. – genul acela îndrăzneţ, luxos şi sexy care nu se mai face şi de care mi-e tare dor. Acestea erau filmele pe care Hollywood-ul le numea blockbustere. Se deosebeau prin amploare şi toate temele epice pe care le abordau: crimă, iubire, trădare, pedeapsă, căinţă. Mi-am dorit ca filmul să fie o scrisoare de dragoste adresată filmelor pe care le ador.

Întrebare: Care au fost cele mai mari provocări în realizarea filmului?

Ben Affleck: Cel mai greu a fost să găsim maniera corectă în care să eliminăm suficient conţinut astfel încât filmul să aibă o durată rezonabilă, dar să păstrăm în acelaşi timp esenţa cărţii. Este o procedură complexă şi dificilă să sintetizezi sute de pagini de carte într-un scenariu de doar câteva zeci. Nu am vrut un film mic şi nici să restrângem povestea în vreun fel. Au existat câteva momente dificile în care a trebuit să iau decizia de a tăia o scenă care îmi plăcea foarte mult doar pentru că filmul era prea lung.

Întrebare: În film, Joe are două poveşti de dragoste complet diferite – cu Emma, interpretată de Sienna Miller şi Graciela jucată de Zoe Saldana. Care a fost impactul celor două femei asupra vieţii lui? 

Ben Affleck: Emma este tânără şi nesăbuită, iar iubirea lor este nebunie curată. Tocmai de aceea face multe greşeli. Se lasă purtat de val, iar relaţia lor nu are nimic raţional. Cu Graciela trăieşte o poveste de dragoste mult mai matură. Este o relaţie în care îşi recunosc calităţile, dar şi defectele, se respectă şi acceptă unele compromisuri care să le întreţină fericirea. Este versiunea iubirii din lumea reală, e divin şi eclipsează orice altceva.

Întrebare: Cum ai lucrat cu Sienna şi Zoe?

Ben Affleck: Sienna are o strălucire incredibilă şi o vitalitate pe care o aduce tuturor proiectelor în care se implică. În „Legea nopţii”, aceasta a adus o energie conspiraţională, un aer în genul „Bonnie şi Clyde” care aduce un plus de magie filmului.

Cu Zoe, umanitatea ei este atât de evidentă încât nu ai cum să nu empatizezi cu personajul său complex. Zoe este o profesionistă şi expert în tot ce face. Este dedicată şi a muncit mult ca să se asigure că totul este corect până la ultimul detaliu, perioadă şi spirit. M-am bucurat enorm să lucrez cu ea.

Întrebare: Ai un moment memorabil de pe platourile de filmare?

Ben Affleck: Filmul acoperă o mare parte din viaţa lui Joe, aşa că producţia în sine a ocupat un loc episodic în sensul în care fiecare actor a avut două săptămâni dedicate de filmare. Am simţit că intercalez mai multe filme scurte, unul în care Sienna Miller este protagonista, altul în care Zoe Saldana are rolul principal şi aşa mai departe. A fost o experienţă uimitoare şi extrem de plăcută, iar acest lucru se simte în produsul final.

Întrebare: Cu ce speri să plece publicul de cinema după vizionarea filmului?

Ben Affleck: Sper să fie un film agreabil pentru ei, să se distreze aşa cum am făcut-o eu văzând toate filmele acelea clasice. Ca regizor îmi doresc ca publicul să găsească teme cu care să rezoneze, întâmplări pe care să le regăsească în viaţa lor. În definitiv, cel mai mult mi-ar plăcea ca oamenii să se simtă bine văzând filmul, la fel de bine cum ne-am simţit noi când l-am făcut.

Întrebare: Poţi găsi o comparaţie între personajul tău din „Legea nopţii” şi Batman?

Ben Affleck: (Râde) Păi, ambele universuri sunt destul de complicate din punct de vedere moral. Acesta este un film mai ancorat în realitate decât cele cu Batman, însă ca spectru moral, ambele personaje se află cam în aceeaşi zonă şi este una destul de gri.

Exploreaza subiecte similare:

Live by Night, Ben Affleck, Dennis Lehane, Sienna Miller, Zoe Saldana

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells