Batman v Superman va fi unul dintre cele mai scumpe filme realizate la Hollywood

de Cristina Grigore în 21 Oct 2015
Bugetul de producţie al filmului a sărit de 400 de milioane de dolari

Un film cu o miză importantă pentru Warner Bros. şi Universul Extins al DC Comics - în competiţie cu deja avansatul plan cinematografic al Marvel - Batman V Superman: Dawn of Justice ar putea ajunge cel mai scump film realizat vreodată la Hollywood. Speculaţia celor de la LatinoReview are la bază cifra impresionantă la care s-a fi ridicat bugetul de producţie al filmului – 410 milioane de dolari. Şi sunt mari şanse ca această valoare, la care a ajuns până acum doar Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, să fie depăşită.

La începutul lui octombrie, cei de la BleedingCool.com făceau un calcul al posibilului cost de producţie a celor două părţi ale Avengers: The Infinity War, iar suma a depăşea orice imaginaţie – un miliard de dolari.

Bugetele uriaşe pe care studiourile le alocă blockbusterelor sunt justificate de salariile mari acordate starurilor atrase în distribuţie, cheltuielilor cu locaţiile multiple şi diverse de filmare, dar şi cu efectele vizuale. Se pare însă că cei de la Warner Bros. nu intenţionează să ridice prea mult cifrele alocate blockbusterelor DC Comics, căci suma alocată celor două filme Justice League anunţate este de aproximativ 500 de milioane de dolari. Este însă de aşteptat ca studioul să-şi recupereze cu vârf şi îndesat investiţiile, mai ales din confruntarea de pe marele ecran a ultra-popularilor supereroi Batman şi Superman.

Exploreaza subiecte similare:

Batman V Superman: Dawn of Justice, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Avengers: Infinity War - Part I

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 22 octombrie 2015 00:12
Sa nu ramana cu buza umflata:)))
0ctavian pe 22 octombrie 2015 09:24
ma indoiesc. ultimile 2 filme care l-au avut pe batman ca personaj principal s-au vandut f bine. peste 1 miliard fiecare. a trecut ceva vreme de atunci si noul film e promovat agresiv de mult timp deja. cu siguranta o sa fie profitabil. plus ca sunt multi care au crescut cu benzi desenate si animatii (ca si mine de altfel) cu personajele astea. filmele astea relaxante spectaculoase care trezesc nostalgii din copilarie o sa prinda mereu cat sa vanda biletele. cred ca nu gresesc prea mult...
bogyvaly pe 22 octombrie 2015 14:46
@Han_Solo: Nu este tocmai corect sa aduni costurile de productie cu chetuielile de promovare pentru ca sunt suportate de cele mai multe ori de entitati diferite. COsturile de productie sunt ale studioului in timp ce majoritatea costurilor de promovare sunt suportate de distribuitor. Oricum, informatia din articol nu cred ca este corecta pentru ca Piratii nu au avut costuri de productie de 400 mil niciodata. Dar prosupunand ca cei 400 mil $ ar fi doar costuri de productie ar trebui ca filmul sa faca macar 600mil$ in USA si macar 1miliard$ in afara USA pentru a acoperi costurile de productie si a avea un mic profit. Din aces motiv nu cred ca e corecta informatia.
srb_srb pe 22 octombrie 2015 23:00
2016 va fi peste 2015 lejer...prea multe filme pt tineret.
Nimeni nu ar mai merge la un film gen Godfather sau Inchisoarea ingerilor
Bine corect nici nu sunt neaparat de vizionat la cinematograf ca nu sunt bazate pe efecte dar nah..2016...probabil va fi depasit doar daca Avatar 2 isi va depasi precesorul in 2017

srb_srb pe 23 octombrie 2015 10:25
oricum DC are un as in maneca ce este original si nu remixat dupa alte melodii...si acesta este Hans Zimmer
unkn0wn pe 24 octombrie 2015 23:35
Insasi ideea filmului e una eronata, Superman nu se poate compara cu Batman in niciun caz, e infinit superior.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells