Autoarea lui Fifty Shades of Grey, locul întâi la vânzări

de Cristina Grigore în 15 Aug 2013
Fana lui Twilight a reuşit să îi ia locul lui Stephenie Meyer. În curând, seria sa erotică va ajunge şi pe marele ecran

Viitorul film Fifty Shades of Grey va avea la bază cele mai bine vândute cărţi ale anului 2012. Potrivit unui clasament al revistei Forbes, autoarea acestora, EL James, s-a clasat în topul autorilor cei mai bine vânduţi în anul trecut, cu 95 de milioane de dolari încasări, întrecându-i pe Suzanne Collins (The Hunger Games), Dan Brown (The Da Vinci Code), ori J.K. Rowling (Harry Potter).

EL James, fost director TV, este un fan al romanelor Twilight, care au stat la baza poveştii din Fifty Shades of Grey. Însă în vreme ce romanele lui James sunt pe cale să se transforme în filme, pentru franciza lui Stephenie Meyer drumul s-a închis. Autoarea a declarat recent publicaţiei Variety că nu are de gând să mai continue seria şi chiar gândul la asta o face să se simtă neconfortabil. „Mă îndepărtez de Twilight pe zi ce trece. Am depăşit această fază. Pentru mine, nu mai e o bucurie să mă gândesc la asta”, a spus Meyer.

După James, topul celor mai bine vânduţi autori este continuat de James Patterson (91 de milioane de dolari, autor de romane pentru adulţi şi tineret deopotrivă), Suzzane Collins (The Hunger Games, 55 milioane), Bill O’Reilly (Killing Lincoln, 28 de milioane de dolari) şi Danielle Steel (26 de milioane).

În top 20 se mai află Dan Brown (22 de milioane), Stephen King (20 de milioane), John Grisham (18 milioane), JK Rowling (13 milioane) şi George R.R. Martin (12 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades of Grey, Suzanne Collins, Dan Brown, J.K. Rowling, Stephenie Meyer, James Patterson, Bill O'Reilly, Danielle Steel, stephen king, John Grisham, George R.R. Martin

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 15 august 2013 17:47
Milioane castigate in minute...
Vorador pe 15 august 2013 21:19
Sa nu va apropiati de seria asta, cred ca este cea mai proasta carte de care m-am atins vreoadata,orice alt scriitor este mult mai bun(chiar si dintre cei slabi), nu am rezistat sa citesc pana la jumatate din prima parte.Le am pe toate pe ebook si sunt incredibil de proaste, autoarea asta obsedata sexual care isi expune cele mai perverse ganduri tuturor fara a avea pic de talent nu ar trebui sa existe intr-o lume normala, este foarte trist cine ajunge sa devina bogat in zilele noastre.
AeroX pe 5 septembrie 2013 23:38
I trust you... :D
alex_il_fenomeno pe 24 august 2013 01:05
Nu am citit, dar daca va fi un film interesant, poate ma voi lega si de carti in viitor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells