August: emisiuni şi filme de aventură la TV5MONDE

29 Iul 2014
Află oferta pe următoarea lună a popularului post de televiziune

Fort Boyard  (foto) a ajuns la al 25-lea sezon. Una dintre celebrele emisiuni de aventură ale TV5MONDE revine şi vara aceasta. Totodată, canalul francofon a pregătit pentru august şi un regal al marilor actriţe ale cinematografului francez, de la Catherine Deneuve, la Isabelle Adjani şi interviuri curajoase cu personalităţi internaţionale, realizate... în taxi. Iată mai jos o selecţie din programul pe august al postului.

Fort Boyard
În fiecare sâmbătă, de la 19.35

O echipă formată din şase participanţi, fiecare o personalitate puternică, pleacă în căutarea cheilor care le permit accesul la sala comorii din închisoarea Boyard. Emisiunea are nouă episoade, iar în fiecare episod va concura o altă echipă. Miza este, de fiecare dată, una caritabilă. O emisiune prezentată de Olivier Minne.

Filme recomandate
Le bon plaisir / Cu mare plăcere                                     
Duminică, 10 august, de la ora 22.00
Lui Claire i s-a furat geanta. Cea mai mare problemă este că acolo era o scrisoare trimisă în urmă cu 10 ani de actualul Preşedinte al Franţei amantei sale însărcinate, cerându-i să facă un avort. Claire îi alertează pe oamenii Preşedintelui, şi astfel un întreg sistem se pune în mişcare...
Regia: Francis Girod (Franţa, 1983)
Cu: Jean-Louis Trintignant (preşedintele), Catherine Deneuve (Claire Després), Michel Serrault (ministrul de interne)
Nominalizat la Premiile César, în 1985.

Tout feu, tout flamme / Numai foc şi pară                                    
Duminică, 17 august, de la ora 22.00
Cincisprezece ani după ce a lăsat totul în urmă şi a plecat în Bahamas, Victor Valance revine în Franţa. Aici îşi reîntâlneşte mama şi pe cele trei fiice ale lui, printre care Pauline, o tânără politiciană cu o carieră promiţătoare. Iniţial fericită că îşi revede tatăl aventurier, Pauline realizează repede că Victor nu este onest cu mama sa şi vrea să o convingă să îl susţină în activităţile lui destul de suspecte. Prima investiţie, un cazino.
Regia: Jean-Paul Rappeneau (Franţa, 1981)
Cu: Yves Montand (Victor Valance), Isabelle Adjani (Pauline Valance)

Întâlnire cu celebrităţile

Hep Taxi!                                            
În fiecare joi, de la 10.30
La oraş sau la ţară, ziua sau noaptea, Jérôme Colin, animatorul-taximetrist îşi conduce prestigioşii clienţi într-o plimbare cu maşina şi reuşeşte să creeze un spaţiu propice confidenţelor... În august, Emanuelle Béart (actriţă, model, ambasador UNICEF), Albert Dupontel (actor, regizor, scenarist), Zep (cântăreţ) şi Guillaume Canet (actor, regizor) vor urca în taxiul lui Jérôme.

Documentare şi emisiuni informative

Africa, o altă istorie a secolului XX                    
În fiecare luni, de la ora 22.00
Emisiunea îşi propune să retrăiască ultimii 100 de ani de istorie ai Africii, prin intermediul valorilor sale reprezentative: toţi cei care, de aproape sau de departe, au luat parte la renaşterea ei şi au făcut ca Africa să intre în secolul XXI.
Autori: Elikia M’Bokolo, Philippe Sainteny şi Alain Ferrari; regia: Alain Ferrari, 2010.

Échapées belles / Minunatele evadări
În fiecare vineri, de la 19.40
Descoperiţi, pe parcursul a 45 de episoade, un oraş, o regiune sau o zonă sălbatică, aveţi curajul să încercaţi un drum nou, nebătătorit până acum. Échappées belles/ Minunatele evadări este o emisiune care aduce o gură de aer proaspăt călătorului din fiecare dintre noi, chiar dacă nu l-am descoperit până acum. În august: Sardinia, regiunea Baie de Somme, Tanzania, Hawaii şi Austria.

Pentru cei mici
                        
În fiecare zi, de la 9.35 la 10.30, şi în weekend, e la 10.10 la 12.00, programele TV5MONDE sunt în exclusivitate pentru copii!

Dofus
De luni până vineri, la 9.55

Les Dofus sunt ouă de dragon. Legenda spune că ele dau puteri nebănuite şi nelimitate celor care le-au găsit. Muritori, nemuritori, zei sau demoni, cu toţii pornesc în căutarea acestor mici comori.
Regia: Anthony Roux, Vincent Deruyck (2013)

Exploreaza subiecte similare:

Catherine Deneuve, Le bon plaisir, Tout feu tout flamme, Yves Montand, Guillaume Canet

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells