Au început filmările la noul Dune. Iată sinopsis-ul și distribuția filmului

de Cristina Grigore în 19 Mar 2019
Pelicula lui Denis Villeneuve este plină de actori celebri - Jason Momoa, Josh Brolin şi Javier Bardem se află printre aceştia

O nouă adaptare cinematografică a romanului epic SF al lui Frank Herbert este pe cale să fie realizată. Conform publicaţiei Deadline, pelicula, o producție Warner Bros. și Legendary Pictures, a început ieri filmările, sub bagheta regizorală a lui Denis Villeneuve. A fost lansat cu această ocazie și sinopsis-ul oficial:

„O călătorie mitică şi încărcată de emoţie, Dune spune povestea lui Paul Atreides, un tănâr foarte înzestrat, extraordinar, căruia îi este rezervat un destin special, dincolo de înţelegerea sa, şi care trebuie să meargă pe una dintre cele mai periculoase planete pentru a asigura viitorul familiei sale şi a oamenilor pe care îi conduce. Cum forţe răuvoitoare intervin violent pentru a acapara sursa unică de alimentare cu cea mai preţioasă resursă din Univers – una capabilă să descătuşeze potenţialul maxim al rasei umane – doar cei care îşi pot învinge frica vor supravieţui”.

Distribuţia este plină de staruri. Alături de Timothee Chalamet (Call Me By Your Name), care va juca rolul lui Paul, se vor mai afla: Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Fallout), Oscar Isaac (Star Wars: The Last Jedi), Dave Bautista (Avengers: Infinity War), Stellan Skarsgård (Thor: The Dark World), Charlotte Rampling (Red Sparrow), Zendaya (Spider-Man: Far From Home), Javier Bardem (Loving Pablo), Jason Momoa (Aquaman) şi Josh Brolin (Avengers: Endgame).

Lansarea filmului a fost stabilită pentru 20 noiembrie 2020.

Exploreaza subiecte similare:

Denis Villeneuve, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Javier Bardem, Jason Momoa, Josh Brolin

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
0ctavian pe 19 martie 2019 12:52
O ecranizare Dune este mereu o provocare. Subiectul este etreme de complex si sunt sucrios cum o sa incapa intr-un film de 90 minute.
Sau mai bine zis cat din cartile Dune o sa incapa intr-un film ...

cavallioty pe 19 martie 2019 17:28
90 mni au filmele de animatie si unele comedioare,cred ca fimul in cauza se va duce mai mult spre 180 min,depinde cat vrea sa acopere din carti si cate filme au in plan
mihnea_aspru95 pe 20 martie 2019 02:03
Blade Runner 2049 a fost un caz special (a fost misto film... dar pacing-ul l-a facut in asa fel ca oamenii sa nu mai mearga de 2-3 ori la el...de exemplu Interstellar a avut si mai mult, cu vreo 5 minute fata de 2049, si a castigat destul de mult filmul acela. Na, conteaza si subiectul, si a contat ca a fost regizat de Nolan, lumea se ingramadeste la filmele lui). Si peste o luna s-ar putea sa vina cu fix 3 ore Avengers: EndGame (dar acela, indiferent de durata va incasa muuuult).
makina1980 pe 19 martie 2019 18:16
"This is for the first movie, covering approximately half of the novel Dune". Adica volumul 1, care la noi a fost impartit in 2 carti, cand a fost publicat prima data.

Cei care au citit cartile sau au vazut mini-seria Dune stiu exact pana unde tine filmul.

Pt cei care habar nu au de Dune o sa fie un pic ciudat. Cam cum a fost pentru mine dupa ce am terminat de vizionat pt prima oara " Lord of the Rings " cand am zis " puii mei, asta e tot? ", parandumi-se ca s-a terminat brusc, din topor :)) Nestiind nimic despre carte sau poveste, pana atunci.

Problema mea insa, ca si fan Dune de la 14 ani :), este ca multi oameni o sa traga concluzii gresite ( ma refer in special la "genile" americane ) care in loc de o poveste sci-fi complexa o sa vada balarii de ale lor, socio-politice, teroristi, arabi, etc., lucruri care nu au nicio legatura cu cartea.

Asta ar putea face ca si filmul sa nu beneficieze de succesul care il merita 100%, ergo continuarile ar putea fi puse sub semnul intrebarii. Si aici vorbim de peste 10 filme care ar mai putea fi facute.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells