Au fost selectaţi participanţii la Atelierul de Scenaristică Secvenţe

de Cinemagia în 10 Sep 2012
Au fost selectaţi participanţii la Atelierul de Scenaristică Secvenţe

Asociaţia Secvenţe şi Saga Film, organizatorii atelierului de scenaristică Secvenţe, au invitat cineaştii şi cinefilii români să-şi înscrie scenariile de lungmetraj ficţiune la cea de-a doua ediţie a atelierului Secvenţe, care va începe peste o săptămână.

Au fost înregistrate 54 de înscrieri eligibile până la data limită de 20 august, iar lectorii Răzvan Rădulescu, Alex Baciu, Alexandru Teodorescu şi Oana Kelemen au ales opt proiecte care să participe la atelier.

Participanţii sunt următorii, în ordine aleatorie: 

Roxana Mocanu - "Mâine iar plouă"
Irina Trocan - "Cord"
Maria Galea –"Iacob"
Ioana Bogdan – "Blues pentru o pisică neagră"
Raluca-Alexandra Mănescu – "In al doilea rând"
Adrian Munteanu – "In altă parte"
Cristiana Stroea – "Doi preoţi la 70 de enoriaşi"
Bogdan Mureşanu şi Adrian  Drăgan – "Cazul sfinţilor pribegi"

La această ediţie aplicanţii nu au putut înscrie scenarii care au fost trimise şi la ediţia precendentă a atelierului, iar în afară de trei excepţii, scenariile primite au fost scrise anul acesta. Organizatorii mulţumesc celor care au înscris proiecte la atelier şi le apreciază talentul, pasiunea şi entuziasmul. În colaborare cu TorinoFilmLab, la prima sesiune de lucru vor fi organizate cursuri intensive şi studii de caz susţinute de profesionişti consacraţi din industria cinematografică internaţională, printre care Frantz Rodenkirchen şi Gino Ventriglia. Cei interesaţi să participe în calitate de observatori la cursurile susţinute de cei doi pot cere informaţii suplimentare şi se pot înscrie în limita locurilor disponibile la adresa de email contact@ateliersecvente.ro.

Cursurile durează două ore şi se vor desfăşura la sediul Saga Film, Dimitrie Racoviţă numărul 8. Franz Rodenkirchen lucrează ca şi consultant pe scenarii şi este selecţionerul principal la TorinoFilmLab. Frantz colaborează şi cu Binger Filmlab, unde predă ‘A la carte’- workshop “Script Editing – Six days of practice” şi este tutor la TorinoFilmLab - Script&Pitch; CineLink, piaţa de co-producţie de la Sarajevo Film Festival şi la Berlinale Talent Campus, Berlin. Gino Ventriglia lucrează ca şi story editor şi tutor la TorinoFilmLab - Script&Pitch şi FrameWork; cât şi pentru alte programe internaţionale ca şi: Interchange, POWR la Baltic Event şi Jerusalem Film Lab. Gino predă scenaristică la Centro Sperimentale di Cinematografia, Universitatea Italiană Naţională de Cinematografie.

Atelierul este organizat de Asociaţia culturală Secvenţe, în parteneriat cu SAGA FILM şi TorinoFilmLab, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi a Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 11 septembrie 2012 10:35
Poate o sa apucam si noi sa vedem iarasi un film bun comercial si nu doar avalansele de "filme de autor" de pana acum ce reflecta numai mizeria din tara, ca sa nu mai vb despre dialoguri fara sfarsit si atmosfera plictisitoare... CIne stie, poate ii vine cuiva ideea sa puna de-un scenariu pt un film istoric. Avem o istorie cum multi ne invidiaza, dar lipsa de imaginatie e pe masura.
mihaigeniu pe 11 septembrie 2012 15:25
s-au sa fecem un thriller ,filme psihologice da interesante,nu numa filmele despre perioada lui ceausescu si trairile oamenilor de atunci;poate o comedie subtila cu oamenii inteligenti nu cum e acuma gen nasa sau oricare productie mediapro
alex_il_fenomeno pe 21 septembrie 2012 16:33
felicitari tuturor pentru munca depusa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells