Au apărut primele recenzii la Pinocchio

de Gloria Sauciuc în 17 Oct 2022
Iată ce spun criticii despre noul film animat produs de Netflix, regizat de Guillermo Del Toro

Pinocchio are parte de foarte multă atenție perioada aceasta: la doar câteva luni distanță de momentul în care Disney+ a lansat remake-ul live-action cu Tom Hanks în rolul lui Geppetto, iată că legendarul regizor Guillermo del Toro își prezintă propria versiune. Primele cronici au apărut deja, așa că iată la ce ne putem aștepta de la animația stop-motion produsă de Netflix.

Publicația Insider scrie că temele războiului și morții sunt prea întunecate pentru publicul tânăr. Povestea care a inspirat filmul ar putea să fie o poveste moralizatoare, pentru copii, să fie ascultători. Totuși, Del Toro reușește să îi schimbe semnificația adresând-o părinților, cerându-le să le arate copiilor dragostea orice lipsuri ar avea aceștia pentru că ei, așa cum spune Jiminy în film, fac tot ceea ce pot.

Publicația The Hollywood Reporter scrie - „De la ființele supranaturale cu ochi în palmă - precum cea din Labirintul Faunului - și până la decorurile carnavalești din ultimul său film, Nightmare Alley, sau ținuturile apelor din The Shape of Water și alte eforturi mai puțin cunoscute, filmul este o galerie a stilului lui del Toro. Fanii pasionați ai autorului, care sunt legiuni întregi, probabil se vor bucura de această auto-citare; fanii mai critici vor vedea în asta un semn de grandomanie sau chiar de lene.

IndieWire notează cu maximum de stele filmul. Publicația notează - „Pinocchio lui Guillermo del Toro reimaginează povestea fantasy clasică  cu cel mai bine realizate secvențe stop-motion din ani întregi, oferind o puternică poveste de viață tată-fiu despre acceptare și despre iubire în fața durerii, suferinței și a fascismului, plus interesul față de monștri a regizorului, în ceea ce poate să fie foarte bine cel mai reușit film al său timp de un deceniu.

Deadline scrie că - „Pentru toate momentele sale emoționante, Pinocchio este o experiență surprinzătoare, iar momente intermitente de musical sunt cele mai memorabile în această animație. Fanii stilului vizual strălucit al lui del Toro nu vor fi dezamăgiți, dar - ca și în Nightmare Alley de anul trecut - există prea multe detalii și înflorituri atunci când ar trebui doar puțin mai mult șarm și mai multe minuni”.

The Wrap scrie că „este un film captivant, înspăimântător, pe alocuri tulburător, așadar înțelegem de ce autorul declara în interviuri că nu este un film pentru copii. Dar asta nu înseamnă că acei copii curajoși, sau adulți curajoși, nu îl vor îndrăgi. Del Toro și colegii săi scenariști, Patrick McHale (Adventure Time) și Matthew Robbins (Crimson Peak), țin în echilibru cele mai sinistre aventuri cu un umor voios, melodiile lui Alexandre Desplat sunt captivante , iar scenografia demnă de Ray Harryhausen au un șarm popular, de demult, și există o grație a mișcărilor. Rareori stop-motion a arătat la fel de natural.

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells