Arnold Schwarzenegger transmite o pledoarie emoționantă: „Este un război ilegal!”

de Marina Florea în 19 Mar 2022
„Către președintele Putin, vă spun: Ați pornit acest război. Dumneavoastră duceți acest război. Dumneavoastră puteți să-l opriți...”

Celebrul actor și fost guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger a apărut pe social media cu dorința de „a spune adevărul despre războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

„Iubesc poporul rus. Dar tocmai de aceea trebuie să vă spun adevărul”, Schwarzenegger a scris pe Twitter. „Vă rog urmăriți și transmiteți mai departe”.

Materialul video descrie în detaliu admirația lui Schwarzenegger pentru culturistul rus Iuri Petrovici Vlasov și despre experiența sa din Rusia, dar și despre povestea tatălui său din anii celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Vă trimit astăzi acest mesaj, pe diverse căi, pentru a putea ajunge la dragii mei prieteni ruși dar și la soldații ruși aflați în Ucraina”, spune Schwarzenegger în cursul videoclipului lung de nouă minute. „Vă vorbesc astăzi pentru că se întâmplă în lume lucruri care vi se ascund, lucruri groaznice despre care ar fi bine să știți. Lăsați-mă să vă spun adevărul despre războiul din Ucraina”.

Schwarzenegger a explicat cum Rusia a instigat la invazie, care a fost declarată ca atare și considerată ilegală de către 141 de țări, printre care și Statele Unite. Numeroase clădiri civile au fost bombardate și mii de soldați ruși au murit în luptă.

„Atunci când tatăl meu sosea la Leningrad, înghițise toate minciunile guvernul nazist. Însă, atunci când l-a părăsit, era distrus - și fizic și mental. A trăit tot restul vieții îndurerat”.

„Lumea s-a întors împotriva Rusiei datorită acțiunilor din Ucraina”, a continuat Schwarzenegger. „Distrugerile pe care bombele rusești le aduc asupra civililor nevinovați a scandalizat lumea, până într-acolo încât cele mai aspre sancțiuni economice s-au abătut asupra țării voastre.... Acesta nu este un război de apărare precum acelea purtate de bunicii și de străbunicii voștri. Acest război este o ilegalitate”.

Schwarzenegger a comparat lipsirea poporului rus de informații corecte cu propaganda care a permis ascensiunea nazismului în cel de-Al Doilea Război Mondial. Tatăl lui Schwarzenegger însuși a fost, pe atunci, sergent în armata nazistă.

„Tatăl meu a fost rănit la Leningrad. Armata nazistă din care făcea parte a atacat cu cruzime acest oraș mare și pe curajoșii lui locuitori”, declara el. „Atunci când tatăl meu sosea la Leningrad, înghițise toate minciunile guvernul nazist. Însă atunci când l-a părăsit, era distrus - și fizic și mental. A trăit tot restul vieții îndurerat - durerea rănilor de la spate, durerea rănilor de șrapnel - dar mai ales durerea vinovăției. Pentru soldații ruși care ascultă: deja cunoașteți adevărul de care vorbesc. L-ați văzut cu ochii voștri. Nu vreau să trăiți îndurerați precum tatăl meu”.

Schwarzenegger s-a adresat mai apoi președintelui Vladimir Putin direct, spunând: „Pentru aceia care au puterea la Kremlin, lăsați-mă să vă întreb: De ce sacrificați pe acești tineri de dragul ambițiilor voastre proprii? Către președintele Putin, spun: Dumneavoastră ați pornit acest război. Dumneavoastră îl duceți. Dumneavoastră să îl opriți.”

Schwarzenegger și-a încheiat pledoaria cu un mesaj pentru protestatarii ruși care riscă închisoarea, opunându-se public războiului din Ucraina.

foto The Expendables 3

Exploreaza subiecte similare:

Arnold Schwarzenegger

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells