Argo ia şi premiul Asociaţiei Scenariştilor Americani

de Cristina Grigore în 18 Feb 2013
Printre câştigători s-au mai aflat Sugar Man şi Zero Dark Thirty

Premiile Asociaţiei Scenariştilor Americani au fost decernate aseară, iar vedeta galei a fost, din nou, producţia lui Ben Affleck, Argo. Chris Terrio, cel care a semnat Scenariul Adaptat al filmului, a fost destinatarul premiului, scrie Deadline.com. Alături de pleiada de distincţii primite până acum de Argo, iată că şansele sale de a obţine şi o statuetă pentru scenariu cresc simţitor.

Chris Terrio i-a avut drept competitori pe Tony Kushner (Lincoln), David Magee (Life of Pi), David O. Russell (Silver Linings Playbook). Premiul pentru scenariu original i-a revenit lui Mark Boal pentru Zero Dark Thirty, iar la categoria documentar, câştigător a fost Malik Bendejelloul, pentru Searching for Sugar Man.

Exploreaza subiecte similare:

Ben Affleck, Argo, Chris Terrio, Tony Kushner, Lincoln, David Magee, Life of Pi, David O. Russell, Silver Linings Playbook, Mark Boal, Zero Dark Thirty, Searching for Sugar Man

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 18 februarie 2013 09:41
Se pare pana la urma ca Argo poate castiga un Oscar si pt cel mai bun scenariu adaptat in fata lui Lincoln. Ar avea astfel 3 Oscaruri: cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat si cel mai bun montaj. Desi dupa mine Lincoln a fost filmul superior, se pare ca pe 24 feb Argo va castiga datorita subiectului mai actual abordat.
StevieGG08 pe 18 februarie 2013 21:26
Tu uiti insa ca Ben Affleck a fost ignorat la regie iar asta schimba radical datele problemei. Doar 3 filme au reusit in toata istoria academiei sa castige premiul mult ravnit fara sa fie nominalizate pentru regie.
victor_neo75 pe 19 februarie 2013 00:49
Poate ca acesta ar fi al 4-lea film care sa reuseasca asta. Mai exista si categoria filmelor care desi au castigat Oscarul pt cel mai bun film si au fost nominalizati si pt cel mai bun regizor nu au luat Oscar pt ambele categorii. Steven Spielberg cam stie cum este sa ia un Oscar pt Saving Private Ryan, dar sa piarda in fata lui Shakespeare in Love. In 2006 Crash castiga, dar regia este luata de Ang Lee ('Brokeback Mountain'); in 2003 Chicago castiga, dar regia o lua Roman Polanski ('The Pianist'); in 2001 Gladiatorul ia Oscarul pt cel mai bun film, iar regia o lua Steven Soderbergh ('Traffic'). Iar din 1990 iata unul din filmele la care s-a tot facut referire in ultima vreme cand se vorbeste de Argo si sanse la Oscar, Driving Miss Daisy (1989), care a castigat Oscarul pt cel mai bun film, dar fara sa fie macar nominalizat regizorul Bruce Beresford. Si eu eram adeptul neconditionat al lui Steven Spielberg si al sau Lincoln, dar Argo se pare ca poate lua Oscarul pt cel mai bun film. Nu am auzit pe multi sa critice Argo asa cum a fost criticat Lincoln ca a fost plictisitor si a avut prea multe dialoguri in special, in prima jumatate din film.
Fourleaf22 pe 18 februarie 2013 11:07
Mda, din pacate nu prea mai poate fi oprit Argo......asta e.
MikkaelWolfganger pe 18 februarie 2013 14:13
Mda...destul de mediatizat Argo asta.Mie mi-a placut ca film, dar deja incep sa le dau dreptate celor care spun ca este overrated.Nu pot sa spun despre Argo ca este un film exceptional, este un film agreabil, bun.Premiile aste pe care le ia nu cred ca sunt datorita calitatii sale nemaivazute, ci mai degraba a competitiei slabe, mediatizarii acerbe si a subiectului tipic american.
xerses pe 18 februarie 2013 16:26
Eu cred ca este un film care isi merita premiile.
AndreBlack pe 18 februarie 2013 17:16
Filmul asta chiar isi merita premiile . As vrea sa vad ca castiga premiul ''cel mai bun film'' la Oscar-urile de anul acesta .
radu3455 pe 18 februarie 2013 17:21
sper sa castige si Oscaru'
monicarusu25 pe 18 februarie 2013 17:21
merita sa castige cat mai multe premii.
cosmin742000 pe 18 februarie 2013 18:09
Am vazut azi argo , concluziile sunt : ori americanii sunt atat de prosti incat sa nu isi fi dat seama ca Ben Affleck face misto de prostia lor in film , ori Ben Affleck a vrut sa faca un film serios dar i-a isit o comeide Cum sa salvezi niste ostateci , care e fapt nu sunt ostateci pe biciclete , sa bicicleasca ostatecii peste 500 km , se credeau in turul Frantei? De ce sa nu evadeze mergand pe sarma. Ar fi o recunoastere la nivel mondial a prostiei si ipocriziei americane incununarea lui Argo cu Oscarul, ceea ce imi si doresc :))
cosmin_kedii pe 18 februarie 2013 20:08
dupa parerea mea merita sa castige mai ales ca este bazat pe evenimente reale care sau petrecut in 1979
SANDA45 pe 18 februarie 2013 22:24
lincoln e mult peste argo...
wildinthecountry pe 18 februarie 2013 23:01
e exact invers draga mea nu dau un ban pe lincoln argo ia oscarul 100 %
SANDA45 pe 18 februarie 2013 23:32
:)))) pariu ca , castiga lincoln?:>:)))
alex_il_fenomeno pe 11 martie 2013 19:50
Trebuie sa urmaresc si eu acest film, vad ca ia totul!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells