Advertisement Advertisement

Aquaman schimbă regulile jocului, aratând că modelul Marvel nu e imbatabil

de Gloria Sauciuc în 20 Ian 2019
Studiourile Warner Bros. nu mai pun accent pe universul cinematografic DC Extended Universe

Luna trecută, DC Extended Universe de la Warner Bros. a avut cel mai mare succes din istoria sa cu Aquaman, care a adus încasări de 1 miliard de dolari. Filmul, care a avut în general cronici favorabile, s-a distins în contextul universului de supereroi construit de la Man of Steel încoace, și iată că studiourile Warner pare că și-au învățat lecția, scrie cinemablend.com.

Toby Emmerich, Președintele studiourilor Warner Bros. Pictures, arată că atenția studiourilor se îndreaptă - după succesul Aquaman - în direcția trasată de acest film: și anume către povești ce să se remarce prin nota creativă a regizorului. „Cu toții simțim că am depășit o etapă. Acum jucăm după regulile DC, care sunt foarte diferite de regulile Marvel. Ne concentrăm mai puțin pe un univers comun.

Din 2008, Marvel Studios și-au construit propriul univers cinematografic, cu rezultate covârșitoare la box office.

Pe de altă parte, DC Comics și Warner Bros. au început să construiască DC Extended Universe, ce se anunță cu adevărat competitiv față de MCU. 

Lansarea Man of Steel a lui Zack Snyder (2013) a pus totul în mișcare iar filmul Aquaman (2018) a bătut recorduri greu imaginabile

Tratăm câte un film pe rând. Fiecare film are regula lui și este propria entitate creativă. Dacă trebuie spus ceva despre noi, este că regizorii sunt pe primul loc”.

Marvel a schimbat regulile jocului cu succesul amplu al Avengerilor și al Marvel Cinematic Universe. Pe de altă parte, DC Extended Universe s-a lovit de câteva dificultăți, printre care încasările sub așteptări (657 milioane de dolari global) pentru Justice League din 2017. Apoi, atunci când Aquaman a spart gheața devenind un succes real pentru Warner, datorită în parte și efortului regizorului James Wan, conducerea studiourilor Warner Bros. și-a schimbat părerea și strategia. Toby Emmerich declara pentru The Hollywood Reporter că „nu joacă după regulile Marvel” și că se vor concentra mai puțin pe universul comun. Vor lua câte un film pe rând și se vor asigura că fiecare este original.

Merită notat, comentează Cinemablend, că Warner a mai spus odată aceeași poveste cu filmele „axate pe regizor”, iar Zack Snyder, David Ayer, Joss Whedon și regizorii lui The Flash sunt cei mai în măsură să spună cum s-a finalizat, de fapt, totul. Pe de altă parte, cele mai de succes filme din DCEU sunt Wonder Woman și Aquaman, două filme cu povești de sine stătătoare, care s-au distanțat de universul comun DCEU șila care regizorii au fost lăsați să își facă treaba.

Una peste alta, Aquaman oferă o lecție bună. Publicul a reacționat favorabil și o parte din merit se îndreaptă către Warner Bros, care l-a lăsat pe James Wan să își facă treaba. Shazam! și Wonder Woman 1984 încearcă să își găsească fiecare calea, și vom vedea ce va face fiecare în viitorul apropiat și câtă libertate creativă vor avea regizorii.

Cinemablend scrie că Warner nu trebuie să renunțe la universul „comun”, ci că ar trebui să se ocupe de o creștere lentă și sigură a părții sale din acest univers comun. Până la urmă, Marvel a avut cea mai bună abordare a universului cinematografic, așa că Warner ar putea să învețe de la Marvel, dar mișcându-se în ritmul propriu.

Filmele DC care urmează în 2019 sunt Shazam și Wonder Woman 1984 iar în 2020 sunt programate Birds Of Prey, Suicide Squad 2, The Batman (cu Matt Reeves la regie și Joe Manganiello în rolul lui Deathstroke), Justice League Dark, New Gods, Batgirl, Green Lantern Corps, The Flash.

Exploreaza subiecte similare:

Aquaman, Zack Snyder, Toby Emmerich, James Wan

Alte știri din cinema

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jason Momoa este ultimul dintre actorii celebri incluşi în distribuţia noului film Dune

Actorul din Aquaman şi Game of Thrones va fi unul dintre mentorii lui Paul Atreides

James Cameron spune că nu ar putea regiza niciodată un film precum Aquaman

Cineastul este de părere că producția lui James Wan este distractivă, dar nerealistă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 21 ianuarie 2019 11:07
Pai greseala tot bosii au facut-o: au taiat din BvS si au masacrat JL (pe langa faptul ca au aratat prea multe in trailere) si apoi vroiau succes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells