Aquaman, filmul cu cele mai mari încasări al deceniului în România

de Ştefan Dobroiu în 5 Mar 2019
Cu 15,7 milioane de lei încasări, Aquaman domină topul de la Avatar încoace

Ajutat de faptul că a fost lansat în format 3D, Aquaman reuşeşte să-şi adjudece prima poziţie în topul încasărilor din 2009 încoace. Totalul strâns de aventurile subacvatice ale lui Arthur Curry (Jason Momoa) până la sfârşitul săptămânii trecute se ridică la 15.719.763 de lei, dintr-un număr total de aproape 680.000 de bilete vândute.

Chiar dacă are încasări mai mari, Aquaman nu a reuşit să întreacă Furios şi Iute 8 la popularitate, acesta fiind văzut de 683.878 de români de la lansarea sa din aprilie 2017. Dezavantajul filmului cu Vin Diesel a fost faptul că s-a lansat în format 2D, biletele având astfel un preţ mai mic decât cele pentru Aquaman. Încasările totale pentru Furios şi iute 8 se ridică la 13.316.052 de lei.

În ciuda succesului lor incontestabil, Aquaman şi Furios şi Iute 8 nici măcar nu se apropie de Avatar, filmul lui James Cameron lansat pe 18 decembrie 2009. Acesta a rulat timp de 38 de săptămâni în cinematografe şi a fost văzut de 881.718 spectatori, cu un total al încasărilor de 18,61 milioane de lei.

Ne întrebăm acum dacă Avatar 2, a cărui dată de lansare a fost stabilită pentru 18 decembrie 2020, va reuşi să întreacă primul film al francizei. În acest moment sunt multe voci care consideră că Aquaman, cu efectele sale speciale subacvatice, ar dezavantaja sequelul Avatar. Aceste voci au fost atât de insistente, încât Cameron a ţinut să aibă o opinie despre efectele Aquaman, film pe care îl consideră distractiv, dar nerealist. Vom vedea la sfârşitul anului viitor viziunea lui Cameron asupra realismului subacvatic.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Momoa, James Cameron, Vin Diesel, Aquaman, Fast & Furious 8, Avatar

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
pdf pe 5 martie 2019 13:43
Mai multe cinematografe, pretul biletelor mai crescut decat in anii anteriori, oare cand se creeaza un articol de acest gen oamenii nu iau in considerare astfel de lucruri?
StefanDo pe 6 martie 2019 13:35
numarul de ecrane a fost comparabil (aproximativ 110) si pretul biletelor nu creste chiar ca din apa: intre 2013 si 2017 CNC a raportat cresteri medii ale pretului biletelor de 0,3-0,5 lei pe an. La un numar aproape egal de bilete vandute, diferenta e explicata de faptul ca Aquaman a fost lansat 3D, iar Furios si iute 8 2D. Si, ca sa raspund la intrebarea ta, pentru recorduri si analize simple incasarile absolute primeaza.
spartacus pe 5 martie 2019 17:45
De mentionat că încă sunt orase la noi în țară unde ”Aquaman” încă nu a ajuns în cinematografe chiar dak filmul a fost lansat in dec. 2018 (!?!?!), un exemplu in acest sens fiind Slatina (jud. Olt), dar sigur sunt multe alte orașe în aceeași situație.
Gabriel56 pe 7 martie 2019 17:48
probabil costul care li se cere pt a rula e mai mare decat cred ca ei ca vor castiga si deaia nu si-au permis sa il puna ....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells