„Apropierea”, cu Ana Pasti, Dorotheea Petre și Adriana Titieni, la Teatrul de Artă, din 13 mai

de Cinemagia în 9 Mai 2019
Prietenia, remediu împotriva însingurării

Începând cu data de 13 mai, spectacolul „Apropierea”, cu Ana Pasti, Dorotheea Petre și Adriana Titieni, se joacă la Teatrul de Artă din București. „Apropierea”, în regia lui Peter Kerek și scenografia de Sofia Ovejan, vorbește despre echilibrul fragil al relațiilor de prietenie și efectul alienant al trădării, într-un limbaj actual, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

În trecut, Anna, Cora și Denise erau de nedespărțit. Nopți și discuții fără sfârșit dar cu mult sens, o prietenie ce părea că nu se va sfârși niciodată. Prezentul le regăsește însingurate și departe de ce au visat să fie. Este prietenia soluția pentru alienare?

Ana Pasti: Anna e despre nevoia noastră de celălalt, despre prea mult, prea puțin, prea devreme sau prea târziu.

„Apropierea este un text cifrat, labirintic, compus mai mult din indicii decât din certitudini. Te pune în situația să ghicești tu lucrurile, să le gândești cu atenție și să te orientezi în ce direcție alegi să mergi mai departe. Pe oriunde ai lua-o nu poți fi niciodată sigur că vei ajunge până la ieșirea din labirint”, spune regizorul Peter Kerek.

„The Approach” a fost publicat în 2018 de către unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani irlandezi, Mark O'Rowe. Spectacolul, regizat de autorul piesei, s-a jucat cu succes în rândul publicului și al criticii iar acum vine pe scena Teatrului de Artă din București pe 13, 14, 15, 21, 22 și 28 mai 2019, de la ora 20:00.

Dorotheea Petre: Cora este acea parte a noastră care rămâne permanent prinsă într-un purgatoriu, așteptând iertarea sau condamnarea celorlalți...

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare: aici sau aici.

Spectacolele vor fi urmate de sesiuni de discuții cu publicul pe teme legate de feminitate, relații de prietenii, solidaritate, alienare și însingurare. Discuțiile cu publicul vor fi moderate de reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor partenere: Centrul Filia, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Frends pentru Dezvoltare.

Adriana Titieni: Dennise este un personaj cu multe fațete negative, iar ceea ce mă interesează cu adevărat e să găsesc motivația interioară pentru asemenea fapte și comportamente dezavuate...

„Apropierea” este un proiect al Asociației Montage, Co-finanțat de AFCN.

Viziunea Asociaţiei Montage este să aducă un aport cultural societăţii, să ajute la educarea ei, la dezvoltarea gustului artistic şi a nevoii de frumos. O atenţie sporită este acordată organizării de evenimente culturale şi a susţinerii tinerilor artişti, dar si contributia la angajarea publicului in evenimente interactiv-creative. Principiile pe care se bazează Asociaţia Montage sunt transparenţa, participarea, profesionalismul, coerenţa, durabilitatea şi exprimarea creativă. Prin programele implementate, descoperim tineri artişti talentaţi din diverse domenii culturale, pe care încercăm să îi susţinem şi să îi implicăm în diverse activităţi. Totodată, ne dorim să acordăm artiştilor, dar şi celor atraşi de arte, de fiecare dată, şansa de a organiza activităţi de calitate, de a participa la evenimente culturale de exceptie, inspirationale, interactive sau participative. Este important ca artiştii contemporani să aibă posibilitatea unei promovări bune încă din tinereţe şi considerăm că este deasemenea necesar ca spaţiile culturale existente să găzduiască evenimente artistice cât mai diversificate.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Tanănana, Radio România Cultural, acasa.ro, eva.ro, Zile și Nopți

 

Exploreaza subiecte similare:

Dorotheea Petre, Ana Pasti, Adriana Titieni

Alte știri din cinema

Ce spune presa străină despre Once Upon a time in Hollywood, filmul lui Tarantino

Producția cu Leonardo DiCaprio și Brad Pitt va avea premiera în țara noastră pe 9 august

Aladdin, între spectacol vizual şi suicid creativ

Cum poate captiva publicul un film a cărui poveste o cunoşti pas cu pas?

O plimbare cu covorul zburător din filmul Aladdin? Se poate în sala 4DX!

Efectelor de mișcare din sala 4DX, se adaugă intensificarea scenelor muzicale prin mișcările ritmice ale scaunelor, dar și prin efectele de mediu delicate

Filme remarcate la Cannes, Berlin și Sundance, în premieră în competiția BIFF

Cea de-a 15-a ediție a BIFF va avea loc între 24 și 30 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și Grădina cu Filme – Cinema & More – Creart din București

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells