Anthony Hopkins, copia perfectă a lui Alfred Hitchcock

de Cristina Grigore în 19 Apr 2012
Anthony Hopkins, copia perfectă a lui Alfred Hitchcock

O parte din viaţa şi activitatea "maestrului suspansului", Alfred Hitchcock, vor fi transpuse pe marele ecran în Alfred Hitchcock and the Making of Psycho (al cărui titlu a fost schimbat recent în Hitchcock). Pelicula va descrie eforturile, obstacolele şi reuşita realizării celei mai reuşite producţii din cariera acestuia, considerată şi una dintre cele mai apreciate pelicule din istoria cinematografului.

Chiar dacă un film despre realizarea lui Psycho pare a fi mai puţin interesat de urmărit decât filmul în sine, regizorul Sacha Gervasi ((Anvil! The Story of Anvil) a reuşit să strângă o distribuţie o sumă de actori al căror renume atrag fără îndoială atenţia asupra proiectului său. Printre aceştia, în rolul principal se află Anthony Hopkins, a cărui transformare în Hitchcock poate fi analizată în prima fotografie de pe platourile de filmare, preluată de pe People.com.

Veteranul Hopkins, ajutat de doză substanţială de machiaj, pare să fi intrat perfect în pielea celebrului cineast, iar talentul său actoricesc va reprezenta un atu al acestei transformări, pe care o vor potenţa cu siguranţă şi restul actorilor şi actriţelor ce-i vor spune povestea.

Scarlett Johansson o va interpreta pe Janet Leigh (intepreta lui Marion Crane în filmul lui Hitchcock), Helen Mirren o va portretiza pe Alma Reville, colaboratoarea şi partenera de viaţă a cineastului, Jessica Biel va fi Vera Miles (sora lui Marion), iar James D’Arcy îl va juca pe Anthony Perkins (interpretul în film al protagonistului). Lansarea filmului va avea loc anul viitor.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 19 aprilie 2012 09:55
Cred ca va fi interesant de urmarit.
CosminHorrorMaster pe 19 aprilie 2012 11:11
Can't wait!!!
JohnnyAddams pe 19 aprilie 2012 13:06
Aveam indoieli cand am vazut ca va juca Anthony Hopkins, asta pentru ca nu eram sigur ca il poate juca pe Hitchcock, insa dupa poza asta, indoielile mele par a scadea, pentru ca Hopkins pare intrat in personaj, iar prin aceasta tranzitie, pare sa si semene. Cast-ul e oricum interesant, am insa indoieli si in legatura cu Jessica Biel, acolo sunt si mai mari.
zeno.marin pe 19 aprilie 2012 14:26
Daca la "The Iron Lady" am ramas impresionat, aici NU. Sincer poza nu ma convinge absolut deloc si ma face sa ma intreb ingrijorat cat machiaj va fi necesar ca sa apropie trasaturile celor doi care, fie vorba intre noi, pur si simplu nu seamana.

Aparitia din poza articolului seamana la fel de bine cu Mussolini... Sau poate unghiul nu e bun si trebuia pozat de sus? Sau din spate?... In sfarsit, asta nu inseamna ca filmul nu va fi un succes sau ca Hopkins nu va "intra in pielea personajului" a carui biografie si imagine incearca sao prezinte.

JohnnyAddams pe 19 aprilie 2012 15:45
Filmul a fost anuntat dupa succesul filmului "My Week With Marilyn" unde tot asa, povestea avea la baza realizarea unui film de catre Marilyn Monroe. Acolo Michelle Williams a fost foarte criticata inainte, insa pe urma s-a vazut din punctul meu de vedere ca performanta sa a fost perfecta, probabil una dintre cele mai bune performante biografice din ultimii ani. E mai important ca actorul in astfel de filme sa reuseasca sa imite persoana pe care o interpreteaza, ma refer la filmele biografice, eu oricum consider ca nu e cea mai buna alegere Anthony Hopkins, e un Sir al cinematografiei, insa nu-l vad ca Alfred Hitchcock, desi mie imi place cum arata in poza, ramane sa vedem cum va reusi sa-l realizeze pe Hitchcock prin mimica, voce si infatisare, atunci vom spune cu adevarat daca a impresionat sau nu.
zeno.marin pe 19 aprilie 2012 17:45
Salut JohnnyAddams,

Scuze ca scriu pe un rand separat, o fac din ratiuni de lizibilitate (Cinemagia inca n-a rezolvat problema simpla a acestui bug de design - la replici totul apare ca un carnat, pe un singur rand).

Intr-adevar, exact asta este si parerea mea. Poate tii minte recent am comentat la niste obiectii aduse de cineva rolului pe care l-ar face Nicole Kidman in interpretarea lui Grace Kelly... Mai exact aratasem exact ce mentionai, anume ca nu e nevoie sa fie o copie perfecta pentru a da suflet unei anume personalitati, unei anume figuri, politice, istorice, artistice egal ce. Pur si simplu e vorba de forta interpretarii, care valoreaza 90%.

Dar asta pare sa contrazica ce pomeneam mai sus, nu? Da si nu. In acest caz pur si simplu ma refeream la fotografia atasata articolului, fotografie care altora li s-a parut impresionant de similara cu "originalul", iar mie nu tocmai. Am convingerea totusi ca AnthonyHopkins va fi un foarte bun AlfredHitchcock (chiar, macar initialele seamana bine de tot)...

Sa nu uitam totusi ca - si repet, nu e cazul acum - daca actorul nu seamana, atunci intreg fimul e compromis. De exemplu: Robert Carlyle in The Rise of Evil. PENIBIL. Sau, daca vrei un exemplu SOCANT de asemanare cu personajul real, iata - Donald Pleasence in rolul lui Himmler - "The Eagle Has Landed".

alex_il_fenomeno pe 11 mai 2012 13:57
minunile epocii in care traim .
Hannibal88 pe 11 iulie 2012 01:03
daca tu zici, inseamna ca nu stii ce inseamna cinematografia sau mai grav, nu stii cine e Anthony Hopkins
Hannibal88 pe 11 iulie 2012 01:34
Evit sa trec in revista filmografia acestui zeu, al acestei minunate si totodata dificile profesii; chiar n-are niciun rost, doar sa o sa subliniez o anumita chestie.
Primul sau rol intr-un film artistic biografic ( sau cum le spun americanii: biopic ) l-a avut in " The Lion in winter " ( 1968 ), dupa celebra piesa de teatru ( pe care evident a jucat-o ), jucand-ul pe Richard-Inima de Leu
Al doilea biopic l-a avut in binecunoscutul " Hamlet " ( 1969 ), jucand-ul pe Claudius
Al trei-lea biopic l-a avut in " Young Winston " ( 1972 ), jucand-ul pe prim-ministrul englez din perioada 1916-1922, David Lloyd George.
Al patru-lea biopic l-a avut in " Juggernaut ( 1974 ), jucand-ul pe exploratorul marin, John McLeod
ETC.; cred ca pt. cine il cunoaste stiu unde bat.
SA n-o mai lungesc, eu zic, asa sec, ca poate fi un candidat serios la Oscar 2013, acest film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells