Anne Frank, glasul unei generaţii, la TVR 1

de Cinemagia în 16 Nov 2018
La TVR 1, filmul va fi difuzat în două părţi: partea I – vineri, 16 noiembrie, de la ora 21.10, iar partea a doua – tot vineri, 23 noiembrie, la aceeaşi oră.

Vineri, 16 noiembrie, de la ora 21.10, vedem la TVR 1 povestea copilei care ar fi putut ajunge o mare scriitoare, dar a devenit cea mai cunoscută victimă a Holocaustului şi glasul unei întregi generaţii.

Două premii Emmy în 2001, trei nominalizări la Globul de Aur, tot în 2001, Premiul Sindicatului Actorilor de Film (SAG) sunt doar câteva semne ale recunoaşterii valorii filmului „Anne Flank", producţie SUA 2001.

TVR 1 va difuza vineri, 16 noiembrie, de la ora 21.10, filmul Anne Frank (SUA, 2001), dramă bazată pe „Jurnalul Annei Frank". Regizat de Robert Dornhelm, filmul îi are în distribuţie pe Hannah Gordon-Taylor, care o interpretează pe Anne Frank, Ben Kingsley, tatăl ei în film, dar şi pe actriţele Brenda Blethyn şi Lili Taylor.

Născută într-o familie de evrei germani, Anne Frank a trăit aproape toată viaţa în Olanda, unde se refugiaseră părinţii ei de teama nazismului. Între 1942 şi 1944, perioada descrisă în jurnalul Annei, familia Frank şi prietenii lor n-au părăsit „Anexa”, ascunzătoarea în care sperau că vor putea supravieţui până la sfârşitul războiului.

Dintr-o fetiţă timidă, Anne s-a transformat într-o adolescentă sensibilă, lucidă şi foarte înţeleaptă pentru anii ei. Însă, în august 1944, toţi locuitorii Anexei au fost descoperiţi şi trimişi în lagăre de concentrare. Numai Otto Frank, tatăl Annei, a supravieţuit şi tot el a publicat jurnalul fiicei lui.

Moartă de tifos la 15 ani, cu doar două săptămâni înainte de eliberarea lagărului, copila care ar fi putut ajunge o mare scriitoare, a devenit cea mai cunoscută victimă a Holocaustului şi glasul unei întregi generaţii.

Filmul a obţinut:

Două premii Emmy 2001 (pentru cea mai bună miniserie şi cea mai bună scenografie)

Trei nominalizări la Globul de Aur 2001 (pentru cea mai bună miniserie, cea mai bună actriţă - Hannah Taylor-Gordon, şi cel mai bun actor - Ben Kingsley)

Premiul Sindicatului Actorilor de Film (SAG) pentru cel mai bun actor într-o miniserie - Ben Kingsley

În grila de toamnă, TVR 1 a început difuzarea unor filme şi seriale care aduc în prim plan evenimente şi personaje care au schimbat cursul istoriei sau au influenţat decisiv viitorul omenirii. Seara de vineri a fiecărei săptămâni le este dedicată.

 copyright foto TouchStone Television

Exploreaza subiecte similare:

Robert Dornhelm, Ben Kingsley

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells