„Animale fantastice şi unde le poţi găsi” a adus magia în box office-ul românesc

de Cinemagia în 21 Nov 2016
O incursiune a publicului într-o nouă eră a lumii vrăjitoreşti create de J.K. Rowling, noua aventură a putut fi urmărită în premieră pe un număr de 107 ecrane

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, producţia Warner Bros. Pictures „Animale fantastice şi unde le poţi găsi” a vrăjit box office-ul românesc, unde a generat încasări în valoare de 1.467.132 lei în weekendul de lansare în România şi a fost vizionat de un număr de 66.287 spectatori, devenind astfel cea mai de succes premieră a unui film marca J.K. Rowling, autoarea seriei de succes „Harry Potter”, se vede într-un comunicat remis Cinemagia de către distribuitorul filmului, Freeman Entertainment.

O lansare cinematografică demnă de încasări pe măsură, lansarea filmului ,,Animale fantastice şi unde le poţi găsi” a reprezentat un real eveniment pentru publicul din România. Fie ca este vorba despre fani ai seriei Harry Potter sau nou-veniţi în lumea vrăjitoriei propuse de J.K. Rowling, spectatorii au fost încântaţi de transpunerea în acest univers.

Având acțiunea plasată în anul 1926, povestea filmului îl are în centru pe magizoologul auto-proclamat Newt Salamandă, înainte ca acesta să fi scris manualul care avea să ajungă într-o bună zi lectură obligatorie la Școala Hogwarts. Ajungând la sfârșitul călătoriei sale care l-a purtat în tărâmuri îndepărtate în căutarea unor creaturi fantastice, Newt sosește la New York unde pierderea prețioaselor sale animale îl aruncă într-un val imprevizibil de întâmplări, care amenință să dea în vileag comunitatea vrăjitorilor, inteligent camuflată printre Nu-Magi.

Din talentata distribuție care i s-a alăturat lui Redmayne în fața camerelor de filmat fac parte și Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo și Colin Farrell.

În spatele camerelor de filmat s-a reunit o serie de „absolvenți” ai francizei Harry Potter, inclusiv scenograful Stuart Craig. Pe parcursul celor opt filme din franciză, Craig a reușit să dea viață viziunii lui Rowling referitoare la lumea vrăjitorilor, cel mai notabil element fiind probabil Castelul Hogwarts, a cărui siluetă a devenit la fel de ușor de recunoscut precum cele ale personajelor care locuiau acolo. Pentru acest film, Craig a creat o altă instituție din lumea vrăjitorilor – cartierul general al MACUSA (Congresul Vrăjitorilor din Statele Unite ale Americii). Cu toate acestea, majoritatea conceptelor sale și-au avut rădăcina în mediul Nu-Magilor din New York-ul anului 1926, care a fost efectiv construit de la zero la studiourile Leavesden ale Warner Bros. din Anglia. Unele scene au fost de asemenea filmate în locaţii din Liverpool.

O producţie Warner Bros. Pictures, aventura magică „Animale Fantastice şi unde le poţi găsi” a avut premiera pe marile ecrane din 18 noiembrie, în format 3D şi IMAX 3D.

Exploreaza subiecte similare:

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 21 noiembrie 2016 19:45
Era de asteptat, mai ales ca toti fanii seriei Harry Potter, au mers sau vor merge sa il vada. Totusi este cel mai interesant film dintre cele redate pe marile ecrane in aceasta perioada.
AeroX pe 21 noiembrie 2016 21:51
Sigur ca da! :) Oricum, lumea a fost foarte entuziasmata/captivata in sala de cinema. Mai ales faza de la sfarsit cu dezvaluirea unui actor foarte indragit i-a impresionat foarte placut pe cei mai multi. Filmul chiar a avut multe lucruri interesante, in ciuda si unor zgomote mici de fundal ale unora prea plictisiti de acest film, cu ochii prin telefoane si la ceas, ori judecand prea aspru filmul comparandu-l in mod drastic cu seria HP. Aici e vorba de o alta serie si cu asta basta. Plus ca din ce am auzit dintr-un interviu pentru presa J.K. Rowling ne-a asigurat ca urmeaza un episod mai palpitant si mult mai conectat si cu seria HP. Si cand te gandesti ca vor fi 5 in total, clar prima parte a fost doar un fel de HP1 pe langa HP3 sau HP7.2

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells