Angry Birds îi fac vânt lui Captain America. Animaţia se instalează pe locul întâi în box office-ul american

de Cristina Grigore în 23 Mai 2016
Captain America: Civil War a trecut pragul miliardului de dolari la box office

După o evoluţie excelentă la box office, Captain America: Civil War cedează locul întâi în clasamentul american al celor mai bune lansări lui The Angry Birds Movie, animaţia Sony Pictures/Rovio Animation inspirată de popularul joc video, ce i-a dat şi numele. Pelicula a strâns 39 de milioane de dolari în week-end-ul lansării, plus alte 121 de milioane de dolari internaţional – un total ce reprezintă dublul sumei necesare producţiei.

Cei de la BoxOfficeMojo.com amintesc că Civil War – ce a obţinut în acest sfârşit de săptămână 33,1 milioane – a ajuns doar 24 de zile de la lansare, să treacă pragul miliardului de dolari.
Cât despre celelalte filme ce şi-au făcut debutul în top, lucrurile nu au stat prea bine pentru filmul lui Russell Crowe şi Ryan Gosling, ce a strâns doar 11,2 milioane de dolari, şi a fost întrecut de Neighbours 2: Sorority Rising – continuare a comediei de succes din 2014 cu Seth Rogen, Rose Bryne şi Zac Efron – ce a intrat în top pe locul trei, cu 21,8 milioane de dolari.

The Jungle Book coboară pe cinci, după a şasea săptămână în clasament, cu 11 milioane de dolari încasări, ce duce totalul internaţional la 857 milioane de dolari. Este un an extrem de profitabil pentru Disney, compania reuşind să atingă în timp record, într-un an, (graţie şi încasărilor uriaşe ale lui Civil War şi Zootopia) pragul unui miliard de dolari la box office.

Exploreaza subiecte similare:

The Angry Birds Movie, Captain America: Civil War, Bad Neighbors 2, The Nice Guys, The Jungle Book

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells