Angoasă și suspans: Fear the Walking Dead

de Gloria Sauciuc în 24 Aug 2015
Serialul AMC cu lansarea în România luni, 24 august, de la ora 23, depășește în tensiune The Walking Dead

În luna octombrie se va lansa în SUA sezonul 6 al serialului The Walking Dead, serial ce a impresionat din 2010 încoace cu creşterea constantă a cifrelor de audienţă: primul episod din sezonul cinci a fost vizionat de 17 milioane de americani, un record pentru un serial dramatic. Succesul serialului a făcut canalul TV AMC să realizeze o producţie TV în acelaşi univers, Fear the Walking Dead, cu lansarea în România luni, 24 august, de la ora 23. Prin urmare, iubitorii sub-genului horror al filmelor cu zombii au o ofertă de zile mari pe micul ecran, de săptămîna aceasta.

Fear the Walking Dead mai concentrat în suspans, pe când The Walking Dead mai concentrat pe acțiune...

Am avut ocazia să văd primele două episoade ale Fear the Walking Dead prin amabilitatea AMC România, așa că vă spun în câteva rânduri la ce să vă așteptați de la noul serial cu așa-numiții „undead”. 

Din ce am dedus din primele două episoade, Fear the Walking Dead este, practic, un reboot, o luare de la capăt a poveștii, plasată temporar de data aceasta înaintea acțiunii din The Walking Dead, în zorii apocalipsei zombi, când lumea începe încet- încet să se destrame. Personajele și actorii nu mai sunt aceiași. Dacă în The Walking Dead apocalipsa era un dat, iar zombi o constantă, răul față de care știi să te ferești, în Fear... lucrurile sunt - paradoxal - mai înfricoșătoare, și pentru personaje și pentru spectator. E mai mult suspans în Fear (susținut foarte bine și de muzică)... față de The Walking Dead, atuul celui de-a doilea fiind, prin comparație, concentrarea pe acțiune.

În The Walking Dead, prezența poliţistului Rick Grimes (Andrew Lincoln), protagonistul seriei, dădea spectatorului un soi de siguranță. Cu arma în mână, antrenat, era un soi de soldat universal gata să înfrunte apocalipsa zombie, personajul pe care ca spectator îl urmăreai cu certitudinea că, fiindu-i pe urme, totul va fi bine până la final. În Fear... angoasa și tensiunea sunt mult mai puternice. Pentru că acum spectatorul se identifică și e martorul acțiunilor unor familii obișnuite, personaje mai apropiate spectatorului.În Fear... vedem primele metamorfozări în zombie ale unor oameni. Cunoscuții protagoniștilor devin morți-vii - funcţionează mecanic, sunt animați de o foame canibalică, iar toate funcţiile cerebrale le sunt anihilate. În primele două episoade personajele sunt într-o dilemă totală cu privire la ceea ce văd. Nu pot cataloga în niciun fel aceste transformări, e un fel de stupoare generală în fața a ceva ce văd, dar nu pot înțelege. Iubiții, colegii de școală, vecinii protagoniștilor încep să se transforme. E vorba de un virus? Cum se transmite? Unii poartă măști de protecție.

Peisajul încă nu e dezolant, ca în The Walking Dead, dar știm cum va arăta totul peste câteva episoade. Acum încă predomină imagini optimiste şi luminoase, mai ales în întâlnirile dintre adolescenții îndrăgostiți. Există și un raisinneur al filmului, personajul liceanului Tobias (Lincoln A. Castellanos), singurul care pare să înțeleagă ce va urma.

Familia din prim plan, alcătuită din Madison Clark (Kim Dickens) și iubitul acesteia, recent divorțatul Travis Manawa (Cliff Curtis), este o familie cu multe probleme - fiul lui Madison, Nick Clark (Frank Dillan), este un dependent de droguri de 19 ani. Iar fiica cea mică, Alicia (Alycia Debnam-Carey) își dorește să evadeze din sânul acestei familii. Chiar și fără perspectiva unei apropiate apocalipse zombie, îți dorești să urmărești povestea acestor personaje. Gradul de empatie este mare față de acesti eroi.

Sinopsis: O epidemie misterioasă ameninţă să perturbe puţina stabilitate pe care au reusit să o formeze Madison Clark, o consilieră de orientare de liceu şi profesorul de engleză Travis Manawa. Presiunea din fiecare zi de a încerca să unească două familii, în timp ce au de-a face cu copiii rebeli, furioşi şi plini de resentimente, nu mai este la fel de importantă atunci când societatea începe să se prăbuşească.

Când se difuzează:

La noi Fear the Walking Dead este programat pe canalul AMC luni, 24 august, de la ora 23:00, duminică, 30 august, de la ora 00:05, apoi pe 31 august, de la ora 23:00, după care pe 6 septembrie, de la miezul noptii. Luni, 7 septembrie (ora 23:00), duminică, 13 și luni, 14 septembrie, noi episoade rulează de la ora 23:00.

AMC este un canal oferit abonaţilor UPC, Focusat, Akta, Orange...

Exploreaza subiecte similare:

Fear the Walking Dead, Andrew Lincoln, Kim Dickens, Frank Dillane, Cliff Curtis, Alycia Debnam Carey

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells