Amnezie cu surprize: visul american este (încă) perfect posibil

de Gloria Sauciuc în 12 Mai 2018
Comedia Amnezie cu surprize/Overboard este distribuită de Forum Film România și s-a lansat pe 11 mai în cinematografele din toată țara

O interpretare destul de fidelă a filmului din 1987, cu Goldie Hawn şi Kurt Russell, Amnezie cu surprize aduce cam aceeaşi perspectivă a originalului, cu diferenţa majoră că bărbatul este bogătaşul râzgăiat iar femeia este omul de rând, care îi dă primului o lecţie de viaţă.

Schimbarea de roluri funcţionează, nu doar datorită atitudinii contemporane mai deschisă către imaginea unui tată care găteşte şi care se ocupă de copii, dar şi datorită chimiei perfecte dintre el şi ea: personajul lui Eugenio Derbez pare că şi-a dorit toată viaţa să fie tatăl unei familii obişnuite, iar Kate (Anna Faris) nu simte atât dezgust (faţă de un bărbat care a umilit-o), ci pare mai degrabă o Cenuşăreasă care l-a descoperit pe Făt Frumos şi încearcă să-l recupereze prin orice mijloace.

Fiilmul încearcă să reabiliteze un grup etnic - hispanicii, probabil la iniţiativa lui Derbez care semnează şi co-producţia, grup etnic ţintă a numeroase critici nemeritate în contextul politic actual.

Prietena lui Kate, jucată de Eva Longoria, este un veritabil mentor feminin, iar mexicanii sunt idealizaţi: harnici, bun familişti şi cinstiţi, chiar dacă cel ma des sunt la munca de jos.

Nu putem să nu observăm decorul filmului: sudul însorit al Statelor Unite, cu plaje şi cu iahturi, idealizează la rândul lui o lume în care până şi cei mai săraci au condiţii relativ bune, o maşină şi o grădină: iată, deci, în planul secundar al poveştii comice, visul american este (încă) perfect posibil.

Exploreaza subiecte similare:

Overboard, Eugenio Derbez, Anna Faris

Alte știri din cinema

Sebastian Stan îndrăgostit, în prima imagine din filmul Monday

Actorul de origine română va fi (re)văzut repede pe marile noastre ecrane, în producția Destroyer, din 25 ianuarie

Online streaming-ul nu va duce la desființarea sălilor de cinema

Netflix, HBO, Amazon, Hulu, iTunes, Disney+ nu vor lua clienții sălilor de cinema, se vede într-un studiu

Jason Momoa a dezvăluit care e cea mai grozavă parte din a fi Aquaman

Filmul se lansează pe marile noastre ecrane pe 21 decembrie

Sylvester Stallone a fost cel mai căutat actor pe Google în 2018

Nu toti cei aflaţi pe listă şi-au câştigat locul din motive demne de apreciat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 26 septembrie 2018 19:33
Subiectul in sine ar fi acelasi, dar sunt si mari deosebiri intre cele doua realizari, fiecare varianta buna in felul sau si nu tregreti daca le vizionezi, prin comparatie pe amandoua.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells