Amnezie cu surprize: visul american este (încă) perfect posibil

de Gloria Sauciuc în 12 Mai 2018
Comedia Amnezie cu surprize/Overboard este distribuită de Forum Film România și s-a lansat pe 11 mai în cinematografele din toată țara

O interpretare destul de fidelă a filmului din 1987, cu Goldie Hawn şi Kurt Russell, Amnezie cu surprize aduce cam aceeaşi perspectivă a originalului, cu diferenţa majoră că bărbatul este bogătaşul râzgăiat iar femeia este omul de rând, care îi dă primului o lecţie de viaţă.

Schimbarea de roluri funcţionează, nu doar datorită atitudinii contemporane mai deschisă către imaginea unui tată care găteşte şi care se ocupă de copii, dar şi datorită chimiei perfecte dintre el şi ea: personajul lui Eugenio Derbez pare că şi-a dorit toată viaţa să fie tatăl unei familii obişnuite, iar Kate (Anna Faris) nu simte atât dezgust (faţă de un bărbat care a umilit-o), ci pare mai degrabă o Cenuşăreasă care l-a descoperit pe Făt Frumos şi încearcă să-l recupereze prin orice mijloace.

Fiilmul încearcă să reabiliteze un grup etnic - hispanicii, probabil la iniţiativa lui Derbez care semnează şi co-producţia, grup etnic ţintă a numeroase critici nemeritate în contextul politic actual.

Prietena lui Kate, jucată de Eva Longoria, este un veritabil mentor feminin, iar mexicanii sunt idealizaţi: harnici, bun familişti şi cinstiţi, chiar dacă cel ma des sunt la munca de jos.

Nu putem să nu observăm decorul filmului: sudul însorit al Statelor Unite, cu plaje şi cu iahturi, idealizează la rândul lui o lume în care până şi cei mai săraci au condiţii relativ bune, o maşină şi o grădină: iată, deci, în planul secundar al poveştii comice, visul american este (încă) perfect posibil.

Exploreaza subiecte similare:

Overboard, Eugenio Derbez, Anna Faris

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 26 septembrie 2018 19:33
Subiectul in sine ar fi acelasi, dar sunt si mari deosebiri intre cele doua realizari, fiecare varianta buna in felul sau si nu tregreti daca le vizionezi, prin comparatie pe amandoua.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells