American Hustle şi 12 Years a Slave, nominalizate la premiile Asociaţiei Producătorilor de Film Americani

de Cristina Grigore în 3 Ian 2014
Inside Llewyn Davies, drama fraţilor Coen plasată în lumea muzicii folk, a lipsit dintre cele 10 titluri nominalizate

Drama poliţistă a lui David O. Russel, American Hustle, dar şi The Wolf of Wall Street filmul inspirat din viaţa fostului broker condamnat pentru fraudă, Jordan Belfort, în regia lui Martin Scorsese, alături de drama istorică biografică 12 Years a Slave a lui Steve McQueen, se află printre filmele nominalizate în acest an de Asociaţia Producătorilor de Film Americani, notează Variety.com.

Cele zece titluri nominalizate pentru titlul de Cea mai bună producţie cinematografică - premiul Darryl F. Zanuck - au fost anunţate în cursul zilei de ieri. Lista le mai include pe Her, drama romantică a lui Spike Jonze, Blue Jasmine, ultimul film al lui Woody Allen, thriller-ul despre atacul piraţilor somalezi cu Tom Hanks în rol central, Captain Phillips, drama despre SIDA, Dallas Buyers Club, povestea supravieţuirii în spaţiul cosmic, Gravity, comedia Nebraska şi filmul ce descrie cum a fost realizată pelicula Disney Marry Poppins, Saving Mr. Banks. Un titlu prezent adesea în listele celorlalte asociaţii cinematografice de la Hollywood, drama fraţilor Coen plasată în lumea muzicii folk, Inside Llewyn Davies, a fost ignorat de Asociaţia Producătorilor de Film Americani. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu The Butler, August: Osage County, Lone Survivor, Fruitvale Station şi All Is Lost.

Asociaţia, ce reuneşte mare parte din producătorii de film de la Hollywood, va înmâna premiile celei de-a 25-a ediţii a Producers Guild Awards (PGA) pe 19 ianuarie. Câştigătorii de top ai premiilor PGA se regăsesc adesea şi printre câştigătorii premiilor Oscar, a căror decernare va avea loc pe 2 martie.

Exploreaza subiecte similare:

David O. Russell, American Hustle, The Wolf of Wall Street, Martin Scorsese, 12 Years a Slave, Steve McQueen, Her, Blue Jasmine, Woody Allen, Tom Hanks, Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Gravity, Nebraska, Saving Mr. Banks, Inside Llewyn Davis, Lee Daniels' The Butler, August: Osage County, Lone Survivor, Fruitvale Station, All Is Lost

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 3 ianuarie 2014 11:08
Le-am vazut pe ambele
Mi se pare mai bun American Hustle...

aavramescu23 pe 3 ianuarie 2014 11:52
Felicitari. Ma bucur ca te uiti la filme trase in cinema. Spor in continuare la vizionat filme in cea mai proasta calitate. Sper doar ca Guvernul Romaniei sa ia atitudine asura acestui aspect. Sa nu se mai poate viziona filme online pe siteurile care nu au licenta si sa nu se mai poata downlada de pe torrente. Sa poti sa vezi ce este dar sa nu mearga download-ul. Si se rezlolva si problema cu pirateria.
catajedi pe 13 ianuarie 2014 20:17
Te felicit pentru faptul ca esti un mare cinefil care isi permite sa vizioneze mai toate filmele pe care le doreste la cinema si sa isi compileze o colectie de 1000 filme originale din care 200 filme format Bluray 2D si 3D. Bravo tie! Probabil ca ai si un loc de munca mai bine platit sa iti poti permite toate aceste lucruri. Marea majoritate a romanilor nu dispun de astfel de venituri oricat de cinefili ar fi astfel incat sa isi permita sa plateasca transportul pentru 60-120 km pana la cel mai apropiat cinematograf modern cu sunet si imagine de calitate si sa si vizioneze 3-4 filme cam odata la 3-4 saptamani sau chiar mai des. Ar fi odata transportul, apoi biletele pentru 3-4 filme plus ceva de mancat sau baut caci nu poti sta atatea ore fara sa pui ceva in gura. Totodata, nu isi permit nici sa cumpere DVD-uri si Bluray originale din acelasi motiv, adica deoarece nu dispun de veniturile necesare. Crezi ca mie nu mi-ar placea sa merg la toate marile premiere la cinema (mai ales la cele 3D)? Dar pur si simplu nu imi permit mai mult de 2-3 filme pe an (plus transportul la si de la Timisoara). Ce sa mai vorbesc de un DVD sau mai ales Bluray 3D original care costa pe la 120 lei, cand salariul minim brut in Romania este 850 lei (asta acum de la 1 ian. 2014 – veniturile mele se incadreaza tot pe aici putin mai mult). Cel putin anul acesta primarul ne-a promis ca se va deschide in sfarsit cinematograful 3D promis in centrul orasului (Lugoj). Astfel, sunt sigur ca numarul filmelor vazute la cinema va creste simtitor pentru ca nu as mai fi nevoit sa platesc si transportul (adica cam biletul inca unui film). Felicitari inca odata! Sper sa ajungi macar la inca 1000 de Bluray originale!
alex_il_fenomeno pe 15 februarie 2014 13:37
Cred ca American Hustle este superior. De asemenea, se putea gasi un loc pentru Inside Llewyn Davis...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells